2 Haziran 2019 Pazar

Fatih Hoca'nın Mitroglou'ya uygun bir oyun oynatması imkansız


Beklenen gelişme. Lequipe'de Galatasaray'ın Mitroglou'yla devam etmek istemediği yazılmış. Bu durumu da şimdiden futbolcuya bildirdiğimiz söyleniyor. Eminim ki Mitroglou da bunu bekliyordu. Futbolcunun Marsilya'da devam etmeyeceği de net. Bu konuda sadece bir çıkış yolu var.

O da futbolcunun Olympiakos'a geri dönüşü. Mitroglou'nun Olympiakos'la efsane dönemleri vardı ve onlar adına çok değerli bir isim. Olympiakos Başkanı da "Mitroglou'nu geri istiyoruz ve elimizden geleni yapacağız" diye bir açıklama yapmıştı. Ülkemizdeki editörler atladı maalesef.

Olympiakos, Mitroglou'nu istediğinde biz de bu kiralık sözleşmeden kolaylıkla çıkmış olacağız. Üçlü bir anlaşma söz konusu olacak. Doğal bir durum. Kendisi her ne kadar "iyi bir kamp dönemi" geçirmesi halinde toparlayacak olsa da hocanın oyun tarzıyla hiç alakası yok.

Mitroglou'nun Galatasaray'a transferi normal şartlarda gerçekleşmezdi. Transferin son gününe kalınca eliniz kolunuz bağlanıyor ve fırsat kovalıyorsunuz. Ffp'yi Diagne'nin bonservisiyle doldurmuştuk. Mitroglou da kira bedelsiz gelince hayır demedik.

Kalitesine, oyun aklına, ceza sahası içindeki hakimiyetine lafım olamaz. Fizik durumu kötüydü, sezon içinde toparlaması da imkansızdı. Bu yaz dönemi için umudum olsa da Fatih Hoca'nın ona uygun bir oyun oynatması imkansız.

Diagne'yi dahi bu oyun yapısı içinde eleştirdik. Oysa boş alanlar açan, biraz daha hareketli oynamaya çalışan bir isimdi. Mitroglou'nun ise en iyi hali dahi ağır ve hareketsiz. Ön alanda baskı yapamayacak bir ismi de hocanın tutmak isteyeceğini düşünmüyorum.

Yaz dönemindeki forvet hamlelerinin ana odağı "hareketlilik ve mücadele olur". Vedat Muriqi ismi bu yüzden çıktı mesela, tam da hocanın kalemi. Rakip savunmalar üzerinde etki, hareket, mücadele arıyoruz. Diagne kalmış olsa da bu oyunu oynamaya çalışmaya devam edecek, Mitroglou ise imkansız.

20 yorum:

  1. 2.6m ödemesi var ne kadarını koparabilirsek Olimpiyakos'tan kâr. Belki Mitroglu 'da alacağından biraz indirime gider. 2.6 ödemeyiz belki ama 1-1.5 arası bir fark öderiz gibi. Zararın neresinden dönsek kâr. Vedat iyi de yabancı statüsündeki orta kalite adama 3-3.5 bonservis ödemek ancak son çare olarak mantıklı. Vedat garanti bir adam değil performans anlamında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroglou da Olympiakos'a gitmek ister. Onlar da buna yakın bir ücret verir. Sonuçta bizimle 1 yıllık sözleşmesi kaldı. Sene sonu Marsilya'dan da serbest kalacak. Olympiakos daha garanti kontrat demek.

      Sil
  2. konuyla alakasız. yalnız u20 dünya kupasındaki bikaç iyi gördüğüm oyuncuyu paylaşmak isterim. daha önce demiştim paylaşırım mümnkün olursa diye. grup aşamaları bitti ve 32 futbolcudan oluşan bi listem var şu anlık. buraya ve bikaç mecraya ekonomik durumu da göz önünde bulundurarak sadece galatasarayın alabileceği 9 oyuncuyu yazıcam. geriye kalan 23ünü liverpool scoutuna göndericem.

    senegal u20den sağ kanat ousseynou niang. hızlı bi oyuncu. soğukkanlı. topla ilişkisi iyi. bitiriciliği biraz zayıf. feghouliye iyi alternatif olabilir veya sol kanat.

    colombia u20den ön libero andrés balanta. aslında stoper mevkisi. yalnız önlibero oynuyo. orta saha ile defans arasındaki boşlukları çok iyi kapattı. galatasarayın en büyük sıkıntısını çözebilir. iyi bi ön libero. diğer bi isim sağ kanat ivan angulo. hızlı ve dengeli bi oyuncu. cucho ve sinisterra gibi oyuncuların yanında sırıtmadı. hatta daha bile iyiydi bence.

    nijerya u20den sol bek ikouwem utin. gelecek maçlar ne göstericek bilmem. yalnız en iyisi bu. eğer nagatomo yerine sol bek düşünülüyorsa mutlaka alınmalı. sol kanatı kulvarındaki at gibi işledi. çok sağlam bi isim.

    mali u20den merkez orta saha mohamed camara. orta sahayı iyi yönetti. özellikle hücum anlamında. defans yönü biraz zayıf olabilir. yalnız bunu mali u20nin defansına yoruyorum. bayaaa kötü bi defans. diğer bir isim santrafor sekou koita. keşke salzburgun oyuncusu olmasaydı da kapıverseydik. false nine'ın bütün özelliklerine sahip. büyük bi adam olacak ileride böyle devam ederse. bu oyuncudaki sakinliği turnuvadaki hiçkimsede göremedim. keşke alabilsek. ihtimal dahilinde diye yazdım yine de.

    panama u20 carlos harvey. panama defansının bel kemiği. şimdiye kadar neden parlamadı hayret. sanırım bu turnuvayı bekliyomuş. şimdilik iyi gidiyo bakalım ileride nasıl olacak.

    güney kore u20den orta saha jung-min kim. güney kore bu gruptan lider çıktıysa bu oyuncu sayesindedir. orta sahada maestro gibiydi. büyük takımlar kapar gibi kapmazsa almakta fayda var. yalnız yine bekleyelim bakalım diğer turlarda ne yapıcak. stoper hyeon-uh kim de diğer bi isim. bu da iyiydi defansta. arjantini iyi durdurdu.

    turnuvada özel parantez haland için. salzburgun oyuncusu yine. burda da yazdım. salzburg bu işi biliyo diye. harbiden biliyo. honduras maçında 9 gol attı. 9 gol. maçın tekrarını izlemenizi öneririm. bitiriciliği pozisyon bilgisi mütiş bi oyuncu. grup aşamalarında elenip altın ayakkabı alan ilk oyuncu alabilir. 2. en çok gol atanın 3 gol attığını düşünürsek. muhtemel. nice milyon euroluk oyuncular var turnuvada. haland ise farklı. bireysel olarak çok iyi bi yetenek. rb salzburg değerlendirirse bikaç seneye bi dev kulübe astronomik bi fiyata gidebilir. o potansiyel var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumların için. Haland olayı enteresan. Onu Salzburg öncesi istememize rağmen nakit para veremedik, transferi orada koptu.

      Sil
    2. Bu futbolcular ile ilgili calisma var mi peki, Emre Utkucan da takip ediyordur ama -3.3 milyon euro ile basladigin bir transfer donemine futbolcu satmadan yatirim yapmak biraz zor gibi, haziran sonuna kadar kimsenin bu futbolculari almayacagini dusunecegiz artik :)

      Sil
    3. Mutlaka takip edilen isimler vardır. Bu oyuncular dışında da vardır.

      Sil
    4. rica ederim. şu an grup aşamalarında takip edebildiğim kadarıyla yazdım. fransa, italya, portekiz gibi ülkelerin oyuncularını yazmadım. genelde sahipli oyuncular bunlar. yani almak istiyosanız bruma gibi en az 10dan kapı açılır. bu sebeple güney amerika ve afrikaya ağırlık verdim. finalden sonra listem netleşir. o zaman son bi kez daha paylaşırım uygunsa

      Sil
  3. bu adam bu parayı neden tepsin.. gelirken hiç mi düşünmedi ya gs ile uyuşmazsam diye. mutlaka düşündü ve bu sağlam sözleşmeyi imzaladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıllık sözleşme kaldı sonunda. Olympiakos talipse onlar da bu rakamı verir.

      Sil
  4. -3.3 milyon euro ile girdigimiz transfer doneminde satmadan hamle yapmak cok zor, yogurdu ufleyerek yiyoruz. Telles satilsa Luyindama kapanir, kalanini da belhanda/diagne`den gelen ile alacagiz gibi, Emre Utkucan bu oyunculari sizlerden bizlerden daha detayli takip ediyordur degil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda gitmez, sözleşme yenileyeceğini düşünüyorum.

      Sil
  5. Bence Belhanda hatta Diagne bile kalabilir. Diagne kasimpasada kontradan gol attı havadan iyi dribling özelliği vs. Fegholui belhanda Diagne kalmalı hatta.

    Asıl ilk satılması gerekenler mariano ve fernando. Yunus da satilmalı uzatmaya niyetleri yok çok büyük potansiyelde görmüyorum. 3 oyuncudan 10m gelir.

    Maicon'da menajerleri devreye sokarak paraya çevrilmeli. Maicondan gelecek para Luyindamaya gider.

    Ndiaye yerine Etobo adı geçti kiralık olarak. Isimizi görür.

    Diagne kalırsa 2.forvet olarak çok yönlü Niasse faydalı olabilir. 10m ile de Etobo yanına iyi bir scout transferi 6-8 arası biri alınabilir.

    Diagne Niasse Belhanda Feghouli Babel Bruma Etobo transfer Douglas Nago Linnes Luyindama Marcao Muslera.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalabilir, Diagne bu sezona göre çok daha iyi iş görür ama bonservis geliri de lazım :)

      Sil
  6. Aslında bu donem bor maçta sonradan oyuna girdi ve oyun canlandı çalış becerilerini kullandı o pozisyonda oynarsa çok verim alınabilir fatih hocanın oyuncuyu yeniden sekle burundurecegini düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesine lafım olmasa da tarzı, hocayla çok alakasız :(

      Sil
  7. Orası muhakkak ancak yeni bir forvet transferi olmadan gitmesini istemem malum öyle bir kıtlık geçirdik ki korkuyorum bir bakıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru, ağzımız yandı bir kere. Büyük ihtimal dediğin gibi olur zaten.

      Sil
  8. Mitroglu'nun 1.5 sezonluk kiralama bedeli 4.1m euro. Yarım sezon için 1.5m euro önümüzdeki sezon için 2.6m.

    Llorente gelse birşey demem Mitroglu'dan yaşlı ama Mitroglu daha bitik bir adam. Klas olarak da 1 gömlek daha iyi. Miteogşu'nun akhisara attığı ve şampiyonluk getiren golu bize 3m euroya gelecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroglou da yükselebilir, kamp dönemi görse hala umutluyum aslında :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir