17 Haziran 2019 Pazartesi

Hummels'le hem tecrübe ve liderlik, hem de kalite kazanmış olacaksınız


Dortmund'un vefa kültürü yüksek, o an yaşananlar o anda kalıyor. Lewandowski Bayern'e sözleşmesi bitmiş bir şekilde gittiğinde alkışlarla uğurlanmıştı. Hummels ve Götze gibi isimler ise ciddi bonservis bedelleri kazandırdılar ama tepki görmüşlerdi. 

Götze geri döndü mesela, Dortmund adına tepkiden eser yoktu. Hummels'in de geri dönmesi muhtemel. Bayern Münih kariyeri beklediği gibi gelişmedi ve gözden düştü. Değişim harekatı içinde de kendisine yer yok, Dortmund'a geri dönmesi bekleniyor.

Hummels de geri dönerken tepki olmayacaktır, o an yaşananlar o anda kalmış oldu. Bayern dönemi ne kadar parlak geçmese de hala Bundesliga'nın en iyi stoperlerinden biri. Yaşı da henüz 30, bir stoper için önünde çok temiz 3-4 yıl daha var.

Dortmund'un da savunmada, hatta takım içinde böyle bir lider aradığını düşünüyorum. Geçen sezon kaçan şampiyonlukta saha içinde kalamamanın nedenlerinden biri bu. Reus sakatlandığı an sadece iyi bir futbolcuyu kaybetmediler, liderleri de yoktu.

Savunma hattı için de bu geçerli. Akanji, Diallo, Balerdi ve Zagadou gibi geleceğe umutla baktığınız bir stoper rotasyonu var. Ömer Toprak'ın bu denklem içinde kalabileceğini düşünmüyorum, zaten beklenen tecrübe katkısını da yapamadı.

Hummels'le hem tecrübe ve liderlik, hem de kalite kazanmış olacaksınız. Dortmund'da yıllarını geçirmiş ve çok başarılı olmuş bir futbolcu. Nuri Şahin, Kagawa ve Götze gibi geri dönen isimler eski hallerinde olmasalar da Hummels'den umutluyum. Pozisyonu için hala en iyilerinden.

Hummels / Subotic hattının kusuru ağır olmalarıydı. Yine de Klopp bu ikiliyle yapabileceği her şeyi yapmıştı. Kaliteleri fazla, nerede duracaklarını ve ne yapacaklarını o kadar iyi biliyorlardı ki sorun olmuyordu. Pozisyon bilgisi büyük artı.

Hummels'i Akanji ya da Diallo gibi sol stoper oynayabilen ve hızlı isimlerle desteklediğinde "hız" sorunu da aşılacaktır. Hummels'in liderliği de tüm savunmayı yükseltir. Bu piyasada 20 milyon avro gibi bir bonservis para değil. Bu geri dönüş beni mutlu eder.

5 yorum:

  1. Ben halen daha dünyanın en iyi stoperleri arasına yazarım ve Dortmund'a katkısı büyük olur. İngiltere veya Real Madrid'e de gidebilir. Oralarda da başarılı olur. Bayern'deki durum oyunla ilgili bir sıkıntı sanırım. Çünkü Boateng de ciddi bir düşüş yaşadı halbuki çok iyi bir stoperdir. Hızlıdır da

    YanıtlaSil
  2. Stoper için 30 yaşlı değil ki

    YanıtlaSil
  3. Ben liverpool'da Van Dijk ile oynamasını çok isterdim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir