13 Haziran 2019 Perşembe

Football Manager'de olsa da, Messi Galatasaray'da demek keyifli oldu


Yaptığım çılgınlığı sizinle de paylaşmak istedim. Football Manager'de önceliğim daima genç isimleri transfer etmek ve yaş ortalamasını mümkün olan en düşük seviyede tutmaktır. Bu kariyerde de o yoldan yürüyorum. İsimler geliyor ve onları büyük paralara satıyorum. Bir de buna Şampiyonlar Ligi başarılarını ekleyince ekonomi oldukça büyüdü.

Galatasaray'la 5. sezonum. Geçen 4 sezonda Türkiye'de alınabilecek bütün kupaları her sezon topladım. Şampiyonlar Ligi'nde de 2 yarı final, 1 çeyrek final, 1 de 2. tur başarım var. 5. sezonda da 2. turdayım, ilerlemem oldukça olası görünüyor. Haliyle ekonomi, transfer ve maaş bütçeleri büyüdü. 4. sezonun sonunda 160 milyon avro gibi transfer bütçem olmasına rağmen harcamadım. Bu da kar'a yansıyor.

Mümkün olduğunca genç isimlere yöneliyorum. Özellikle de regen diye ifade ettiğimiz isimler büyük hastalığım. Her FM oyununda aynı mantıkta devam, regen isimleri toplamayı ve onları pazarlamayı seviyorum. Ekonomi bu sayede büyüyor. Gerçi parlayan her ismi Galatasaray'da tutmak zor. Ciddi talipleri oluyor ve sizi en zor anda yalnız bırakarak "gitmek istiyorum" diyorlar.


2023 yılında Messi'nin güçleri bu şekilde. 35 yaşında olsa da böyle bir futbolcuyu almak beni mutlu etti. Cristiano Ronaldo yüzüme bakmadı mesela, "lig beni kesmiyor" dedi. Messi'yi zor da olsa yüksek maaşa ikna edebildim. Fizik durumu düşüşte olsa da yetenek eşiğiyle hala katkı sağlar, ekonomik kullanılırsa fark yaratır.


İlk maçında şovunu da yaptı. 2 gol 1 asisti var. Hele 2. golü o kadar güzel ki bu adamı neden transfer ettiğimin cevabı oldu. Sonuçta oyun oynuyoruz ama keyif veriyor işte, güzel kafa dağıtıyor. Futbola bu şekilde de olsa kafa yormak güzel. Ben de bu tabloyu görünce sizinle paylaşmak istedim, ciddi anlamda keyifli işti.

Şu an da 200 milyon avro civarında bir transfer bütçem var ve harcamayı düşünmüyorum. Bu da kar'a yansıyacak ve gelirler büyüyor. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı hedefliyorum, Galatasaray'la ya da başka bir takımla. Gelen ciddi bir teklifi de değerlendirebilirim, bu oyunda hiç yapmadığım bir şey daha. Avrupa'nın dev takımlarında hiç oynamadım. Avrupa kariyerlerinde biraz daha çapı düşük takımlarla oynama isteğim oluyordu.

Sormak istediğiniz sorunuz varsa cevaplarım. Ya da sizin bu tarz hikayeleriniz varsa yorum kısmında mutlaka paylaşın, keyifle okurum. Bu kariyerden daha çok hikaye çıkar diye düşünüyorum. Normalde 2-3 sezon sonrasında sıkılırım ama bu sefer bırakmak istemiyorum. Atılan temel dahilinde bir istikrar yakalasam da arada Messi gibi çılgınlıklar yapmak güzel oluyor.

8 yorum:

  1. Biraz komik gelebilir ama yine de sorayım. Messi Ronaldo ikilisi gerçekte Galatasaray'a gelse Kadıköy büyüsü bozulur muydu sence ? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyü falan yok, elbette bozulacak. 2 senedir bu ortada..

      Sil
  2. Sinan Gumus Gøztepe'de. Sende demek søzlesme yenilemedin adamla Burak abi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu açar açmaz ilk işim kendisini satmak oldu :)

      Sil
  3. Loic Mbe Soh harika stoper gerçekten:) ama bende çok durmayıp serbest kalma meddesini kullanarak gitmişti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kiraladım ilk kez. Daha başka stoperlerim vardı ama hep ciddi rakamlara sattım. Bu oyundaki favorim Lisandro Martinez'dir.

      Sil
  4. Ben de medya tarafından birinci küme düşme adayı gösterilen Erzurumspor ile oynuyorum. İlk sezon 9, diğerinde 3, son sezonumda ise uefada ikinci turda kadrodaki önemli isimlerin sakatlıkları yüzünden elenirken ligde hem şampiyon oldum hem türkiye kupasını aldım, hem de dördüncü sezonun başında süper kupayı aldım. Hedef şampiyonlar liginde başarı şimdi :) takımı kademe kademe yükselterek bir yerlere getirmek çok keyifli oluyor. Genelde bu tarz roleplay yapmayı seviyorum. Premier lige de alt liglerden takım çıkararak oynamak gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapıyorsun. Ben de 2. ligden Samsunspor'u alıp yürümüştüm :) Galatasaray'la falan işin şovundayım ben :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir