9 Haziran 2019 Pazar

Fakir Kante'si ya da Suat Kaya'sı, Azubuike için tanımı size bırakıyorum


Fakir Kante'si ya da Suat Kaya'sı, Azubuike için tanımı size bırakıyorum. Bu ligde de iyi isimler var, asla ön yargım yok. Azubuike için Malatyaspor günlerinde de bu yorumu yapardım, Rizespor performansıyla bence daha da üzerine koydu. Arada Mısır'ın Pyramids FC takımına da 2 milyon avro'luk bir bonservise gitti. Şu an oranın sözleşmeli futbolcusu.

Haliyle de yüksek bir bonservis bedelinin olmayacağını düşünüyorum. Mısır Ligi'nde kalmayacak gibi. O lig için "fazla" bir isim, kalması beni üzer. Süper Lig'in büyük takımları için kendisini kanıtladı ve Galatasaray / Fenerbahçe gibi takımlar için adı geçmekte. Her iki takımın orta sahası adına iyi iş olur diyebilirim.

Galatasaray orta sahasında "tempo" gibi büyük bir problem var. Bu tempo probleminin de temel problemi Badou Ndiaye'den alınamayan katkıydı. "Kiralık" bir isim için olabilecek en maksimum fiyatı almasına rağmen çok büyük hayal kırıklığı oldu. Ne tempoda, ne savunma katkısında, ne de topu hücuma taşıması için. Aklıma bir tek içerideki Lokomotiv Moskova maçı geliyor, sadece bu.

Azubuike'yle tempo yaparsın, geriden oyunu kurman için de katkı sağlar. Orta sahada iyi bir direnci var. Rakibi bozmak için güçlü bir silah. Müthiş bir tekniği olmasa da pas oyununda belki basit oynar ama etki sağlar. Topla dikine çıkışlarıyla da denge bozabilir. Bu oyuncu ayrıca 22 yaşında, gelecek adına da ciddi bir yatırım. 

Fatih Hoca'nın zamanında Suat Kaya gibi "asla hakkı verilmeyen" bir futbolcusu vardı. Orta sahanın tabir-i caizse en önemli hamalıydı ama bunun yanında hücum konusunda da ekstra işler yapardı. Günümüzde bu futbolcu tarzının en büyük temsilcisi Kante. Azubuike de fakir Kante'si, Türkiye Ligi'ndeki etkisi buydu. Rizespor'un tempolu ve keyifli futbolcunun en önemli ayaklarından.

Kayserispor'lu Mensah'ı da tüm mental problemlerine rağmen beğeniyorum mesela. O da güçlü bir tempo silahı olduğu kadar, işin hücum kısmında da etkili. Kayserispor'un da Hikmet Karaman'la birlikte büyüyen bir futbolu vardı. O oyunun en büyük kozlarından biri de Mensah'dı. Pas ve teknik özelliği gayet iyi, ciddi şut tehdidi olan ve topla driplingleriyle de denge bozan bir futbolcu. 

Kayserispor'un yaşadığı bu maddi sorunda onu "bonservisiyle" satın alması başka soruları akıllara getiriyor. Bence kendisini satacaklar, hatta satacakları kulüp bile belli olmuş olabilir. Mensah / Azubuike ikilisiyle orta sahada tempo için olabilecek en iyi seviyeye gelmek isterdim. Bir yandan dinamizm kazanmış ve gençleşmiş de olabilirdiniz.

29 yorum:

  1. Azu lig icin tamam ama s.ligi icin yeterli olmaz su anlik belki ileride olabilir potansiyeli var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki ilerde olabilir diyorsun da ilerde o seviyeye ulasinca galatasarayin karsilayabilecegi bir ucrete alamazsin bu tarz futbolculari. ben alip gelistirip satma taraftariyim hep hazira konmak olmaz. hazir olan oyuncu da kimse kusura bakmasin ama türkiye ligine bakmaz diye dusunuyorum.

      Sil
    2. 22 yaşında bu futbolcu, gelişime açık. Kimi alalım mesela? CL okey de hem gençleşelim diyoruz, isim ortaya çıkınca da yetersiz oluyor. Kim yeterli ve o yeterli isim kaç para?

      Sil
  2. Mahmut ve Dorukhan'in dünkü performanslarını gördükten sonra biz o orta sahalarla iyi şampiyon olmuşuz dedim. Badou gerçekten bitikti Fernando da son dönemde iyi oynadi sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando / Donk da benzer yapı :)

      Sil
    2. yakın zamanda dorukhana olumsuz rapor verildi scout ekibince. yani gerisini sen düşün.

      Sil
    3. Yakın zamanda da Marcao'yu olumlu rapor verildi ve ligin kırılma noktası oldu. Var gerisini sen düşün :)

      Dorukhan Takoz'u orta sahada kimse izleyemedi ki olumlu rapor versin. Bu adam sağ bek oynuyordu. Hatta Beşiktaş'a da böyle geldi ve Şenol Güneş kazandırdı.

      Olabilecek bir şey yani. Dunyanin her yerinde bazı isimlere olumsuz rapor verilir ama sonra o isimler patlar.

      Kafaya çok taktin bu konuyu. Her yoruma aynı şeyi yazmana gerek yok :) başka konular da var.

      Sil
    4. yaa ne biliyim. dün dorukhanı izlerken öyle içim cız etti. böyle bi oyuncuya nasıl olumsuz denir. ön libero oynadığı maçlar da mevcut eseste u21de. çok taktım belki haklısın :) olur böyle şeyler diyelim o zaman. inşallah diğer olumsuz rapor verdiklerinden pişman olmayız.

      Sil
    5. Haklısın. Yerli scout'u için bence de aktif olmalıyız, bu konuda yazılar da yazdım hatta.

      Ama U21 ve U19 için birçok transfer yapıldı, bunlar hiç konuşulmuyor. Bugünün değil, yarının konuları bunlar, genel bakmamız gerekiyor :)

      Sil
    6. Dorukhan geçen sene bizim için de yazıldı ama alınmadı onun için demistim keşke bizde

      Sil
  3. merkez orta saha için biraz daha tecrübeden yanayım. yatırımın da hücum bölgesine yapılmasından yanayım. kafamdaki isim de sekou koita. olmayacağını bilsem bile. onyekuruyu parlattık bunu da hayli hayli parlatırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işler maliyete bakar ve Salzburg yapmış zaten yatırımını :)

      Sil
    2. yani bizden alacağı 3e 5e de bakacaktır mı diyosun :) keşke yaa. salzburg fazla gelenleri lieferingte tutuyodu. santrafor fazlalığından almaz takıma dedim de. şimdi baktım temmuzda salzburga gidecek. herhalde değerlendiricek gibi çift santraforda. son italya karşısındaki müthiş oyununu izlesem ben de satmazdım sanırsam. yardımcı forveti de iyi oynar. dabbour ve gulbrandsen yerine haland koita ikilisini görebiliriz. eğer maya tutarsa salzburg tarihinin en iyi gelirini elde eder bu isimlerden.

      bi de yine dipnot :) salzburgla tanışmam liverpooldaki oyuncuların çıkışlarını araştırmamla başladı. mane ve keita salzburgun yetiştirdiği futbolcular. sonrasında son bikaç senelerine bakınca ilgilendiğimiz alanı bile onlar çıkarmış. çok iyi karlar elde etmişler ve bi zamanlar takım değerleri galatasarayın yarısı bile değilmiş. umarım bizde bu portföye otururuz ne diyim. borcumuz var. yani böyle erir gibi bu borç.

      Sil
    3. Futbolcunun ücreti değil mesele, bonservis durumu nasıl aşılacak :) Salzburg bu isimleri yıllardır topluyor. Red Bull çok büyük yatırım ve kaynakları da sınırsız. Bizden güçlüler.

      Haland mesela. Galatasaray scout ekibinin bulduğu ve anlaşıldığı bir isimdi. Ödeme planı ayarlanamadı maalesef. Salzburg ise o dönem parayı peşin verdi ve transferi gerçekleştirdi. Utkucan'ı eleştiriyorsun ya, bu işleri hiç görmüyorsun ya da dillenmiyor :)

      Sil
  4. Azubuike'yi izledim ve super lig için iyi bir isim ama 3m bonservis verip alınıp bizi ileri götürecek kadar kaliteli değil bence.

    YanıtlaSil
  5. 22 yaşındaki bir futbolcu ve gelişime açık. Clde 19 yaşındaki de light neler yapabildi veya en yakın örnek ozan. 2 sezon önce kim derdi ki bu çocuk Almanya gibi bir ligde 4-5 ay içerisinde yılın çaylağı seçilecek diye. Bu yüzden yetersiz yorumlarına katılmıyorum gayet enerjisi yüksek ve tempolu gelecek vaat eden bir oyuncu. Zarar etme ihtimalin zaten yok. Yıllık ücreti de makul seviyelerde olursa tadından yenmez. Bundan böyle takıma 2 tecrübeli hamle yapılacaksa 4 tane de Marcao tarzı genç ve potansiyelli gerekirse bonservisi biraz daha yüksek ama yıllık ücreti 1M yi geçmeyecek şekilde gençlerden yapılması. Gençlerden asla zarar etmeyiz adam 3 sezon oynasa bir şey olmasa bile taş çatlasa 25-26 yaşında oluyor ve hala piyasası vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Genç ve gözümüzün önünde olan bir potansiyel. Rakama bağlı tabii, denemek isterdim.

      Sil
  6. Trezege Kasımpaşa'ya 2m a geldi Anderlecht'ten. Youla vs bir afrikalının geldiği Anderlecht'ten. Kötü mü değil ama kalkıp 10m verilmez Trezege'ye. Azubike'de 1.lig için fazlaydı bonservisi düşüktü. Ama 2m na satıldı süperlig gördü Malatya ve Rize'de. 2. sıçrama yapacak kadar da değil yani.

    Mensah'ın bonservisini Kayseri aldı 2 ye aldı sanırım hayalinde 6-7 ya satmak var o kadar değil kayseri.

    Deniz Türüç de buyuklerde rotasyon oyuncusu olur 5-10m euro etmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın ben de anadoludan bi topçuya bu denli paralar verilmemesinden yanayım. büyük risk.

      Sil
    2. Azubuike Rizespor'un futbolcusu değil, ısrarla atlıyorsunuz bu detayı.

      Sil
  7. Kısacası Azubuki'yi almakta geç kaldık bu saatten sonra ucuza alamasın o maliyete de Azuike riskine girmem.

    YanıtlaSil
  8. Hagi tarafından Ovidiu Petre için oynatılmadan kiraya gönderilen Saidou bir yıl sonra takımı şampiyon yapmıştı. (Plesan için de Hakan Yakın'ı oynatmamıştı Hagi efendi)

    Saidou üstelik bonservis elinde geldi millet demediğini bırakmadı. Adı kalıp futbol oynamayan Concecaio 'dan bin kat faydalı oynamıştı Saidou.

    Aurelio sözleşmesi bitip Gençlerbirliği'ne gitmek üzereyken Fener bedavaya aldı biz yine tukaka yaptık.

    Azubike iyi adam ama çok iyi değil. Ha adam bulamıyorum ucuza alacağım dersen o zaman ok. Ama Azubike eleştirdiğim Fernando N'diaye performansının üstüne çıkacak adam değil. Ki bence fernando ndiaye genel anlamda kötü ve yetersiz oyun olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet işte, biraz da şartlara bakıyor bu işler. Daha iyisini ben de istesem de şartlar bunu gerektiriyor. Bazen gözünün önündeki isim en iyisi olabiliyor.

      Sil
  9. Pyramids kulubu normal bir futbol kulubu değil ödedikleri yada gösterdikleri bonservis bedellerini diğer takımlarla karşılaştırmamak lazım paravan menajer takımı gibi icraatleri var. Azubike'yi 1.ligde parlarken alsaydık tamamdı da geç kaldık. Vedat Muriq'i 5m verip almak gibi birşey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakamları görmeden konuşmak istemiyorum aslında :(

      Sil
  10. 2m alan kulup bjk'ye neden 1.3m euroya bırakır? Biz olsak kaça alrdık acaba?

    Bir de Fernando'yu sportif açıdan yeterli bulmuyorken Fernando'yu satıp o bölgeye alınacak adamın iyi ve garanti katkılı biri olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de bu rakamlara alırdık, bir şey değişmez. Sonuçta Mısır takımının futbolcusu, Türkiye ile alakası yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir