2 Haziran 2019 Pazar

Jimmy Durmaz & Galatasaray, ne yaptığını bilen yerlilere ihtiyacımız var


Gözlerden uzak kaldı aslında. Serbest futbolcu piyasasında "yurt içine" çok odaklandık ve konuşulmadı. Neyse ki ilgililer dersine iyi çalışmış, sözleşmesi sona eren bir Jimmy Durmaz'a hayır diyemeyiz. Galatasaray'ın kulübesinde büyük bir yerli kıtlığı var. Kenardan oyuna sokmak ve seyri değiştirmek için güvenebileceğimiz isimlere ihtiyacımız var.

Jimmy Durmaz'ın yerli statüsünde olduğunu söyleyerek başlayalım. Mevcut yabancı kuralı uygulanmadan önce bu hakkı kazandığı için "kazanılmış hak" oluyor. Tıpkı Eren Derdiyok, Gökhan İnler ve Erkan Zengin gibi isimler gibi. Bu konu çok tartışılıyor, doğrusunu söylesem de maalesef kimseyi inandıramıyorum. Şöyle diyeyim, Mesut Özil ülkeye gelse yerli, Kerem Demirbay gelse yabancı.

Jimmy Durmaz'ı Gençlerbirliği'nden de hatırlıyoruz. Ülkemizin iyi sol kanatlarından biri olsa da büyük takımlara beklenen transferi gerçekleşmemişti. O da 2 milyon avro bonservis bedeli karşılığı Olympiakos'a gitmişti. Olympiakos'dan da 2 milyon avro'luk bir bonservise Toulouse'a transfer olmuştu. Geçen sezon Ligue 1'de 36 maçta 4 gol 1 asisti var. Bugün de İsveç Milli Takım forması giymekte.

Son derece istikrarlı ve tecrübeli bir futbolcu. Ağırlıkla sol kanatta hatırladığımız ve çizgide oynayan bir isimdi. İyi de bir sol ayağı vardır ve orta kalitesi yüksektir. Toulouse'de ise daha çok sağ kanat ve 10 numara gibi oynamış. Oyunu da değişiyor demek ki. Pas ve teknik kalitesi zaten yüksekti. Hareketli ve çalışkan da bir futbolcu. Patlayıcı özelliğiyle de çok faydalı olur.

Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş gibi isimleri kenardan getiriyorduk. İkisi de kat eden futbolcular, ayrıca kontrolden de uzaklar. Jimmy Durmaz daha farklı işte. Ayaklar daha çok yere basıyor, çok daha büyük bir tecrübe. Hücum için de sol, sağ ya da merkez fark etmeden alternatif olabilecek bir isim. Bonservisi de elindeyken neden olmasın ki.

Gökhan Töre gibi bir kumar oynayacağımıza, Jimmy Durmaz gibi garanti adım atalım. Bu tarz yerliler kulübenin olmazsa olmazı olmalı. Solda Babel ve olursa Onyekuru gibi isimleri düşünüyoruz. Sağda zaten Feghouli var, bu isimlere bir de yerli alternatif eklemek zorundayız. Bonservis verecek durumumuz da yok, haliyle çok iyi adım diyeceğiz.

20 yorum:

  1. Burun kiviranlari anlamiyorum. Ligue 1'da garanti 11 oynamis bir oyuncu ve Toulouse taraftari sozlesme yenilemedikleri icin isyan ediyor. Turuc'e verilecek 5 milyon yerine tercih ederim gozum kapali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese ön yargı var maalesef. Bakılıyor cv'ye, oynadığı yerler beğenilmeyince "çöp" damgası beraberinde geliyor. Kimsenin mevcut şartlardan haberi yok gibi :(

      Sil
    2. Neye göre çöp onu da anlamadım. Rezalet bir medya tayfası var, yok 5 yıldız alacağız diyip insanları kandırıp beklenti içinde bırakan. Jimmy, Şener, Töre gibi oyunculara muhtacız,bunu anlayamıyorlar.

      Sil
    3. Keşke yorumlara beğen butonu gelse :)

      Sil
    4. Onun gibi çok yönlü iki oyuncu daha bulursak yerli transferi için yeter. Mert Muldur ve imkansız olarak görsem de Calhanoglu. Mugdat bir şansı daha hak etti bence, sistem oturdukca katkısı büyür.

      Sil
    5. Mert Müldür de bonservisi olan bir isim, zor :(

      Sil
    6. Orası öyle tabi. Daha çok transfer tarzı olarak demek istedim zaten. Uygun ücrete gelecekse Şener gayet tabi gelsin ama tek pozisyonun oyuncusu. Yedeğe çok yönlü 3 oyuncu yerleştirebilirsek, geri kalanı 1 yabancı ve gençlerle doldurabiliriz. Bu da 4 tane garanti katkı verecek yedek demek.

      Sil
    7. Artık bakacağız duruma göre :)

      Sil
  2. Hızlı ve top ayağına iyi yakışan bir oyuncu kanat rotasyonu onunla güçlenir

    YanıtlaSil
  3. Mantıklı bir hamle. Şener Kaan Jimmy Türüç Taylan Umut Bozok ve belki Salih Uçan iyi yerli takviyeler olur. Yerli kaleci olarak da sözleşmesi biten Ertaç ve Fatih'ten biri kesin alınmalı kulube için. Gelecek içinse Altay ve bursalı kalecileri alınıp kiraya verilmeli.

    Diğer bir nokta Ahmet Çalık gibi 94 doğumlu super lig tecrübeli Milli stoperi değerlendirmek lazım bonservis yada takas yoluyla. Yine yerli sol bek rotasyonunda 2 oyuncu fazla Ömer ve Emre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan ve Türüç'ün bonservisleri zorlar, beklemek gerekiyor.

      Sil
  4. En gercekci hamle Jimmy Durmaz sol kanat icin, Gøkhan Tøre'de sag kanat icin alternatif olur. Ikiside alinmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan Töre'nin dizler sıkıntı deniyor, iyi bakmak lazım.

      Sil
  5. Bu hamleyi Kaan Ayhan, Ryan Babel'le beraber değerlendirecek olursak hoca farklı pozisyonları oynayabilen oyuncular istiyor demek. Bu bakış açısı için de Jimmy Durmaz için de görüşüm olumlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca bu tarz isimleri daima sevmiştir. 1 isimle birkaç pozisyonu yedekleyebilmek çok kıymetli.

      Sil
  6. bir kanada jimmy diğer kanada töre al sana 2 yedek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Töre için çok iddialı olmamak lazım, sakatlık durumu sorun.

      Sil
  7. Jimmy'nin oyun bilgisi iyidir benim için önemli bir şey. Ancak gençlerbirliği döneminde seyrettiğim kadarıyla topsuz oyunda zayıf ve temposuz olması Türkiye ligindeki oyun tarzına uymuyor. Yıne de olumlu doğru bir seçim.

    Gökhan Töre için söyle düşünüyorum. Beşiktaş 'ta hoca değişti abdullah hoca sabırlı ve oyunculara değer veren biridir kolay harcamaz vazgeçmez oyuncudan. Beşiktaş ve fikret orman mali olaylarda cin gibidir üstelik. Buna rağmen Gökhan Töre ayrılıyorsa verim alinamayacagina kesinlikle kanaat getirdikleri içindir. Sebebi ister sakatlık ister karakter vs olsun. Töre 'ye bu nedenle sıcak bakmıyorum hayır geleceğine inanmıyorum. Douglas deniz Turuc hatta jimmy durmaz (bruma'yi da ekleyin bence) gelecekse Gökhan Töre ye gerek de kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha değişti oyun tarzı, pek Gençlerbirliği günleri kalmadı diyebilirim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir