17 Haziran 2019 Pazartesi

Juventus'un sınırsız kaynakları içinde Sarri'yi merak etmekteyim


Juventus'un kaynakları sınırsız. Bu sınırsız kaynak içinde de büyük bir "doyumsuzluğu" var. Hak da veriyorum, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hala gelmedi. İtalya'da şampiyon olmanın farklılığı yok, onlar adına rekabetçi ortam değil. İş Şampiyonlar Ligi'ne geldiğinde belli bir noktada tıkanmak ise alışkanlıkları oldu.

Bu alışkanlığı aşmak için de teknik direktör konusunda değişim yaşamaktan çekinmiyorlar. Allegri'nin çok iyi bir teknik adam olduğunu düşünsem de beklenen çıtayı aşamadı. Özellikle de bu sezon, Cristiano Ronaldo transferinin ardından Juventus'u en büyük favori gören birçok futbol adamı vardı.

Saha içinde büyük bir kazananı ikna ettiler çünkü. Real Madrid'deki havasından uzak olsa da başarısız bir sezonu geride bıraktı diyemeyiz. Ama bu Juventus'un da yeni transferlerle daha iyi bir noktaya gelemeyeceği belliydi. Haliyle de hem İtalya'yı iyi bilen, hem de taktik ve oynanan oyun noktasında farklılık yaratacak bir isme gittiler.

Manchester City / Liverpool rekabetinin arasına girmek zor. İlk etapta iyi başlansa da bir noktada kırılma yaşamanız çok doğal. Başlı başına Premier Lig'e uyum sağlamak bile belli bir zaman alıyor. Guardiola dahi ilk sezonunda şampiyon olamadı, hatta o yarışın içinde bile değildi. Sarri'yi de 1 yıllık Chelsea kariyeri üzerinden yorumlayamam. Zaman gerekiyordu.

Chelsea'nin mevcut yapısında yürümek zor. "Teknik direktör" yemeyi seven bir camia, işlerine gelmedikleri anda hocaya saldırı başlar. Sarri de bunu yaşadı ve her şeye rağmen ligi 3. bitirmesi, devamında da Avrupa Ligi'ni kazanması başarıdır. Önümüzdeki sezon Chelsea'nin transfer yasağı da var derken Sarri'nin orada yapabileceği çok fazla bir şey yoktu.

Sarri'nin Napoli'de yaptıkları akıllarda. Son andaki hatalar olmasa Juventus'un elinden şampiyonluğu alabilecek bir takımdı. Sarri'nin Napoli'ye yaptığı ayıp tabii, bu sezonun yeni hikayesi yazıldı. Ezeli rakip olan Juventus'un başına gönül rahatlığıyla geçiyor. Juventus açısından ise müthiş bir gelişme, bunun artısını Şampiyonlar Ligi'nde görecekler.

Elde iyi bir kadro var ve mutlaka takviye de edecekler. Cristiano Ronaldo sonrası katkı alınamayan Dybala gibi bir gerçeği de atlamayın. Mertens, Callejon, İnsigne hattında harikalar yaratan ve onlara uygun en doğru düzeni bulmuş bir teknik adam. Buradaki malzeme çok daha kaliteli olacak. Sarri / Juventus birlikteliği heyecan verici.

6 yorum:

  1. Ligdeki rekabetsiz ortam şampiyonlar liginde Juventus'a zarar veriyor aynı durum Bayern Münih için de geçerli. Sarri iyi bir taktisyen ama bir winner değil. Tek başına yeterli olmaz Juventus için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Winner olabilir mi bunu şimdi göreceğiz aslında :) Chelsea kötü bir sınav değildi. Napoli'yle de Juventus'u fazlasıyla zorlamıştı.

      Sil
    2. Juventusu son yillarda zorlayan tek takim napoli idi,winnerlik dedigin sey eldeki takim ile alakali,bak klopp icinde ayni seyi soyluyorlardi adam guclu kadro kurdu aldi sampiyonlar ligini sarri icinde ayni sekilde,chelsea zamaninda matteo diye bir t.d ile s.ligini aldi peki noldu winner mi oldu o adam,bu arada o kadar sorunli bir takim ile uefayi aldi o winner olmayan sarri

      Sil
    3. Aynen öyle, bu iş takımın yapısına bakar.

      Sil
  2. bence juve nin sarri tercihinin nedeni sadece hedefe varmak değil.
    son dönemde futbol olarak biraz geride kaldı juve.seyir keyfi olarak.
    hedefe varmayı düşünürken aynı zamanda sarri tercihi ile güzel oyunuda hesaplamışlardır.galibiyetler bir zamandan sonra taraftarı kesmez.iyi futbolda talep eder.

    juve güzel oyun ile sempatiyi artırma planları yapmış biraz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi futbol da aranıyor tabii. Yine de hedef CL, tercih bundan. Büyük yatırımlar var çünkü, hayal kırıklığı oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir