27 Haziran 2019 Perşembe

Marcao'ya teklif gelmesinden daha doğal bir şey yok


Doğru transferin tanımı diyebiliriz. Transferi döneminde "küme düşme hattında yer alan takımdan futbolcu mu alınır" deniyordu. Bugün ise konuştuğumuz rakamlar 15 - 20 milyon avro arasında. Sadece 4 milyon avro bonservis bedeline transfer edilen bir futbolcuydu ve 6 ayda geldiği noktayı görüyoruz. 

İyi futbolcu her yerden alınır. Takımın durumu futbolcuyu kötü kılmaz ve potansiyelinden bir şey götürmez. İyi araştırılmış ve nokta atışı yapılmış bir transfer. Scout ekibini kutlamak gerekiyor ve bu tarzda transferlerin artmasını diliyorum. Galatasaray'ın kurtuluşu Marcao gibi transferlerden geçecek. 

Hem yatırım, hem de kaliteyi arttırmak anlamına gelen bir transferdi. Marcao henüz 23 yaşında. Geleceğe yönelik bir hamle olduğu kadar, günü de kurtardı, kalite yükseldi. Luyindama'yla birlikte kurdukları tandem belki de şampiyonluğun en kilit noktasıydı. Luyindama / Marcao ikilisi ligin en iyisi. Bu ikiliyi de mümkün olan en uzun süre bir arada tutmak isterim.

Marcao'ya teklif gelmesinden daha doğal bir şey yok. Atalanta'nın ilgisi olduğu ve 10 - 12 milyon avro civarında da bir tekliflerinin olduğu yazılıyor. Aynı habere göre Galatasaray'ın istediği rakam ise 20 milyon avro'ymuş. Bazı rakamlara hayır deme lüksümüz yok. 18 - 20 milyon avro bandı görüldüğü an herkes bırakılır, bu ayrı konu.

12 milyon avro gibi bir rakama satmak ise kulübe yapılabilecek en büyük yanlışlardan biri olur. Biz de Şampiyonlar Ligi oynayacağız ve Marcao'nun yaşı 23. Piyasa yapması oldukça olası, yani bu değer katlanacak. Luyindama için de diyorum, bu isimlerin 20 milyon avro'ları görmesi sürpriz olmayacak. Haliyle de 1 yıl daha kalmaları ve Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermeleri mühim.

Atalanta da çok iyi takım. Geçen sezon Serie A'da müthiş bir sezon geçirerek Şampiyonlar Ligi hakkı kazandılar. Bu sezon da transferde ciddi adımlar atıyorlar, kesenin ağzı açık. Marcao için şartları zorlayacaklarını düşünüyorum. Galatasaray yönetimine ise geçmişte yaşananlardan kaynaklı çok fazla güvenemiyorum. Umarım ipler Fatih Hoca'nın elindedir.

14 yorum:

  1. Marcao sadece 23 yasinda. bazen unutuyorum. Cok olgun gøsteriyor.

    YanıtlaSil
  2. Yazına katılıyorum. Şu aşamada anca 20 gelirse satılır. İlki ŞL oynayacak orada değerini katlayabilir, ikincisi takımımızın kale ve stoper ikilisi hariç her mevkisi sorunlu. Stoper ikilisi birbirini tamamlayan havadan, yerden savunabilen, alan daraltan, sert, dengeli, topla çıkabilen mutfak robotu gibi bir tandem. Bu aşamada bu yapıyı bozarsak toparlanamayız. Öte yandan umarım benzer katkı verecek alternatifi hazırdır. Bu maaş ve kapasiteyle en fazla 2 sene sonra vedalaşırız delikanlıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetime güvenmiyorum, 15'i görseler sanki bırakırlar gibi :(

      Sil
  3. Bir sene daha aynı formunu devam ettirdiginde ilgilenen takımlar ve fiyatlar çok daha iyi olacaktır bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi oynaması lazım.

      Sil
  4. Hemen satmamak lazim en az 1 sezon daha oynamalı. 6 ve 8 nolar çok önemli tandem ve forvet için. Fernando yerine Nakamba yada enerjik bir brezilyalı iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de satmam hemen, 1 yıl CL oynasın isterim bizimle.

      Sil
  5. 16 milyon gayet iyi. 4 katına satıyorsun daha ne. 20 milyon hayal zaten. kafa topu alamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakam iyi de daha iyisi olabilir, olay o. Potansiyeli çok yüksek.

      Sil
  6. Asla ve katiyen sayilmamali 1 sezon luyindamayla marcao şampiyonlar liginde olun ikisini 60tan fazlaya satar bir sonraki satıştan kar bile ekleyebilirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dediğin zor, ülke içinden x futbolcunun edeceği maksimum rakam 25 maalesef :( Türkiye'yle alakalı bir durum.

      Sil
    2. peki bu durumu nasıl düzelteceğiz yani diğer takımlara bakıyoruz 100 ler havada uçuşuyor biz ise en fazla 15 e satıyoruz bir oyuncuyu.
      eğer daha iyi fiyatlara satılabilirse hem avrupada başarılı oluruz hemde mali açıdan çok iyi bir hale geliriz

      Sil
    3. Türkiye Ligi'nin değer kazanması gerekiyor. Bu da ligin kalitesi ve takımlarımızın Avrupa'da büyümesiyle doğru orantılı. Şu avantaj oldu, buradan Avrupa'ya sık sık isimler gidiyor ve iş görüyorlar. Bu da bizi güvenilir kılacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir