3 Haziran 2019 Pazartesi

Hakan Çalhanoğlu & Galatasaray, Milan'in kiralık transferi kabul etmesi sürpriz olur


Geçtiğimiz gün, Dortmund'un takımdan göndermek istediği futbolcuları paylaşmıştım. Dün de Milan'ın gözden çıkardığı isimler paylaşıldı ve içlerinde Hakan Çalhanoğlu da var. Türk medyası da ilk günden bu yana Hakan Çalhanoğlu'nu Galatasaray'a yazıyor. Oysa sezon içinde Hakan Çalhanoğlu için Leipzig ilgisi gibi haberler okuyordum.

Milan'ın maaşlarına oranla istedikleri katkıyı alamadıkları futbolcuları göndermek istediği yazılmış. Hakan Çalhanoğlu'nu 21 - 22 milyon avro gibi bir bonservis bedeline almışlardı ve futbolcunun şu an yaşı "henüz" 25. Bizim medyamızda öyle bir hava var ki sanki Hakan Çalhanoğlu dip yaptı. Gattuso başarısız olabilir ama onun düzeninde 46 maça çıkmış ve 4 gol 13 asist yapmış bir isimden bahsediyoruz.

Çok parlak olmasa da kötü bir Milan kariyeri de yok. Ortalama bir performans izletti, çok büyük farklar yaratmadı. Özellik itibarıyla da yıldız bir isim hiçbir zaman olmadı ki. Hakan Çalhanoğlu'nu Türkiye'de yıldız diye anıyoruz, bu da kariyeriyle alakalı. Ya da attığı goller, duran toplar sayesinde diyelim. Takım oyuncusudur aslında, iyi bir düzenin işleyen parçasıdır.

Hakan Çalhanoğlu'nu beğenmeyen bir kesim de var. Hiçbir pozisyona kondurulamaz ve "ne oynuyor" diye sorgulanır. Hakan Çalhanoğlu benim için 4-3-3'ün sol oyun kurucusudur. Gattuso böyle kullandı, Milli Takım'da da ağırlıklı olarak böyle oynuyordu. Müthiş bir pasör ya da oyunu sürükleyen isim diyemem ama final noktasında gol / asist etkisi büyüktür. Onun da rakip ceza sahasına mümkün olduğu kadar yakın oynaması gerekir.

Fatih Hoca da 4-1-4-1 / 4-3-3 arası bir düzende devam ediyor. Belhanda'yı 8 gibi düşünün, onun yanına daha 10 numara özellikli 2. bir Belhanda arıyor. Hakan Çalhanoğlu'nun transferi gerçekleşse Belhanda'nın yanında kullanırdı. Savunma tarafında elbette Belhanda kadar çalışkan değil ama temposuz da diyemeyiz. Rakip ceza sahasına yaklaştığımızda bitirici etkisi ön plana çıkar, zaten iyi bir tabelacı arıyoruz. Yeri gelir sol tarafta da oynar, benim için de en iyi pozisyonu orası.

Piyasası olduğunu düşünüyorum. Bugün Leipzig, Hakan Çalhanoğlu için 15 milyon avro bonservis verse şaşırmam. Ya da Wolfsburg ve Leverkusen gibi takımlar. Var bu piyasası, rahatlıkla ödenir. Galatasaray'ın kiralama dışında bir şansı yok, bu noktada da Milan yine bonservis yerine kiralık ihtimalini düşünsün. Benim için zor, hatta imkansız bir transfer. Gelmesi mutlu ederdi, sever ve beğenirim. Yine de daha olası işleri zorlamak gerekiyor.

7 yorum:

  1. Hakan Milan'da bu kadar kötü kullanılmış olmasına rağmen fena performans göstermedi, ki o seviyeler(top class'ın bir iki tık altı) için iyi bir futbolcu hala. 10 numara olarak çok isterim ama değeri en az 30-35 Milyon, o yüzden alamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değeri o kadar değil, maksimum 20 milyon. Tabii 10 milyon da olsa bizim için imkansız :)

      Sil
    2. Aklı başında olan takım 25'ten aşağı satmaz.

      Sil
  2. Tarz ve bize yapacağı katkı anlamında ilk sıralara yazacağım bir oyuncu olmazdı. Sempatik ve ismi olan bir futbolcu olması artıları sırf o yüzden transfer edilir mi bilemedim

    YanıtlaSil
  3. Milan tekrar büyük takım olmak istiyorsa Hakan'ı göndermeli bence doğru karar. Hakan verkaç yani ikiye bir yapan bir oyuncu değil çabuk değil dribling yapmaz, Belhanda gibi ikili mucadelede ayakta kalır mı? Hakan'ı satacaklardır kiralama pek mantıklı gelmiyor.

    Gelirse iyi tabi ama ben olsan işimi saglama alır hakan gelse bile planımı hakan üstüne kurmazdım. Alternatifini de kadroda bulundurur, hakan tutmazsa takımın zarar görmesini engellerdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda gibi kalamaz, savunma yönü o denli öne çıkmaz. Hakan Çalhanoğlu kaleye yaklaşırsa bitirici etkisi çok iş görür.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir