11 Haziran 2019 Salı

Mata'yı bir üst seviyeye çıkarıyorum, ülke futbolu için fazla gelir


Mata'yı konuşmak lazım. Bonservisi olmayan isimler içerisindeki en iyilerden biri. 31 yaşında ve transferi imkansız görünmeyen isimlerden. Yıllık 3.5 - 4 milyon avro aralığı + imza ücreti karşılığında neden olmasın diye düşünmek gerekir. Her ne kadar "Valencia" temelli bu isimlerin önceliği geri dönmek olsa da.

Manchester United'ın son döneminde (özellikle Mourinho sonrası) istikrarı düşse de kalite olarak tartışabileceğimiz bir isim değil. Elimizde Feghouli var ve takım içerisinde aynı tarzda bir isim daha demek bu. 10 numara olarak ya da sağ kanatta oynayabilecek ve farkı büyük olacak bir futbolcu. Hareketliliği, oyun aklı, tekniği üst düzeyde.

Feghouli'nin yaptıklarından pay biçmek lazım. Mata'yı bir üst seviyeye çıkarıyorum, ülke futbolu için fazla gelir. Feghouli'yle bir arada da oynarlar. Chelsea'de yine bu tarzda bir futbolcu olan Oscar'la da oynayabiliyorlardı. Oyun içinde dönüşüm iyi sağlanır, merkezde Mata da olur Feghouli de. Mata gelirse Feghouli gider tarzında yorumlara katılmıyorum.

4-1-4-1 üzerinden konuşuyorum. Feghouli ya da Mata'yı 8 numara gibi kullanamayız. 4-1-4-1 için ise merkezde oynayacak ismin yanında Belhanda her ne kadar iyi isim olsa da giden o olur gibi geliyor. Belhanda'nın oyunun iki yönünü oynadığını düşünsem de olası Mata hamlesinde oraya biraz daha "ciğersiz" diye tabir ettiğimiz isim gelebilir. Bonservis geliri elde etmek o vakit düşünülür.

Banega mı Mata mı sorusu da çok soruluyor. Birbirinden farklı isimler olsalar da mevcut yapıya göre konuşmak lazım. Eğer Belhanda kalacaksa gelmesi gereken isim Banega derim. Eğer Belhanda gidiyorsa tercihim Mata'ya döner. Ben Belhanda'nın kalması tarafındayım, konuşulan Banega isminin de bu tabloda farkı çok büyük olur.

-5 milyon avro'yla başladığımız bir transfer döneminde de bonservissiz isimlere gitmeyi, hatta bu uğurda yüksek yıllık ve imza ücretleri vermeyi anlıyorum. Bonservis veremiyorsun, yoksa ben de daha genç ve yıllık ücreti düşük tutabileceğimiz isimleri isterdim. Bir yerden risk almak zorundasınız, x isimleri satamadığımız sürece de doğru yol bu görünüyor.

24 yorum:

  1. o değilde adebayor boşa çıkmış.

    35 yaşında

    2 yıl daha rahat oynar.

    tam bi yetenekli pivot santrafor tipi

    en az 20 gol atar kafadan . 10 da asist yapar

    orta sahaya gelip takımı rahatlatmasıda cabası

    aga forvette tecrübeye öncelik verilmesi lazım.

    burak yılmaz 88 li oynuyor aga. adebayorda 84 lü .

    iyi bir fırsat ffp açısından da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. edit: burak yılmaz 85 li .yanlış yazmışım.

      ronaldo da 85 li. 2022 yılına kadar sözleşme aldı

      bu dönemde fiziğine bakarsan 37-38 lere kadar oynayabiliyorsun.

      tabi takımda gençlerede yer vererek.

      Sil
    2. Ronaldo ile Adebayor yaş üzerinden bir tutuluyor, örnek veriliyor. Ne desem boş, sen de haklısın :(

      Sil
    3. ne alaka aga

      birbirini kıyaslama değil bu.

      sadece günümüzün geldiği fiziksel koşulları ve durumları söylüyorum.

      Sil
    4. Onun çalışmasıyla Adebayor'un çalışması bir mi? Adebayor'u izliyoruz, fizik olarak sıfırladı. Diğeri Ronaldo, çalışması sayesinde burada. O zaman Mitroglou kalsın, az buz kariyer değil. Çalışınca o da olur.Cidden ne desem boş.

      Sil
    5. abdullah avcı nın beşiktaşta yaşayacağını sıkıntılardan biride bu.

      oyuncu ilişkilerini doğru yapamamak.

      adebayor un durumu fizikle alakası değildi.sistem arıza verdi.bajic te yedekte bekledi forvet olarak.

      adebayoru her zaman fit bir fizikle gördüm.üst düzey bir profesyonel.orta sahaya gelip nasıl pas opsiyonu olduğunuda izledik.

      Sil
    6. Yanlış görmüşsün demek ki, çok ezber yorum maalesef. Adebayor'la ilişkisi iyiydi Avcı'nın, fizik düştü yaş ile alakalı. Durum bu. Yarın Denizlispor'da yükselebilir Adebayor ama Galatasaray ya da Başakşehir kaldırmıyor işte.

      Sil
  2. mataya gelirsek

    mata büyük oyuncu. forvet arkası oyuncusu için istatistikleri biraz az görünüyor ama süper ligde bunun artacağını söyleyebiliriz.

    https://www.transfermarkt.de/juan-mata/detaillierteleistungsdaten/spieler/44068

    büyük istatistik yaptığı iki sezonu var. gol ve asist sayılarının toplamının 20 lerde olduğu sezonlarda gayet iyi.

    ama gol ve asist toplamı 10 olacaksa vereceğin maaşa değmez.

    muhtemelen süper ligde bu toplam gene 20 leri bulur matanın.

    yaşıda çok iyi.88 li.

    yılın büyük bombası olur mata gelirse.

    kafadan 5 milyon avro net maaş talep eder muhtemelen.

    haftalık 140 bin pound alıyormuş.brüt. yılda 7 milyon pound yapar.

    net i ise 4 milyon pound dur muhtemelen.

    buna türkiye tazminatını eklersek 5-6 milyon avro net i bulur.
    tabi bide imza parası var.

    kulübün yüksek gelirini düşündüğümüzde ödenebilir bir para aslında.

    YanıtlaSil
  3. Mata gelirse Feghouli gider yorumları saçmalık açıkçası, Mata sağ kanat oynasa da esas mevkisi 10 numara zaten. Dolayısıyla Feghouli'yi sağda oyun kurucu olarak Mata'yı da 10 numara olarak rahatlıkla kullanabiliriz.

    Benim ise sana sormak istediğim şu, sen hem Mata hem Belhanda'yı aynı anda takımda tutar mıydın? Her ne kadar biri 8 biri 10 numara olsa sertlik zaafiyeti yaratırlar mı sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Tarzlar benzer olsa da her ikisi 2 pozisyonu oynayabildiği için birbirini saha içinde tamamlayacak isimler.

      Mata / Belhanda aynı anda olmaz, o yüzden Mata gelirse Belhanda gider dedim.

      Sil
  4. Mata için bu rakamlar çok yüksek. Maaş bütçesini aşşağı çekmeye çalışırken bu rakamlar takım için felaket olur. Öncelikle Mata bize geldiğinde oyunumuzu değiştirecek bir oyuncu değil. Hiç bir zaman maçı çevirecek bir oyuncu olmadı. Bu Manchester United da, Chelsea de, Valenciada da böyleydi.
    Tamam serbet vuruş sorunumuzu çözecektir ama bize maç kazandırmaz. Mata ya vereceğimiz maaş 2-2,5 bandı olmalı. Mata iyi oyuncudur ama yıldız değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mata gelir gelmesine, bir isim için kaynak oluşturursun. Sorun şu, takım içinde Mata'ya yer var mı, gerçekten olmazsa olmaz mı? bence değil.

      Sil
    2. Güzel bir yorum. Matadan alacaklarımızı Belhanda dan alabiliriz. Evet Mata daha disiplinli maçın %100 ünde içinde olabilen bir oyuncu bu veriler takımı gece ile gündüz farkı yaratacak bir oyuncu değil. Eğer 4 milyon euroluk bir maaş bütçemiz varsa(Belhanda, Mariano, Fernando, Feghouli, Musleranın bütçelerini düşününce yok gibi) maçın kaderini değiştirebilcek Sneijder, Drogba gibi bir oyuncuya harcamak mantıklı. Bana kalsa harcamam.

      Sil
  5. mata biraz hayalperestlik gibi geliyo bana. son 2 senedir yazılıp çizilen diğer yıldızlar gibi. en son sneijder geldi daha ötesi yok. şimdi mali durum da kötü. mata gelirse yıllık 6-7 ister en az gibime geliyo. şu anki kurda da zor bu olay. geçen seneden beridir yönetimin maaş düşürme politikası içinde olduğunu düşünürsek yani zor gibi. kulübü zarara sokan bu yüksek maaşlar. mesela ben de 4-3-3 için düşünüyorum da olmazsa olmaz değil. şu an diagnenin satılmasına odaklıyım. çinliler yoğun takipte. 30 civarı bi gelir elde edersek mütiş bi kaynak olur.

    YanıtlaSil
  6. Max Kruse'yi de zorlayalım bari. Ne kadar disiplinsiz dense de iyi adamdır.

    YanıtlaSil
  7. 2.forvet için Kruse'den iyisi zor.

    YanıtlaSil
  8. Valla Mitroglou'yu transferin son günü 1.5 senelik kiralayıp 3 ayda göndermenin hiç bir anlamı yok. Adamı formda ve kuvvetli olsa bedava kiralama şansın var mı?Hazırlık kampına götürüp kuvvetlendirmeyi denemen lazım. Mitroglou'yu yollayıp,yine transferin son günü takımında oynamayan bir forveti bedava diye transfer mi edeceğiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenecektir de zaten. Direkt yolluyor insanlar ama durum öyle olmayacak. Konu şu, Mitroglou pek hocanın tarzına uymuyor. Oyun yapısı farklı.

      Sil
    2. Transfer ederken adamın tarzı bilinmiyor muydu?

      Sil
    3. Son gün ve tüm parayı Diagne'ye gömdün. Bedava kimi kiralayabilirdin?

      Sil
  9. Dijon'daki oyuncuya göre daha garanti ve parasal olarak daha uygun bir transfer olur. Finansal Fair Play zorunluluğundan dolayı özellikle tam bize uyan transfer.

    YanıtlaSil
  10. Bonservis + yüksek maaş verip Banega'yi alacağına Mata, Max Kruse ve Brahimi 'ye kassak.

    Fernando'yu satarsan Banega'yı da al.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üçünü aynı anda almak zor, kasmak yetmez :) Banega mühim bu arada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir