22 Haziran 2019 Cumartesi

Bugün de aynı yerdeyiz ve Trezeguet'in transferini konuşuyoruz


Belli ki bu sevda bitmeyecek. 2 transfer döneminin de olmazsa olmazı, gündemden düşmeyecek isim. Bugün de aynı yerdeyiz ve Trezeguet'in transferini konuşuyoruz. Geçen yaz dönemindeki "5 milyon avro'luk" serbest kalma bedeli bugün geçerli olsa transferi anında gerçekleşirdi. Geçen sezon bu konuda beklemeyi tercih ettik ve çok da zorlamadık. Ocak ayının son gününde yine bir atak yapılsa da hem zaman hem de para kalmamıştı.

Çok yetenekli bir isim. Herhangi bir kanat oyuncusunda arayacağınız her özelliğe de sahip. Bir yorum vardır, "hepsinden var ama çok net iyi olduğu bir özellik yok" derler, Trezeguet öyle değil. Her özelliğe, hem de iyi seviyelerde sahip. Çalım atar, hareketlidir, şutu var, iyi bitirici ve pasör. Çeşitli rolleri de oynar ayrıca. Kat da eder, kenar oyun kurucu gibi de oynar. Feghouli de böyle ve farkı buradan geliyor.

Kasımpaşa'daki istatistiklerini de konuşmaya gerek yok. Geçen sezonu 9 gol 9 asist ve 34 Süper Lig maçında da oynamış. Bu anlamda istikrarı da yüksek diyelim ve yaşı henüz 24. Vedat Muriqi için söylediklerim onun adına da geçerli, geri dönüşü olur, çok daha büyük kazanırsınız. Sorun şu ki Trezeguet'de de mental problemler var. Bazen kopup gidiyor, düşebiliyor. Yine de Diagne'yi gördükten sonra hiçbir futbolcu için sorunlu diyemem.

Geçen sezonun 2. yarısında tek başına savaştı. Diagne sonrası sorun yaşayan, gol dahi atamayan bir Kasımpaşa vardı. Trezeguet de olmasa küme düşerlerdi diyebiliriz. 2 senedir Kasımpaşa forması giyiyor ve belli oldu ki orada uzaması imkansız. Aşama kaydetmeli, bu da transferinden geçiyor. Galatasaray'ı kendisine doğru adres görmekte. Haberlere bakınca da Galatasaray onu bir şekilde transfer edecek. O "bir şekilde" noktası beni korkutuyor, yine döndük dolaştık ve Kasımpaşa'ya geldik.

Diagne, Eren Derdiyok ve Donk. Üçünün de ortak özelliği, Kasımpaşa'nın büyük kazanması. Trezeguet için de bu söz konusu olur. 7-8 milyon avro aralığında bir bonservisten söz ediliyor. Bizim adımıza çılgın bir rakam, hele ki sattığın kadar al varken. Trezeguet ne kadar iyi olursa olsun, herhangi bir futbolcuya bu bonservisi verecek lüksümüz olmamalı. Birçok isim gerekiyor ve kaynak yok. Diagne'nin gidişi de kurtarmaz bu durumda.

Trezeguet'in olası transferi de Onyekuru'nun gelmemesi anlamını taşır. Yabancı hesabı yapıyorum ve bu hesap içinde Mariano da dahil değil. Sol tarafta Trezeguet / Babel gibi bir rotasyon doğar, hatta Babel'i forvet rotasyonuna da yazmak zorunda kalırsınız. Yerli ihtiyacında bir anda Jimmy Durmaz istediğini alır, çünkü mecbur kaldınız. Transfer işi zor, hele ki Türkiye sınırları içerisindeyseniz.

7 yorum:

  1. Bonservisine 5'ten fazla verilmemeli daha sonra satınca bizim de kâr etmemiz lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ama o vakit transferi imkansız oluyor.

      Sil
    2. Olmazsa olmaz bir transfer değil bence. Takımda olsa güzel olur ama yerini daha uygun fiyata doldurabiliriz.

      Sil
  2. Bonservisinin %60 ini alırdım 5m a misal. Bi dahaki satışın %40 ı kasimpasaya giderdi olsun. Kabul etmezlerse almam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dediğin Türkiye'de yasak, olmuyor öyle :) Oynatamazsın bonservisinin tamamını alamazsan.

      Sil
  3. Eren'den geçirdiler Diagne'den zor çıkardık. Trezeguet için 6m peşin + çalık + ömer bayram'ı verelim + gelecek satıştan kar payı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir