15 Haziran 2019 Cumartesi

Futbolculuğunu beğenirdim, belli ki düşünce yapısı da fazlasıyla büyük


Bundan 2-3 ay önce Vedat Muriqi için "fanatik Fenerbahçeli" derdim. Fenerbahçe medyası öyle çalıştı ki Vedat Muriqi için çok büyük Fenerbahçe hikayeleri yazıldı. Yok dedesi şöyle, yok kendisi böyle, yok Türkiye'de bir tek Fenerbahçe'de oynar haberleri üzerinden böyle bir hikaye yazdılar. Oysa durum o kadar farklıymış ki. Bu da Galatasaray'ın bu transferle alakadar olmasından sonra ortaya çıktı.

"Bonservis bedelimin gerçekçi boyutlara inmesini bekliyorum. Zaten bonservis görüşmelerim yapılıyorsa, bu ayrılacağımın göstergesidir. Gönlüm Galatasaray'da. Sürecin taraftarları yıpratmamasını istiyorum. Bugün için planlarım arasında yurt dışı yok."

İlk andan itibaren Galatasaray'ı istiyor. Profesyoneldir elbette, yeni bir Emre Akbaba hikayesi yazmayacağım. Daha iyi olmak istiyor ve Türkiye'de gelebileceği en iyi nokta da Galatasaray. Şampiyonlar Ligi oynayacak, oyun tarzını seven bir teknik direktörle de çalışacak ve şampiyonluğun en önemli favorisinin formasını giyecek.

Rizespor dilediği gibi uçuk rakamlar belirleyebilir. Transferin belirli şartları var, bunu onlar da biliyor. Futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Sezon sonuna geldiğimizde futbolcuyu bedava kaptırmak da var. Ayrıca kafası transferde olan ve gitmek isteyen bir futbolcunun da ne kadar katkı vereceği şüpheli.

Rizespor'un yeni sezondaki hedeflerini bilmesem de biten sezonun gerisinde kalacaklarını düşünüyorum. Okan Buruk gitti, önemli kiralıklar vardı ve onlar da ayrıldı. Vedat Muriqi gibi transferini bekleyen futbolcular da var. Avrupa hedefi bence gerçekçi olmayacak, bu ortamda da yükselmek isteyen bir futbolcu devam etmek istemez.

Daha önce de yazdım. Bu transferin ederi maksimum 3.5 - 4 milyon avro arası. Sonraki satıştan pay, takas gidebilecek ya da kiralanabilecek isimler de gündeme gelir. Rizespor da elinde sonunda bu rakamlara inmek durumunda. 10 milyon avro'ları hayal dahi etmemeleri lazım. Ne Fenerbahçe bu rakama çıkar, ne de teklif yaptığı söylenen Toulouse.

Futbolculuğunu beğenirdim, belli ki düşünce yapısı da fazlasıyla büyük. İlerlemek ve gelişmek istiyor. 25 yaşında henüz, önünde uzun bir gelecek olacak. Şampiyonlar Ligi fırsatı gelmişken de bunu es geçemezdi. Son Rizespor performansı zirve olsa da Türkiye'de olduğu dönemden bu yana o potansiyeli yansıtıyordu aslında.

11 yorum:

  1. Eline diline yorumuna sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bence büyük bir balon. Diagne 10 tane vedat yapar. Yıllardır türkiyede geçen sezon kıpırdadı. Türk statüsünde oynayacaksa gelmeli aksi halde yabancı olarak yedek olur. Fazla abartiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı tarzda ve profilde isimler, ben kıyas yapmam.

      Sil
    2. Farklı tipte oyuncular olmasına rağmen daha fazla gelecek vaat ettiğini düşünüyorum.

      Sil
  3. pivot santrafora dayalı bi sistemle oynıycaksak olabilir. ederinden fazla verilmemek şartıyla. yalnız ben hala 4-3-3 diyorum. ligimizdeki takımların sistemlerini inceledim. hep adam adama oynuyolar. eğer alan oyunu oynarsak hepsine ters geliriz. false nine bi oyuncu şart. o da sekou koita. diğer platformlarda da nabız yokladım herkes beğeniyo. en olmadı kanat oynar onyekurudan daha iyi fiziği var ve pasa yatkın. biz bu oyuncuyu gerçekten iyi değerlendiririz. belki çok yazdım ama :) isterim yani bi false nine sekou koita olmasa da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alanda hareket ve olabildiğince mücadele istiyor gibi hoca. Bu tarza uyuyor.

      Sil
  4. Diagne'deb sonra herkesin ağzınin suyu akıyor artik :)

    YanıtlaSil
  5. 3.5-4, bir sonraki satıştan pay. Bu para fazla. Ancak ipler Abduş'un elinde olunca böyle alırken "karşı taraf ne isterse ver" şeklinde ilerliyor işler.
    Bir kez daha "limiti aştık uefadan ceza mi alalım" diye takımı eksik bırakmasınlar da! Medyanın fb algısı tespitin 10 numara. Spor medyasindan çok dostum var. Fb söz konusu olunca her şeyi yapıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu transferin bir sınırı var, bence aşmayacağız onu :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir