15 Haziran 2019 Cumartesi

El Chapo dizisi karakter hikayesinden öte yakın dönem Meksika tarihi


En son bitirdiğim dizi El Chapo'ydu. Narcos'dan kaynaklı bu konulara merakım oluştu. Narcos'un özellikle ilk 2 sezonunda bıraktığı etki büyük olmuştu. Narcos'un 3. sezonu ve Mexico hikayesi o seviyeye yaklaşamasa da keyifli işlerdi. El Chapo da Netflix'in özel dizilerinden biri. El Chapo'nun başlangıç hikayesinin Narcos Mexico'nun içinde olması da bu diziye yönelik düşündürüyordu beni.

Narcos Mexico, Guadalajara Karteli'ni anlatmaya devam edecek ve görünen o ki 3. sezonu olmayacak. El Chapo'nun ilk sezonunda Guadalajara Karteli'nden az bahsedildi, işin sadece El Chapo'ya dokunan kısmı anlatıldı. İlk sezonda El Chapo'nun doğuşu, 2. sezonda yükselişi ve 3. sezonda efsanenin bitişi. 

El Chapo gerçek anlamda bir kötü ve acımasız. Yükselmek uğruna her şeyi yapan, hatta en yakınını dahi satabilen bir isim. El Chapo dizisini sevme nedenim ise karakter hikayesinden öte Meksika tarihini anlatması. Devletin nasıl işlediği, uyuşturucu kartellerine nasıl yol verdiği, başkanlık seçimlerinde yaşananlar.


Conrado Sol gibi önemli bir karakter de var. El Chapo, kendisini parmağında oynattığını düşünse de o hikayenin baş rolü Conrado Sol aslında. Devlet içerisinde yükselmek için El Chapo'yla iş yapıyor ve onun gücünü sonuna kadar kullanıyor. Ona ihtiyacı kalmadığı noktada ise El Chapo'nun fişini çekiyor. 

Doğal olarak Narcos'la kıyaslanacak. Narcos'un ilk 2 sezonuna herhangi bir dizinin ulaşması zor. 3. sezonu ya da Mexico hikayesinden ise çok daha iyi bir dizi diyebilirim. Narcos biraz daha "belgesel" tadında bir anlatım hikayesine sahip. El Chapo'nun içinde ise gerçek olduğu kadar kurgu kısımlar da var. Hatta Conrado Sol gibi bazı isimlerin anlattığı isimler farklı.

Hikaye de çok güzel. Basit bir uyuşturucu kaçakçısı bir anda Dünya devi oluyor. Dünya devi olmasında da doğru anda doğru kişilere oynamasının önemi var. Hapishaneye giriyor, yıllarca orada kalıyor, türlü işkencelere rağmen düşmüyor ve kaçtığında çok daha güçleniyor. Günümüzde dahi yakalanmış olmasına rağmen çekinilen bir isim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir