8 Haziran 2019 Cumartesi

Hazard'ın transferi Real Madrid'in üzerindeki ölü toprağını kaldıracaktır


Chelsea için büyük kayıp. Bu tarz dev transferleri çok izlesek de yerini doldurma ihtimalinin olmadığı ortamda ayakta kalmak zor. Pulisic her ne kadar iddialı bir genç olsa da Hazard'ın seviyesi yeri doldurulamayacak cinsten. Takımının en iyisi, Premier Lig'in fark yaratanı, Dünya'nın ise en iyi futbolcularından.

Transfer yasağı onlar adına en olmayacak zamanda geldi. Her açıdan kaos yaşıyorlar. Sarri'nin de Juventus'a gitmesini bekliyoruz ve Chelsea adına "konuşulan" küçülmenin ilk adımları atılıyor gibi. Bu yapılarıyla zirveye tutunmak zor, Premier Lig için en iyi 4 takımdan biriydiler. Şu an ilk 6'yı dahi tartışırım.

Yapacak bir şey de yok. Misyonunu tamamladığına inanan ve son ana kadar takımını ayakta tutan bir Hazard var. Saygı duymak ve teşekkür etmek gerekiyor. Sözleşmesi sezon sonunda bitiyordu ve bedavaya bırakmamak adına da 100 milyon avro'luk bonservise razı oldular. Rakam çok çılgın olsa da günümüz piyasasında, böyle bir isim için ideal görünüyor.

Real Madrid'den bu tarz hamleleri yıllardır bekliyoruz. Zidane'la kurdukları ve Şampiyonlar Ligi'ni domine ettikleri yapı artık yürümez olmuştu. Bu sezon ki bulundukları nokta da çok büyük hayal kırıklığı. Yıllardır çılgın harcamalar yapmıyorlar ve değişim yaşamıyorlardı. Zamanı gelmişti. Bu değişimi de yine Zidane'la yapıyorlar. Bu da doğru tercih. Zaten hiç gitmemesi gerekiyordu.

Sevin, sevmeyin ama Ronaldo'nun boşluğu dolmuyor. Bale'le falan gelebileceğiniz nokta bir yere kadar, artık o yıldız havası yok. Bu takımın hücumunu taşıyacak, Dünyanın en iyilerinden birini transfer etmek ölü toprağını da kaldıracaktır. Hazard'ın Real Madrid'e transferi uzun zamandır konuşuluyordu ve fazlasıyla heyecan verici bir durum.

Hazard'ın bonservisi bonuslarla birlikte 146 milyon avro'lara dayanıyor. Luka Jovic'i de 60 milyon avro'ya almışlardı. O da günümüzün en yetenekli ve potansiyel sahibi forvetlerinden biri. Genç Lewandowski diyebiliriz, komple bir adam. Militao'yu 50 milyon avro'ya, Rodrygo'yu ise 45 milyon avro'ya transfer etmişlerdi. Daha bunun devamı gelir, değişimin temeli orta sahada olacaktır. Eriksen ve Pogba gibi isimler de olası duruyor.

9 yorum:

  1. https://www.google.com/amp/s/m.haberturk.com/chelseanin-42-futbolcusu-kirada-2364634-amp

    Listeye bakınca transferden önce iyi bir hocaya ihtiyaçları var gibi duruyor. Ellerinde 70 e yakın oyuncu var. Bunlardan ideal 25 kişilik bir kadro çıkaran usta bir hoca yine ilk 4 e oynar bence. Chelsea buna kafa yormalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 4 yine zor, en winner futbolcularını kaybettiler.

      Sil
  2. Real Madrid benim için bir şey ifade eden bir takım değil ama bu tarz transferlerin en çok yakistigi takımdır Real Madrid. Orta sahaya Pogba hücuma da Mbappe'yi almalılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Eriksen'i de bekliyorum.

      Sil
    2. İhtiyaçları var takımın içi çok boşaldı gerçekten

      Sil
  3. https://www.transfermarkt.de/eden-hazard/detaillierteleistungsdaten/spieler/50202

    2012 yılında hazard çelsi ye değilde real madride transfer olsaydı muhtemelen messi mi hazard mı tartışmaları olacaktı.

    21 yaşında lille de 20 gol 18 asist gibi acayip istatistiklere sahip oldu.

    çelsi gibi daha çok savunma oyunu denge oyunu oynayan bir takıma gitmesi kesinlikle hataydı.

    aynı şeyi biraz tadiç içinde söyleyebilirim.

    https://www.transfermarkt.de/dusan-tadic/detaillierteleistungsdaten/spieler/36139

    21 yaşında voyvodinada 10 gol 9 asistle dikkat çekmiş.
    sonra hollandanın sıradan takımlarından groningen ve twenty maceraları.
    ve gene vasat takım olan sautemtına gidiyor premier ligde.
    ve sonunda hücum futbolu oynayan ajax ta zirve yapıyor.

    yetenekli büyük oyuncuların bazıları maalesef manager etkisiyle mi bilinmez olması hak ettiği yerlerden uzak kalıyor.

    futbol takım oyunu olduğu için yetenekli oyuncuların hücum futbolu oynayan takımlarda kendilerini bulduğunu söyleyebiliriz.

    bana göre olması gereken senaryo messi 1 hazard 2 ronaldo 3 olmalı idi.
    ama hazard lille den sonra çelsi ye gittiği için sadece ilk 10 da diye konuşuldu dünya futbolunda.

    88 li olan tadiç in potansiyelide yok oldu .
    martial lingard manu da oynuyor tadiç sautemtın ajax ta. çok garip oyuncu transferleri ve oyuncu tercihleri görüyoruz futbolda.

    misal sarri nin hücum futbolu etkisi ile hazard gene 16 gol 15 asiste ulaştı son sezonda.mourinho ve conte gibi hocalarla bu yetenekler potansiyelinin altında kalıyorlar.salah mourinho klopp denklemide benzerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadic'i bugün Bayern - Dortmund falan istiyor, bir şey kaybolmadı aslında :)

      Sil
  4. hazard iyi futbolcu ama ben böyle kazık görmedim. yahu adam real e gelecek zaten belli bu. eli güçlü olan real. bonus da neymiş. 46 milyon euro pes!

    kovacic var elinde. bedelsiz bırak chelsea'ye mesela. veya bale'i kirala maaşını sen öde. 3 senelik kirala. 51 milyon maaşı var sen öde.

    chelsea fena kazıklamış. real panik olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakamaz, transfer yasağı var Chelsea'nin. Takas falan olmaz.

      Hazard gibi isim için bu piyasada 100 milyon bedava+ bonusa falan da takılmıyorum. Müthiş iş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir