18 Haziran 2019 Salı

Forma çok güzel de, ya tanıtımı?


Elbette ki üzerinde Galatasaray arması olduğu sürece ortaya çıkan her forma "Dünya'nın en güzeli". Yine de forma eleştirisi yapmak ayıp değil, bu konuda "duyar" üzerinden yürümem. Yeni sezonda giyeceğimiz parçalı forma da son yılların en iyi Galatasaray formalarından biri.

Buradaki sıkıntı formanın tanıtılması diyebilirim. Bundan yıllar önce dahi bu işi daha iyi yapardık. Formayla alakalı videolar çekilirdi, Arda Turan / Metin Oktay tanıtımı bunlardan biri. Ya da defile tarzı şeyler olurdu ve futbolcuların üzerinde ilk olarak görürdük.

İnternet dünyasındayız. Diğer büyük takımların da bu formaları nasıl tanıttığını görüyoruz. Hadi bizi geçtim, Nike böyle bir tanıtıma imza atar anlamıyorum. (Bu kısımda bir öz eleştiri yapayım, buradaki suç tamamen Nike'ınmış, ben kulübe direkt ön yargılı yaklaştım. Bu yüzden de değiştirdim)



Nike'la anlaştığımızdan bu yana yapılan parçalı formalar da bu şekilde. 2015 / 2016 sezonu ne kadar kötü geçse de giydiğimiz en iyi parçalılardan biriydi. Tam parçalı çünkü ve 4. yıldızı taktığımız sezon. 4. yıldızın üstte olması muhabbeti olmasa çok iyi seviyede olan bir formaydı.

Gerçi parçalı formalar arasında şu kötüydü diyebilmek zor. Belki 2016 / 2017 sezonu parçalısı için derim, şu tırtık mevzusu hoşuma gitmemişti. Kalan parçalılar gayet iyiydi ve hepsinin de hikayesi var. Bu sezon giyeceğimiz parçalı ise içerisinde "çubuklu" havası da barındırıyor. Klasik parçalılar güzel ama arada bu tarz kaliteli yeni şeyler denemek de güzel.

9 yorum:

  1. Bence en güzel parçalı 2013-2014 sezonundakiydi. Bir de 2011-2012 sezonundaki sarı formayı çok severim. Elmander'i hatırlatıyor her baktığımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her formanın özel bir futbolcusu var mutlaka :)

      Sil
  2. Şaka gibi yahu, bir tiwit attılar bitti :) Formaya gelecek olursak gayet güzel. Parçalı forma candır. Yukarıdaki adsız arkadaşın da dediği gibi sarı forma da çok güzeldi. Deplasman formasında neden sarı formadan vazgeçtik zaten bir türlü anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konu Nike ile alakalıymış, yazıda da düzenleme yaptım.

      Sil
  3. Önünde nef yazan 7. Sıradaki forma çok güzel aralarında 1. Sıraya onu koyarım ama her firmanın da ayrı bir hatırası var o sezon adına

    YanıtlaSil
  4. nike için slogan buldum. "her sene daha kötüye"
    adamlar her sene daha çirkin forma yapıyor. neredesin umbro..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim anadolu takımlarına ve avrupadaki bazı takımlara baktığımızda (özellikle serie a) Macron da güzel formalar yapıyor aslında

      Sil
    2. Nike çok büyük bir hayal kırıklığı, ilk günden bu yana. Puma'yı, Umbro'yu da ekle o listeye.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir