5 Haziran 2019 Çarşamba

Jimmy Durmaz Galatasaray'da


Ne yaptığını bilen yerlilere ihtiyacımız olduğunu söylemiştim. Kulübede bu anlamda büyük bir boşluk var. Yerli kıtlığı yaşıyoruz, ilk 11'in bütünüyle yabancı olduğu ortamda da kulübenizde hamle yapabilmek adına iyi yerliler gerekiyor. 2 yazdır aynı şeyi yazsam da bu konuda adım atılmamıştı. Bugün ise öncelikle "yerli" transferini konuşuyoruz.

Sadece o da değil. Maalesef "yabancı kuralının" değiştirilmesi ve yerliye ağırlık verilmesi olası. Hiç istemesek de bu yönde yorumlar geliyor. Ne olursa olsun, Galatasaray'ın her şartta iyi yerlilere ihtiyacı vardı. Jimmy Durmaz'ı da bu yüzden önemsiyorum. 30 yaşında, kenardan geldiğinde ne alacağınızı bileceğiniz, tecrübeli ve yerli statüsünde bir futbolcu.

İşin taktik detayını burada yazmıştım aslında;

Gençlerbirliği döneminde sol kanatta, çizgi oyuncusu gibi hatırlarsak da Toulouse günleri ağırlıklı olarak sağ kanat ve merkezde geçiyor. Teknik ve pas özelliği ön plana çıkan bir isim. Orta kalitesi de çok yüksek diyebiliriz. Kulübe için iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum, "joker" gibi kullanılabilecek bir isim.

Ertan Süzgün ve Futbol Arena'ya göre bu transfer gerçekleşti. Ben de aksi bir durum düşünmüyorum, hayırlı olsun denilebilir. Yeni bir isim değil aslında, bunun planları çok daha öncesinden yapılmış. Gözden uzak, uzun zamandır konuşmadığımız bir isim olsak da idareciler takip etmiş demek ki. Sözleşmesi bittiği an da bu işi bitiriyorlar.

Hala da İsveç Milli Takım formasını giymekte. 2+1 yıllık bir sözleşmenin ideal olduğunu düşünüyorum. Bu dönemde yerli ve serbest statüsündeki isimleri konuşmak doğal. Haziran ayının başındayız, bu dönemde böyle transferleri gerçekleştirmek doğal. Henüz bonservis geliri de elde edemedik, elbette serbest statüdeki isimler gündeme gelecek.

14 yorum:

  1. 2+1 çok iyi olmuş bu sene fiilen çok ihtiyaç olmaz zaten. 3.sene çaptan düşerse elde kalmadan opsiyondan çıkılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy'nin güvenilir bir yedek olacağına inanıyorum.

      Sil
  2. Darısı fatih şener ve douglas 'ın başına. Douglas önemli gelirse Mariano ya mesaj olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Douglas gelirse Mariano kalamaz, o imkan yok :)

      Sil
    2. Hem Douglas hem Şener'i ne yapacak arkadaş acaba, 3 sağ bekle 10 kulvarda oynayacağımızı sanıyor herhalde. :)

      Sil
    3. Çok anlamsız şişecek orası :(

      Sil
  3. En azindan caliskan bir oyuncu,diyelim kanat aksiyor aliyorsun durmazi mis,sinan gevsegi yerine her turlu tercih ederim

    YanıtlaSil
  4. Oyunun gidişatına göre kenardan gelecek zaman zaman da Babel efendiyi dinlendirip 11 oynayacak, takımı uçurmaz ama balta da vurmaz ne vereceğini bildiğimiz bir isim. Hayırlı olsun. Sözleşme süresi de güzel. Maaşı uçuk değilse bu şartlarda yapılacak şık hamle derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşının uçuk olduğunu düşünmüyorum, bence 1 milyon altı alacak.

      Sil
  5. Gerekliydi böyle bir oyuncu Yasin Öztekin de oynayınca katkı yapardı mesela ama çok farklı havalardaydi o Jimmy öyle bir oyuncu değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenardan geldiğinde katkı sağlayacak yerlilere her daim ihtiyaç var.

      Sil
  6. Nazar ildirdin Burak :) yine sakız ettik transferi günlerce her yerde adı çıkınca bjk başak araya girdi. Anlaş protokol yap transfer başlayınca resmiyete dök.

    Yunus var demeyin kürekle döverim Aydın Yılmaz o yaşta daha iyidi A takımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazar değil abi, transfer dönemi bugün başladı. Bekleyelim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir