13 Temmuz 2019 Cumartesi

Fatih Hoca'nın Badou Ndiaye'de bulamayıp, Bernard Mensah'da bulabilecekleri


Ülke içine çok fazla odaklandık gibi görünse de bazı isimler değerli. 25 yaş altında olan, önemli ve transferi halinde iş görecek futbolcular var. Bernard Mensah'ı da o listeye yazarım. Bu yeteneğiyle Atletico Madrid'de tutunamama nedeni "mental" problemleri. Kasımpaşa ve Kayserispor'da geçirdiği günler ise fazlasıyla iyi.

Fatih Hoca'nın göreve gelmesinden sonra "Badou Ndiaye" özelindeki beklentimiz büyüktü. Transferini olmazsa olmaz görüyorduk, ne kadar sevindiğimizi hatırlayın. Maalesef beklentiyi karşılayamadı, belki de bizim adımıza en büyük hayal kırıklığıydı. Bu da Badou Ndiaye'nin oyun tarzı ve Fatih Hoca'nın ondan farklı beklentileriyle alakalıydı.

Badou Ndiaye'nin daha çok 6 numaraya odaklandığını görüyorduk. Fatih Hoca ise ondan daha çok dar alanda iş yapmasını, pas oyununda olmasını ve hücum etkisi bekledi. Pas ve teknik özelliği yüksek bir isim değil. Haliyle de o dar alandan çıkamadı. "Tempoyu" ön plana çıkarsak da oynadığı pozisyona göre bu özelliklerinin olmaması problemdi.

Bernard Mensah ise farklı. İkisinin ortak noktası tempo olsa da Mehsah'ı hücum tarafında ön plana çıkarmak lazım. Mensah da tam aksine pas ve teknik özelliğiyle ön plana çıkar. Dar alanda hocanın beklentisini karşılar, topla çıkışlarıyla da etki yaratır. Ayrıca iyi de bir şut özelliği var. Fatih Hoca'nın Mensah'dan ciddi katkı alacağını söyleyebilirim.

Tabii Mensah'ı 6 gibi oynatamazsınız. Badou'dan deneyebilirsiniz ama Mensah zor. Banega / Belhanda hattının arkasına değil de arasına olabilir. Banega'yı 6'da, defansif oyun kurucu gibi kullanabilirsiniz. Belhanda yine 10'a yakın oynar, Mensah ise 8'de temposu ve süpürücü olabilmesiyle etkili olur.

Kayserispor'un bu maddi imkansızlık içinde 3.6 milyon avro gibi bir bonservis ödemesi zordu. Yatırım gibi de düşünemiyorum, kulübün ciddi maddi sıkıntıları olduğu söyleniyor. Belki x takım Kayserispor'a 4 milyon avro önerdi ve onlara bu hakkı kullandırttı. Merih Demiral'ın Alanyaspor'dan Sassuolo'ya transferi gibi. Tabii bu işin yanında bir de Deniz Türüç konuşulacak, belki de paket transfer.

30.06.2019 tarihli yazı..

18 yorum:

  1. Yalan bir haberdir cunku banega,muric ve luyindamanin bonservisi var,o zaman buyuk iki satis yapmamiz gerekiyor deniz ve mensahi almak icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalan olduğunu düşünmüyorum, mantıklı görünüyor. O 7.5 milyonluk teklif için demiyorum tabii.

      Sil
  2. Banega Belhanda arkalarında Jean Michel Seri çok iyi olur ama zor bir ihtimal bu galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri olabilecek en üst düzey isim olurdu, çok zor :(

      Sil
    2. her yaz böyle şeyler konuşulur. isimler yazılır of ne kadro falan. yalnız ben michel seri ve o seviyedeki isimleri ihtimal dahilinde bile görmüyorum. en maks alabiliceğmiz banega olur. gerisi yalan olur. maaş politikasını da düşünürsek banega tarz bi isimden sonra da daha fazla yüksek maaşlı oyuncu alınmaz. keşke scoutumuz u20 dünya kupasından bi ismi transfer etse. çok iyi orta sahalar vardı. en azından ön liberoya andres balantayı isterdim kolombiyadan.

      Sil
    3. Kolombiyalilar çok yetenekli Rincon Asprilla Valencia dan günümüze ofansif olsun orta saha olsun çok sayıda kaliteli oyuncu çıkarıyor.

      Rodellega ingilterede sözleşmesi bitip boşa düştüğünde yüzüne bile bakmamıştık 6 sene önce sanırım.

      Sil
  3. ben de bu transferde böyle bişeyler olduğunu düşünüyorum. muhtemelen o x takım fenerbahçe. ali koçla kayseri başkanının ilişkileri çok iyi. yani blogun konusunun dışına da fazla çıkmak istemem fenerbahçe konuşup. eljif satılıp kaynak oluşunca alıcaklar gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir bizden daha mantıklı duruyor fb.

      Sil
    2. O x Fenerbahçe olsa şimdiye bonservisini almışlardı.

      Sil
  4. Umarim doğrudur. Mensah 6 değil ama Suat Okan Emre yada Hagi 3 lusunde de tipik çapa 6 numara yoktu. Selçuk Melo ikilisinde de. Belhanda Banega Mensah fit olup taktik disiplin içinde oynarsa olur. Tabi yine kanat oyuncularıda beke ve göbeğe yardım ederse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mensah'ın temposu ve hücumdaki varlığı o ikili arasında etkili olur.

      Sil
  5. sağlıklı bir mensah havada karada transfer edilir .

    YanıtlaSil
  6. mensah in ayagi ndiaye ye kiyasla daha düzgün o kadar...gs in dar alana sıkışan hücum tarafinda çözücü olmasi zor..j.m.seri, kiralanirsa, oyun görüsü yüksek oyuncu oldugundan daha faydali olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mensah'ın ayağı ortalama bir düzeye göre de daha iyi. Duran toplara kadar kullanır..

      Sil
  7. Mensah-Belhanda-Seri orta sahası iş yapar mı ?

    YanıtlaSil
  8. Mensah Ndiaye'den 2 gömlek üstün bir futbolcu ve gelirse 1 yıla kalmadan çok çok iyi paralar kazandırır bize.Umarım şartları sonuna kadar zorlayıp alırız.İlk tercihim Seri olsa da onun transferi çok zor gözüküyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de üstün, özellikle de hücum meziyetleriyle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir