27 Haziran 2019 Perşembe

Mehmet Topal & Galatasaray, 33 yaşındaki bir ismi de alternatif olarak düşünmeyelim


Ailem Fenerbahçeli, bundan daha önce bahsettim. Babam ne zaman bir Fenerbahçe maçı izlese Mehmet Topal'a ısrarla tepki gösterir. Artık futbolun onu bıraktığını ve takımdan gönderilmesi gerektiğini düşünüyordu. Eminim ki bu ayrılığa ülke sınırları içerisinde en çok o mutlu oldu.

Galatasaraylılar da Selçuk İnan'a bu yönde tepki gösteriyordu. O da tempo olarak düşen bir isimdi ve her geçen dönem daha geriye gidiyordu. Aldığı maaş da çok yüksek olunca tepki oluşuyor. Mehmet Topal'la alakalı konu da fazlasıyla maaşıyla alakalıydı. İnsan daha çok şey bekliyor ama karşılığını alamayınca doğal olarak tepki gösteriyor.

Selçuk İnan'a Galatasaray'da kısıtlı bir rol bulundu yine de. Mehmet Topal ise en son ana kadar vazgeçilmez olarak devam etti. 1 sezon daha sözleşmesi devam etmesine rağmen sözleşmesini fesih etmesi çok cesur ve alkışlanması gereken bir hareket. 1 yıl daha sözleşmesi vardı ve ciddi kazanıyordu. 33 yaşında, bundan vazgeçmek hiç kolay değil.

Temposu düşen, sertliği kaybetmeye başlamış bir isim. Her ne kadar hala pozisyon alması çok iyi olsa da büyük bir takım daha fazlasını istiyor. "6 numara ve stoper için" alternatif olabilir diyenler mutlaka olacaktır. Ben ise 33 yaşındaki bir ismi kısa vadeli düşünerek alternatif olarak almazdım. O pozisyonda da Donk gibi bir yedeğim varken. Donk da bu yaşlarda ama atletizmini kaybetmediği için fark yarattığı anlar oluyor.

Sorunsuz bir isim tabii. Galatasaray'a para kazandırarak gitmişti, Fenerbahçe'ye gittiğinde de hiçbir Galatasaraylı tepki göstermedi. Fenerbahçe'de oynadığı dönemde takımın liderlerinden biri olsa da profesyonel hareket etti. Bu davranışları da onu Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlar için ihtimal olarak kılacak. Önceliğimiz yurt dışı dense de Türkiye'de kalacaktır.

Beşiktaş ya da Başakşehir'e gidişini daha olası görüyorum. Galatasaray öyle bonservisi olmayan yerliler aldı ki "şu olmaz" demek güç, hele ki Mehmet Topal. Ben istemem, 33 yaşındaki bir ismi de alternatif diye kadroya almayalım. Üstelik o pozisyonlar doluyken. Fenerbahçe'de geçen sezon rakamlar ne kadar gerçekçi bilinmez ama Opta'nın istatistiğini yine de paylaşalım;

"Süper Lig'in 2018/19 sezonunda Fenerbahce formasıyla en fazla isabetli pas atan (1076), ikili mücadele kazanan (158), pas arası yapan (31), hava topu kazanan (73), top kapan (26) ve sahipsiz top kazanan (117) ortasaha oyuncusu Mehmet Topal'dı."

11 yorum:

  1. Mukavelesini feshetti haberini okuyunca bir acaba dedim. Ancak senin gibi takım zaten yaşlı insan olarak baş tacı ama futbolcu olarak olmaz dedim. Kariyerini o kadar şahane yönetti ki hangi takıma gitse tepki almaz. Emre, Arda, Volkan demirel gibi tipler "taraftar bize söviii" diye sızlanacağına Mehmet Topal'a baksalar sorun çözülecek ama onlarda o kapasite yok. Sanki Trabzon alsa genç çekirdeğe rol model bir abi olur 1-2 sene güzel anılar bırakır ardında gibi geliyor. Nereye giderse gitsin iyi karşılanır orası kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosa var orada, liderliği devralmış. Böyle bir isme daha ihtiyaç duyduklarını düşünmüyorum ama söylediğin doğru.

      Sil
  2. kalitesiz, sıkıcı futbolun simgesi. geçiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yazayım da yine :) Onu yazma bunu yazma konu bulamam :)

      Sil
  3. Abdullah Avcı Başakşehir'e isteyebilir dediğin gibi

    YanıtlaSil
  4. Hayatta mehmet topalı artık galatasarayda istemem adam bitik durumda hiç bir işimize yaramaz o alanlarımız dolu sırf yerli artsın diye o geleceğine altyapıdan çıkar birini köy daha iyi kalite kalite arkadaş oynat tecrübe kazansın ki tecrübeli olsun tıpkı iş ilanlarına döndü olay iş arıyorsun bir bakıyorsun garson aranıyor yazıyor giriyorsun lokantaya tecrüben var mı lan imkan vereceksin ki tecrübe kazanalim mesele o mantığa dönüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 33 yaşındaki birini alternatif olarak düşünmek istemem. Ama Yusuf Erdoğan'a evet diyen de Mehmet Topal'a nasıl hayır der bilemiyorum. Senin için demedim :)

      Sil
    2. onu bilemem o transfer hakkında fatih hocanın bir düşüncesi olduğu kanaatindeyim en azından yerli alternatifleri açısından düşünmüş olabilir fatih hocanın elinde kendini iyi bir seviyeye çıkarabilir ama mehmet topal yaş itibariyle ne bileyim olmaz hem yaşlı hem yerli olunca pek güvenemiyorum açıkçası

      Sil
    3. Eğer transferi olursa daha detaylı konuşuruz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir