3 Haziran 2019 Pazartesi

Galatasaray'ın stoper haricinde her pozisyonda büyük sorunları var


Galatasaray'ın "stoper" haricinde her pozisyonda büyük sorunları var. Her pozisyon için mutlaka "transfer" diyoruz. Bu 11 için de olabilir, alternatif olarak da. Son 2 sezonun şampiyonu olsak da çok yeterli kadrolarla değil, 13 - 14 kişilik rotasyonlarla yürüdük. Kenara baktığımızda hamle şansımız neredeyse yok. Lig idare edilse de, iş Şampiyonlar Ligi'ne geldiğinde çark dönmüyor.

Yine de biz bugün, en güçlü tarafımız olan "stoper" rotasyonunu konuşalım. Ligin 2. yarısında ortaya koyduğumuz farkın belirleyici noktası stoper tandemiydi. Luyindama / Marcao hamleleriyle oyunumuz bir anda değişti ve Fatih Hoca'nın düşündüğü kurgu oturmaya başladı. Ligin ortalamasına bakınca da az gol yiyor ve pozisyon veriyoruz.

Marcao'nun sol ayaklı oluşu ve oyun kurma özelliği, Luyindama'nın da topla çıkabilmesi ve atlet / güçlü tarafıyla birbirini iyi tamamlayan iyi bir ikili oldular. Yıllar sonra ilk defa "stoper" lazım demiyoruz. Her dönem Ujfalusi derdik, o boşluk dolmadı. Bugün belki lider stoperimiz yine yok ama modern futbola çok uyumlu, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan bir stoper ikilisi oluşturduk.

Alternatif noktasında da çok düşünceli değilim. Donk iyi bir 6 olduğu kadar iyi bir stoper de. Bu sezon stoper oynatıldığı maçlarda kötü futbolunu hatırlamıyorum. Onun da fizik özelliği ve stoper oynadığında top tekniği, topla çıkabilmesi gibi artıları var. Yeni sezonda da Donk, stoper için 1 numaralı alternatif olacaktır.

Yerlileri de konuşalım. Semih Kaya'nın gidişi de kalması da beni şaşırtmaz. Hedef dahilindeki, daha ciddi maçlarda şans bulduğunda sırıtmadı. Biraz daha rehavete uygun maçlarda ise büyük hatalar yaptı. Yeniden kiralanması olası olabilir, bonservisi dahi 0'a alınabilir. Onun da altyapıdan yetişmesi gibi önemli bir avantajı var. Ahmet Çalık'ı ise takımda tutmayız, hiç ihtimal vermiyorum. Anadolu'dan yapılacak x transferde takas için adını konuşuruz.

U19 şampiyonu takımın stoper tandemi Ogün Çalışkan / Işık Kaan Arslan ikilisi atlanmasın. Her ikisi de ciddi anlamda A takıma adaydır, hatta rotasyonda olmalarını bekliyorum. Bir de yer yer stoper olarak kullanabileceğiniz Gökay Güney var. Bu çocukları daha önce de konuşmuştuk. Özellikle Işık Kaan Arslan'ın potansiyeli çok daha ciddi, yeni Ozan Kabak durumu da oldukça olası. Ogün Çalışkan ise sol ayaklı olmasıyla avantajı olan bir isim.

Valentine Ozornwafor'u da U20 Dünya Şampiyonası öncesinde transfer ettiğimiz söyleniyordu. Kendisiyle alakalı da blogda paylaşım yapmıştık. Geleceğe dönük bir adım. U20 maçlarını izleyemesem de izleyen arkadaşların referansları olumlu. Galatasaray'ın oyun tarzına uygun bir stoper. Kamp döneminde kendisini daha ciddi anlamda yorumlama şansımız olacak.

14 yorum:

  1. 2 sene üst üste şampiyonluk kimseyi aldatmamalı. Türkiye ligi zaten dandik olduğu için şampiyon olmak kolay. Bu takımın kaleci ve stoper hattı hariç her yerinin değişmesi lazım. Anadolu deplasmanlarını yenmekte zorlanan, Avrupa'da 1 galibiyet alabilen bir oyuncu grubu var elimizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, değişmesi gereken çok yer var. Feghouli ve Belhanda da hariç derim. Tabii onlara da alternatif lazım.

      Sil
  2. Fernando Mariano Mitroglu kesin gitmeli orta saha merkezi ve forvet çok önemli yani 6-8-9 no lar sağlam 3 adam lazım.

    YanıtlaSil
  3. Beş tane bek oyuncusu gerektiğini düşünüyorum. Nagatomo, Mariano ve Ömer Bayram’ı gönderip as sol bek, Douglas ve Şener,

    Ayrıca Donk’u ortasahada oynatmak zorunda kalacağımız dönemler için ve genel olarak daha güçlü bir stoper rotasyonu için Ahmet’i gönderip Kaan Ayhan. Altyapıdaki gençleri 3. lige kiralık gönderebiliriz ya da maaşta tasarruf edip Semih’i almayabiliriz.

    Mariano ve Nagatomo ile bonservis gelirimiz de olur. Gelen paraya ilave olarak Fernando’nun satışından gelen bonservisle Okay Yokuşlu’yu alırız.

    Hem kadro güçlenir hem de +1 yerli olur. Allah’ım nasip et :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bekte büyük sorun yaşanır. Linnes / Emre Taşdemir de yetmez.

      Sil
    2. Yok abi yanlış anladın. As sol bek olacak beşinci bir bek oyuncusu daha olmalı dedim zaten. Sağda Şener, Linnes ve Douglas olacak. Solda transfer edilecek as oyuncu ve Emre.

      Sağda iki yabancı çok gelebilir. Ama biz de Douglas’ı seneye satar bonservis alırız :)

      Sil
    3. Para lazım işte, şu an bonservis girdisi yok. Dediğin doğru yoksa.

      Sil
  4. Genç stoper demisken Fransa'nın stoperi var u20 de Boubucar Kamara tam Fatih hocanın kalemi hızlı atlet ve pasör büyük ihtimal Alman kulüpleri kapmıştır ama bakmak lazım yine de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an stoper ihtiyacımız o kadar yok ki :)

      Sil
    2. Scoutlara güveniyorum eğer Terim oyuncu takıntısı/ısrarı yapmayıp scoutlari dinlerse doğru kararı verecektir.

      Umarım eski hataları tekrar etmeyiz. Alması zor/marka oyuncular peşinde 2 ay vakit kaybetmeyiz.

      Iyi teklif gelmezse Belhanda Feghouli Nagotomo hatta Diagne bile kalmalı.

      Mariano Fernando ve Mitroglu kesin gitmeli. 32 - 33 yasindalar şimdi satamazsak sonra hiç satamayız saha içi dususteler.

      Sil
    3. Scout ekibini kuran Fatih Hoca :)

      Sil
    4. Kurabilir ama hocanın kişisel scoutu özellikle yabancı konusunda kötüdür.

      Sil
    5. Daha dün Luyindama / Marcao gelmedi mi. Onyekuru gelmedi mi. Cidden yuh, böyle bir şey yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir