26 Haziran 2019 Çarşamba

Hayatımda gördüğüm en akılcı soygun hikayelerinden biri


Hayatımda gördüğüm en akılcı "soygun" hikayelerinden biri. Buradaki soygun tamamen "yasal". İşin etik noktasını bilmem, onu Ankaralı arkadaşlar daha iyi yorumlar ama Pazdan'ın sadece 50 bin avro karşılığında Gençlerbirliği'ne gidişi müthiş hikaye değil mi?

Ankaragücü'nün yönetiliş şekli aklımda tek bir fikrim yok. 6 ayda 1 sıfırlanan kadroları ve kısa vadeli düşünmenin kitabını yazıyorlar. Sürekli bir ödeme sıkıntısı ve transfer tahtası açma çabası. Bugün de aynı sorunu yaşıyorlar, transfer tahtasını açmak için paraya ihtiyaçları var.

Bu sürede de futbolcular bir bir gidiyor. Her dönem ödeme sıkıntıları var. PTT 1.Lig'den çıkarken de böyleydi, Süper Lig'de de. Ocak ayında sıfırdan kadro kurdular ve o ekip de iş yaptı ama bugün yine aynı sorunu konuşuyoruz. 

Yine futbolcular gidiyor, haliyle de sıfırdan takım kurmak zorunda kalacaklar. Her dönem aynı başarıyı elde edemediğiniz gibi bu yol da hiç sağlıklı değil. Ankaragücü'nün yeni sezonda çok büyük zorlukları yaşayacağını düşünüyorum.

Önce onları ligde tutan ve büyük iş başaran teknik direktörleri Mustafa Kaplan, Gençlerbirliği'ne gitti. Şimdi de en az Boyd ve Orgill kadar iş yapmış futbolcuları Pazdan, Gençlerbirliği yolu tutuyor. Sadece 50 bin avro'luk ücret karşılığı.

Yaşadıkları maddi sorunlarda iplerin futbolcularda olması doğal da, bu serbest kalma maddesini o sözleşmeye nasıl eklediklerini bilmiyorum. Pazdan, "170 bin avro vereyim kalayım demiş", bunu da veremediler. Gençlerbirliği'yle de yıllık 1 milyon avro'ya anlaştığı yazılıyordu.

Pazdan da enteresan isim. Bundan 3-4 yıl önce adının Galatasaray'la anıldığını hatırlıyorum. Polonya Milli Takım'ında da her dönem yer alan ve iyi işler çıkaran bir isimdi. Transferinin gerçekleşmesi, daha doğrusu Polonya dışına çıkması 2019 Ocak ayında gerçekleşti. Yaş 31 olduğunda.

Bu süreçte de neredeyse Anadolu'daki tüm kulüplerle görüşmüştü. İyi futbolcu olduğunu biliyordum, Ankaragücü'nde de o beklentiyi karşıladı ve ligin en iyi stoperlerinden biri oldu. Gençlerbirliği adına müthiş hamle, çok kaliteli bir stoperi takıma katmış oldular.

8 yorum:

  1. Abi dusunsene, Ankaragucu bir sene icinde Bakary Kone - Pazdan gibi iki stoper gørdu. Bu ikili bugun 4 buyuklerde olsa kimse itraz etmezdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tonla futbolcu gidip geliyor :(

      Sil
    2. Bakary Kone berbat oynadı a.gucunde

      Sil
    3. Kötü olabilir, burada mühim olan ismi.

      Sil
  2. Ben başka açından bakacağım bu transfere. Eğer yıllık 1 milyon avro doğruysa Murat Cavcav babasının 40 yılda inşa ettiği yapıyı 1 2 seneye yıkar bu kafayla. İlhan Bey bu paraları vermezdi. Hele son sahibi olacağı futbolcuya hiç vermezdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir isme de verilir ama, direkt fark yaratır :) Rakam yüksek tabii.

      Sil
  3. Kâmil Glik'le birlikte stoperde iyi oynuyorlardı Polonya Milli takımında sonrasını pek hatırlamıyorum ama Ankaragücü'ne gelince şaşırmıştım. Böyle tecrübeler hep iş yapıyor ülkemizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazdan her dönem iyi stoperdi ama Polonya'dan çıkması 31 yaşını buldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir