19 Haziran 2019 Çarşamba

Onyekuru için de aynı konuya geliyoruz, "aidiyet"


Yine aynı konuya geliyoruz, "aidiyet". Onyekuru'nun Galatasaray'da müthiş bir dönem geçirdiğini gördük ve o performansla da gidebileceği birçok takım var. Teklifler yazılıyordu, her şey Onyekuru'ya baktı. An itibarıyla Onyekuru'dan bonservis geliri elde etmenin altını çiziyorum, burada kararı Everton verecek.

Onyekuru'dan bonservis geliri elde etmek ya da 1 yıl daha kiralayarak gelişimini izlemek. Potansiyelinin ucu açık, henüz 22 yaşında. Everton da önümüzdeki dönemde Onyekuru'dan katkı alabilir. Şu aşamada "çalışma izni" alması sorunlu olsa da 1 yıl sonra bu durum ortadan kalkacaktır. Everton'un Onyekuru'yu Galatasaray'a kiralama kararı fazlasıyla doğru çıktı.

Onyekuru'yu geç tanıdık diyebilirim. İlk etapta eleştiriyor ve futbolunun çok "şahsi" olduğu yönünde konuşuyorduk. Forvet özelliği olan bir kanat, gole oldukça yakın. Ligin ilk yarısında yine goller attı ama düzenle pek alakası yoktu. Tabii bunda sağ tarafta oynamak zorunda kalmasının da payı büyük. Asıl pozisyonu sol taraf, orada çok daha etkili.

Ligin 2. yarısında sol tarafa geçtikten sonra etkisi daha da yükseldi. Haftalar ilerledikçe de oyun düzenine oturdu, hatta hücum düzeninin en kilit noktalarından biri oldu. Onyekuru'ya attığımız uzun ve ters topların ekmeğini çok yedik mesela. Rakip ceza sahası içinde iyi bir bitirici, etkili olması sadece açık alanlara bakmıyor.

Oynadığımız her büyük maçta da sahne aldı. 1 yıl içinde önemli bir tecrübe kazandı ve olgunlaştı. Bu gelişimde Fatih Hoca'nın payı büyük. Denayer için de bunları yazıyordum ve 6 ay içinde Lyon'a transferi gerçekleşti. Onyekuru burada 1 yıl daha kalırsa çok daha büyüyecek. Garanti katkı, haliyle de kiralanması olmazsa olmaz olmalı.

44 maçta 16 gol 6 asist. Bu maçların çoğunda da sağ tarafta oynamak zorunda kaldığının tekrar altını çiziyorum. Bu gelişimi sağlayan da Fatih Hoca. Ayrıca Onyekuru ve Denayer gibi futbolcuları geliştirmiş olmamız da farklı isimleri kiralamamız için anahtar olacak. Geliştirici kulüp gibi de düşünebilirsiniz. Ffp'den çıkmanın yollarından biri işte.

8 yorum:

  1. Ffp den cikmanin yolu nasil kiralik oyuncu alip millete parlatmak oluyor,ffpden cikmanin yolu bu oyunculari gelistirip satmak baskasina parlatmak degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sattığın kadar al cezan var ve bu da 3 yıl daha devam edecek. Bu sürede biraz da kısa vadeli düşünmek zorundasın. Haliyle de bu süreyi atlatmanın en iyi yollarından biri.

      Sil
  2. Sence Bruma mı daha iyi Onyekuru mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an Onyekuru daha iyi durumda.

      Sil
    2. bence artık çıta yükseltme vakti geldi gibi. madridden vinicius junior ile başlayabiliriz. o kadar sol kanatı napıcak. bi tanesini bize kiralasın :) şaka bi yana onyekurunun parlaması iyi oldu gerçekten. kiralamak anlamında sıkıntı çekmiycez fazla. bi false nine tip santrafor alsak mesela kışın daha da iyi parlayabilirdi de. sisteme uyum değil de bireysel katkısı çok iyiydi.

      Sil
    3. Kiralamaz, sana niye versin. Gelişimine burada inanacak mı :) Henüz tam anlamıyla başaramadık o işi.

      Sil
  3. Mevcut şartlarda evet çok doğru denayer ve henry örneği bu örnekler çoğalıp yerli genç monte etmek hususu iyice kolaylaştığında Ozan Kabak 11 e değil 20 ye 25 lere en azından satılabilecek o yapıyı galatasarayda kurmak kurtuluşun anahtarıdır. Kimse biz parlatıyoruz gözüyle bakmasın onyekuru da katkısıyla seni parlattı olmasaydı daha zordu yarış açısından vaziyetimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, bu iş kazan kazan işi. Sen de kazanıyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir