10 Haziran 2019 Pazartesi

Galatasaray için Trezeguet yazıldığına göre transfer dönemine hoş geldik


Galatasaray'ın Babel haricinde bir sol açık daha aradığı net şekilde belli. Bu pozisyon için de birçok ismi konuştuk. Karışık da bir konu. Medyada yer alan isimlerin tarzları birbirinden o kadar bağımsız ki yeni sezonda ne planladığımızı da pek bilmiyoruz.

Onyekuyu forvet özellikli, hızlı bir kanattı mesela. Açık alanda önemli bir tehdit ve rakip ceza sahası çevresinde iyi bir bitirici. Yine forvet özellikli ama daha çok fizik özelliğiyle ön plana çıkacak bir isimle o rotasyonu güçlendirmek doğruydu.

Onyekuru'yla devam etmek isterim. Yeniden kiralanması "geçici bir çözüm" gibi dursa da sattığın kadar al sarmalında günü kurtarmak önceliğin olacak. Üstelik ne vereceğini bildiğiniz, aidiyeti yüksek bir futbolcu. Farklı bir isimle kumar oynamaya da gerek yok.

Everton'un istekleri de mühim. Kiralamak yerine bonservisiyle bırakmak isteyebilirler, o vakit devreden çıkarız. Bonservis geliri elde etsek dahi Onyekuru'yu transfer edebilme ihtimalimiz yok. O pozisyon için "bonservisi" olan isimler de yazılıyor. 

Eski aşk Trezeguet'in yeniden gündemde olduğu yazılıyor. Kendisinin ismini geçen yaz döneminde sıklıkla anıyorduk. O dönem 5 milyon avro'luk serbest kalma bedeli olsa da parayı denkleştiremedik. Bu da tamamen sattığın kadar al durumuyla alakalıydı.

O süre geçti ve serbest kalma bedeli ortadan kalktı. Diagne için dünyaları vermemizin ardından da Trezeguet için de yüksek bedeller konuşuluyor. Gerçi şu aşamada nasıl bonservis vermeyi gözden çıkartıyoruz onu da anlamadım.

Trezeguet'in Kasımpaşa performansı 71 maçta 25 gol 18 asist. Bu sezon da 34 lig maçında 9 gol 9 asisti var. Diagne'li dönemde ligin en iyi sol kanadı durumundaydı. Trezeguet / Diagne ikilisiyle neredeyse şampiyonluk yarışı veren bir Kasımpaşa izliyorduk.

Diagne sonrası ise dağıldılar, o düşüşe Trezeguet de takıldı. Resmen tek başına kaldı ve bu yapıda da yapabilecekleri sınırlı. Her şey ona baktı ve izlediğimiz maçlarda temposunu kaybeden, çabuk düşen bir Trezeguet izledik.

Ligimizin en kaliteli isimlerinden biri. Teknik özelliği üst düzeyde, gol / asist noktasında oldukça üretici ve oynadığı kanadı da süpüren bir futbolcu. Yetenekleri uç düzeyde, yaşının da 24 olması gelecek adına iyi bir hamle olabileceğini söylüyor. Her dönem aynı şeyleri yazıyoruz gerçi.

Trezeguet de oyun kurabilme özelliğiyle ön plana çıksa da çizgide de oynayabilir, biraz daha kanat özellikli. Ters tarafta Feghouli tamamen oyun kurucu özellikli oynuyor. Bir arada oynarlar yani, kanat profilleri üzerine de çok konuşuluyor. 

Tabii bu iş her noktada bonservise bakar ve şu aşamada da bonservis ödemek zor. Kasımpaşa eminim ki yüksekten uçacak, futbolcunun da 2021'e kadar sözleşmesinin olması ipleri kulübüne veriyor. Ayrılacaktır ama, Kasımpaşa uzun zamandır Trezeguet'e dar geliyor.

18 yorum:

  1. Medya yine ezberden giderken biz ters köşe yapacağız gibi geliyor bana. Özellikle scouting hamleleri gelecektir diye düşünüyorum. Ama Onyekuru gidecekse, aklıma sürekli ''Fatih Terim effect Bruma'' geliyor. Merkez orta sahaya Banega cuk oturur, ama tempo yapan bir oyuncu da lazım. Ki bunlar hep yabancı olacaktır. Bu piyasada yerli oyuncu havuzumuzu nasıl genişletebiliriz, bu da çok önemli. İsmi geçen isimler için uçuk miktarlar istenirken kısıtlı bütçeyi oraya kullanmak zor olacak, gurbetçi transferi için de scout ekibinden önemli işler bekliyorum. Yerli havuzu başka türlü genişlemeyecek gibi. Altyapıdan gelecek isimlerin bir türlü istenen fiziksel kapasiteye ulaşamaması canımızı bir hayli sıkıyor. Umarım bu yaz kampta sağlam şekilde girerler rotasyona...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru tam da bu yönde gelmişti, yine aynısının olması oldukça olası. Umarım böyle olur :)

      Sil
  2. Kalitesine asla ama asla lafım olamaz sonuçta yaptıkları ortada fakat aklımın almadığı mesele kasımpaşayı yıllardır neden zengin etme çabası içerisinde olduğumuz. Demek istediğim evet Diagne Trezeguet kaliteli isimler ama bonservis olarak aynı katkıyı verecek maliyeti daha ucuz oyuncular yok mu piyasada. kasımpaşa nerden buldu bu oyuncuları da şimdi ağız uçuklatan bonservis isteyebilecek seviyeye geldiler. Biz neden 100.000 veya 500.000€ lara 21 yasında oyuncu bulamıyoruz yoksa buluyoruz da adımız Gs olunca mı adamlar 4-5M€lar istiyor? Zamanında Ndiayeyi Trezegueti Diagneyi veya Kayserideki Bilal (gelecek vaat eden oyuncu) gibi oyunları o takımlara kazandıran akıl Türkiyenin en başarılı kulübünde yok mu?! Gerçekten üzücü...(yazdıklarım nacizane tamamen yapıcı eleştiri:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlla gözümüzün önünde olan isme gidelim deniliyor ama o işin makul olanını hiç yapmıyoruz. Fiyat düşük olsa, sözleşmesinde madde olsa tamam. Bugün öyle bir şey yok, iş biraz anlamsız kalıyor.

      Sil
  3. 5-6 dan fazla vermezdim olmazsa alternatiflere yönelelim

    YanıtlaSil
  4. Fernando Mariano Yunus Ahmet Çalık Ömer Bayram ve Mitroglu satılsın yada elden çıksın hele.

    YanıtlaSil
  5. Fernando kalacaksa geçmiş olsun hic uğraşmasınlar, maçları tekrar izlemiyorum mi?

    YanıtlaSil
  6. En güzeli yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Onyekuruyu kiralamak. Olmazsa Bruma vd seçenekler. Hatta Bruma kilit açma özelliği sayesinde daha da iyi olur abi.

    Şöyle bir durum da var, bu yamyam Anadolu Kulüplerine bu paraları vermemek lazım. Galatasaray bu ülkenin en büyük kulübü ve Amrabattan Trezeguete birçok yabancı futbolcu bizde oynamak istiyor. Ama kulüpler yamyamlık peşinde.

    İrade gösterip almamak lazım. İsteyen futbolcu sözleşme bitişini beklesin ya da alacaklarını alamadığında fesih edip gelsin artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Bildiğin isim, düzenin içinde büyüyor, faydalı. Onyekuru için şartları zorlardım.

      Sil
  7. Fernando'nun yıllık maliyeti 3.3+500bin şampiyonluk farkı + 6350 euro puanbaşı yanı 4m euro. 1 yıl sonra sözleşmesi bitiyor. Satamazsak 4m daha maaş verip bedavaya gidecek. Vasat oynayarak buyuk ihtimal.4m satarsak 4m bonservis + 4m maaş tasarrufu bır yıl için 8m demek.

    Aynı durum savunma özürlü Mariano içinde geçerli. Maaş 2.3 + 250bin şampiyonluk farkı + 6350 euro puan başı yani toplam yıllık 2.8. 2m 'a satabilirsek 1 yıllık alternatif maliyeti 4.8m euro.

    Asıl satılması gerekenler Fernando ve Mariano'dur. Bu oyuncuların saha içi performansları ve yaşları da malum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam da teklif yoksa ne yapacaksın. Mecbur kalacak ve katkı almaya bakacaksın.

      Sil
    2. Eren derdiyok gibi 4m bonsevis 2.15 maaş verildi 3 yilda toplasan oynadığı dolu dolu bir sezon eder 10m a mal oldu

      Sil
    3. Teklif yoksa gitmiyor, yapacak bir şey yok. Katkı almaya bakacaksın.

      Sil
  8. Çok büyük paralar bunlar trezeguet iyi oyuncu kabul ediyorum ama bizim en başarılı transferlerimiz scout önerileri ile gelenler. Daha makul fiyata scout önerisi futbolcular almalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de katılıyorum bu yoruma. Diagne sonrası Trezeguet maliyeti çok konuşulur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir