14 Haziran 2019 Cuma

Fatih Hoca'nın son döneminde Welbeck'in transfer ihtimali mutlaka konuşulur


Welbeck ismini sezon başında da konuşuyorduk. Hatırlayın, yöneticilerin "Gomis'i satacağın ve 2 forvet birden alacağız" dediği dönemde bahsedilen isimlerden biri Welbeck'di. Arsenal'den kiralık olarak gelmesi hedeflense de transfer gerçekleşmemişti. Fatih Hoca'nın 4. döneminin her transfer döneminde gündeme gelen bir futbolcu.

Transferinin konuşulduğu günlerde ön alanda "hareketlilik" ön plandaydı. Hızlı, kanat özelliği olan, teknik tarafıyla da ön plana çıkacak isimler istiyordu. Welbeck bu tarza uyar, hatta bugün için anlaştığımız Babel de bu tarzda bir isim. Babel'in sol kanattan ziyade forvet olarak kullanılacağını düşünüyorum. Hollanda Milli Takım'ında oynadığı gibi.

Welbeck'in sözleşmesi bitti ve Arsenal'den ayrıldı. Genelde bu tarz İngilizlerin kendi liglerinden kolay kolay çıkmadığını görüyoruz. Liverpool'la sözleşmesi biten Sturridge için de bu geçerli, onun da Premier Lig'de devam etmesini bekliyorum. Bu futbolcuları oradan koparmak çok zor. İmkanlı olmaları ise elbette "maliyetten" geçecek.

Welbeck söz konusu olduğunda ilk söylenecek şey "sakatlık durumu" olur. Arsenal yıllarının olmazsa olmazı sakatlıklar oldu. Biten sezonda 41 maç kaçırdığını söylemek lazım, 200 güne denk geliyor. Şu sıralar yeni iyileşmiş olması gerekiyor, fizik olarak toparlaması da zor. Toparlansa dahi yeniden sakatlanmayacağının garantisini kimse veremez. Bu transfer çok büyük bir kumar.

Elbette kalitesi üst düzeyde. Henüz 28 yaşında, toparlamaması adına sebep olmasa da sakatlık olayını kestirmek güç. Çok teknik, sol kanat / forvet oynayabilen, oyun aklı ve bitirici kalitesi yüksek, fizik olarak da oynadığı pozisyonda hiç sırıtmayan, çok tempolu bir futbolcu. Fatih Hoca'nın da bu tarz hücumculara karşı zaafı var. Babel'in bu tarzda olması itibarıyla transfer edildiğini söyleyebilirim.

Transfer edilmek isteneceğini sanmıyorum. Bu iş yazın olabilirdi, o günlerin üzerine 200 günlük bir sakatlık geldi. Şu an havuz daha geniş ve alternatifler var. Risk almak isteyecek bir Premier Lig takımı da mutlaka çıkacaktır, Welbeck tipli isimleri asla kaçırmazlar. Sturridge de büyük sakatlık sorunları yaşayan bir isim ama onu da bırakmayacaklar.

07.06.2019 tarihli yazı..

20 yorum:

  1. Geçen gün sana olan eleştirimi yayınlamamışsın, eleştiriye tahammülün yok galiba. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri başım üzerine ama doğru üslupla. Seviyeyi korumak birinci öncelik :)

      Sil
  2. Alt yapımızda Welbeckten çok daha kaliteli oyuncularımız var. Tek ihtiyaçları olan sabır. Bir hafta kötü oynadığında boynuna urgan geçirmemek. Kupa maçlarında bile Selçuk'lar ile çıkarsak bu oyuncular çıkış yapmaz. Şampiyonluk garanti olduğunda bile gençlere şans vermezsek biz ffp kıskacından ömür boyu çıkamayız. Sadece transfer ile bu değirmen dönmez. Bize Selçuk'lar, Emre Akbabalar değil Celiller Atalay lar gerekli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek ihtiyaçları olan önce sözleşme uzatmaları, hemen hemen hepsi sözleşmesinde son yıla giriyor. Şans bulamamaları bundan.

      Sil
    2. Unutmayalım bahsettiğimiz kişiler futbolcu. Oynama garantisi almadan sözleşmeye imza atmamaları mantıklı. Sonuçta bunlar insan. Maddi anlamda geleceklerini düşündükleri gibi gelecek planlamalarınıda düşünmek zorunda. Bu kişiler futbolcu olamayı ve adlarını duyurmayı seçtiler. Bu nedenle oynama garantisine bakmaları mantıklı.
      Soruyorum altyapıda oynuyorsunuz ve galatasaray sizi istiyor, gidermisiniz? Ben gitmem. Gideninde mantığını sorgularım. Sadece parayı düşünüyor derim. Sezonun ilk yarısını Eren Derdiyok ile geçiren, devre arasında 14 milyon Euro yu iki oyuncuya harcandığı ortamda Galatasaray altyapısındaki santrafor un a takım için hiç umudu olmaz. Bir çok mevki için geçerli. Oyuncular eskisi gibi amatör değil. Forma için oynama devri geçti. Bizler bile kendi kariyerimizi planlarken haftalarca düşünüyoruz. Bu nedenle oyunculara kızmak büyük hata olur.
      Bu arada Emir Erel olarak yorum yazıyordum. Nedense Google bir isim seç dedi.

      Sil
  3. Sakatlık sorunu olmasa zorlanabilir bu transfer hızlı atletik ve rakip savunmaları yoracak bir forvet

    YanıtlaSil
  4. Wellbeck ve Sturridge sağlık durumu önemli. Kewell gibi eski günlerini de dönemese de oynayabilecek durumdaysalar ikisi de gelsin. Ama Linderoth gibiyseler ikide bir sakatlanacaklarsa gelmesinler.

    Welbeck aslında Babel'in altenatifi sayılmaz. Babel'i oyun aklı ve yardımcı bitirici forvet için alıcaz.

    Welbeck iyi bitirici değil, Welbeck patlayıcı kanat forvet rolü için değerlidir. Welbeck'in Onyekuru'nun alternatifi denilebilir.

    Sturridge da Mitroglu'dan da Vedat'tan da iyidir, oynayabilecek durumda ise. Bu arada Balotelli de Mitroglu gibi bitik. Umarım gündemde yoktur.

    Sakatlık durumları önemli ve sakatlık geçmişleri pek iç açıcı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık problem, konu ister istemez buraya geliyor.

      Sil
  5. Welbeck yerine Bruma/Onyekuru/babel alınıp farklı kombinasyonlar yapılabilir riske değmez bence ucuz da değil ki.

    Asıl Sturridge denenebilir. Vedat Muriq çalışkan iyi niyetli ama kalitesi belli bir adam. Duvar olabilecek kalıplı hareketli santrfor adayı da pek yok gündemde Sturridge kalıplı ve hareketli sağlık durumunu detaylı bilmem ama Benteke ile birlikte siyahi kapı gibi forvet adayıdır gözümde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha hızlı bir yapı mutlaka oluşabilir ama zor duruyor. Sturridge istisnasız sakat, Muriqi ise ön alandaki çalışkanlığıyla ön planda.

      Sil
  6. Welbeck hem maliyetli hem de çok riskli olur. Hali hazırda 4 milyon € maaşı var. Bu paralar da, ciddi sakatlıklar yaşamış, son 4 senede doğru düzgün top oynamamış adama verilmez. Veriliyorsa bir yanlış vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık durumu doğru, güvenilemez kendisine. Kumar olur.

      Sil
  7. Ikisi de maalesef müzmin sakat. Serdar aziz i de bu yüzden asla istemiyordum o dönemlerde sen kaptan olmalı diyordun. PL de ingilterede yetişmiş oyuncu bulundurma durumu nedeniyle bence orada kalacaklar. Bize asla gelmesinler. Ne zaman sakatlanacagini bilmedigin güvenmediğin ve ikinci satışı olamayacak oyunculara gitmemek lazım. Ama haklısın terimin bu tip adamlara zaafı var. Gomisi de diagne yi de eminim ki en başından beri istemedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben kaptan olmalı diyordum. Galatasaray kariyeri de çok başarılı geçti Serdar Aziz'in. Geçen sezon gelen şampiyonlukta çok büyük pay sahibi. Gidebilir o ayrı, hocanın kararıdır.

      Sil
  8. Bariz sakat. Bariz sakat olmasa bu yaşta bu potansiyelde transfer etme ihtimali söz konusu olmazdı zaten.

    Ancak Welbeck 2.forvet rolüne mi (babel'e yakistirdigimiz) yokda patlayıcı süratli kanat (bruma onyekuru garry) rolüne mi düşünülüyor?

    Babel in performansı sanki daha garanti. Onyekuru ve bruma olmazsa ki kiralayamama durumu pek mümkün o zaman 3.aday welbeck olabilir tipik kanat değil ama önemli olan zaten patlayici süratiyle tehdit yaratması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık problem ve maliyet kumar olacak, buna katılıyorum. Gelmesi halinde forvet rotasyonuna yazılır diye tahmin ediyorum.

      Sil
  9. 7 haziranda yorum yazmışım pardon 😊

    YanıtlaSil
  10. Sakat Welbeck yerine bonservis elindeki yabancıları sonuna kadar zorlamak lazım. Max Kruse ve Brahimi'den bahsediyorum. Saçma sapan paralar vermeyelim tamam da misal 31 yaşındaki Banega'nın 3 yıllık maliyeti nedir maaş + bonservis 16-17m euro. Max Kruse ve Brahimi'ye 3 yıl için toplam 12-13 verilebilir imza parası dahil olmak üzere.

    Seri ismi geçiyorsa Fernando satılıyor demektir çok iyi olur hala aynı noktadayım. Takım en zayıf yabancıları sırasıyla N'Diaye Mitroglu Mariano Fernando'dur. Diagne bunlardan hemen sonra gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Max Kruse'yi ben de düşünüyorum, neden gündeme girmez bilmem. Brahimi ise o isteklerle alınamaz, imkansız. Bizi değil, çoğu Avrupa takımını dahi aşıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir