23 Haziran 2019 Pazar

Deniz Türüç ilk olarak Fatih Terim döneminde Milli Takım'a yükselmişti


Deniz Türüç için "10 milyon avro" söylemi dolanıp duruyor. Serbest kalma bedeliymiş ve Kayserispor da doğal olarak tok satıcıyı oynuyor. Hikmet Karaman'ın açıklamaları, Deniz Türüç'ün de isteği derken transferi bir şekilde gerçekleşecek. Biz mi oluruz bilmiyorum ama sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kala başka bir şans yok.

26 yaşına geldi ve Kayserispor'daki misyonunun tamamladığını düşünüyorum. Kayserispor'un iyi, ligin de istikrarlı futbolcularından. Bu performansla Milli Takım'a seçildi ve uzun zamandır o kadronun içerisinde. Bunun bir sonraki aşaması ya Avrupa ya da şampiyonluğa oynayacak takımlar. Ligde alabileceğiniz müthiş yerliler yok, Deniz Türüç bu noktada değerleniyor.

Benim için bu transferin olur rakamı 2.5 - 3 milyon avro civarı. Hadi en son 3.5'u zorlasın, ötesi imkansız. Sözleşmesinin son yılına girdiğini tekrar etmek lazım, bu da bonservis değerini doğal olarak düşürecek. Futbolcunun da transfere istekli olması büyük etken. Eğer "Emre Akbaba" transferinde olduğu gibi bir açık arttırma durumu olmazsa bahsettiğim rakamlarda iş biter. 

Fatih Hoca'nın çok tuttuğu isimlerden biri olduğunu biliyorum. İlk olarak da onun döneminde Milli Takım'a yükselmişti. Deniz Türüç de her fırsatta Fatih Terim ismine değinir. Galatasaray'ı istediğini söyleyebilirim, Vedat Muriqi gibi tercihi bizden yana olur. Çok bekletmeden bu işi bitirmek ve kamp dönemine yetiştirmek gerekir. Emre Akbaba transferinde yaşananları unutmuyorum.

Klişe bir yorum olsa da yine yazayım. Yerli kalitemiz neredeyse sıfırın altında ve kulübe için alternatif üretmemiz gerekiyor. Deniz Türüç de bu noktadaki en iyi alternatiflerden. Türkiye Kupası'nı da işin içine katarsak 10 gol 10 asist sınırını zorlayan bir isim. Sol ayağı kuvvetli, duran topları da iyi kullanan, orta kalitesi yüksek, kenar oyun kurucu rolünde iyi bir isim. Feghouli için yazılabilecek bir alternatif.

Hücum tarafında joker olarak da kullanabilirsiniz. 10 numara ya da orta sahanın ortasına da çekilebilir. Temposunu da pas kalitesini de iyi bulurum ben. Transferini bekliyorum, bu kaçınılmaz. Biz mi olur bilmesem de mutlaka daha iddialı bir takıma gitmeli ve aşama kaydetmeli. Kayserispor'da misyonu yeni tamamlanmadı.

2 yorum:

  1. Bahsedilen paralar çok yüksek ama bunların telaffuz edilmesinin bir sebebi var o da oyuncunun reklamını yapmak ve az da olsa biraz daha fazla koparabilir miyiz düşüncesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maksimum ederleri belli yine de, ötesi olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir