28 Haziran 2019 Cuma

Ozan Kabak Schalke 04'de


Ozan Kabak'ın kariyeri müthiş şekilleniyor ve basamakları bir anda değil, yavaş yavaş çıkıyor. Bundesliga'da kalıyor olması iyi, direkt olarak oynayacağı bir takıma transfer olması ise çok daha iyi. Schalke 04 her ne kadar kötü bir sezon geçirse de güçlü bir organizasyon. Bundesliga'nın en önemli takımlarından biri ve Ozan Kabak'ın yükselişi devam edecektir.

Bugün Bayern Münih'e gitse Pavard, Süle ve Lucas Hernandez gibi isimlerle forma rekabetine girecekti. Mutlaka bu rekabetin de yükselişinde etkisi olur ama direkt olarak formayı alabilir demek zor. Boateng de ayrılmadı henüz, onun da durumu netleşmeli. Bayern Münih'de stoper bolluğu var ve saydığım isimlere de genç diyebiliriz.

Ozan Kabak henüz 19 yaşında. Profesyonel kariyerinde de 2. yılına girecek. Sadece 1 yıl içinde büyük bir olgunluğa erişti, tecrübe kazandı. Ayağının tozuyla kendini Şampiyonlar Ligi'nde buldu, 6 ay içinde de 11 milyon avro'luk transfer gerçekleştirdi. 7.5 milyon avro'luk serbest kalma bedelinin olduğu ortamda 11 milyon avro'ya gidişi de Ozan Kabak'ın Galatasaraylılığıdır.

Stuttgart düşse de Ozan Kabak ligde kalmayı hak ediyordu. Potansiyeli olduğunu herkese gösterdi ve bugün de 15 milyon avro'luk bir bonservisle Schalke 04'de gidiyor. Hem de onca talip arasında kendi seçimiyle, bu da önemli. Milan da istiyordu, üstelik oynama garantisi bile verdiler. İtalya farklı bir ortam, Milan ise kaosun tam ortasıydı. Yeniden yapılanıyoruz deseler de orada yarın ne olacağının garantisini kimse veremezdi.

Bundesliga'ya iyi uyum sağladı ve kendini kabul ettirdi. Schalke 04 organizasyonunda bu yükseliş devam eder ve 2-3 sezon içinde Bayern Münih'e çok daha güçlü şekilde transfer olur. Eminim ki bunun planını yapmışlardır. Kariyeri çok iyi yönetiliyor ve profesyonel kariyerinde attıkları 3 adım da doğruydu. Fatih Hoca'ya da teşekkürlerle, böyle bir potansiyeli Avrupa futboluna kazandırdı.

8 yorum:

  1. Schalke doğru takım bundan sonraki adımı premier ligin devleri olur. O potansiyeli barındıran bir oyuncu çok büyük bir gelecek vadediyor bizlere. Bayern Münih yerine direkt oynayabileceği bir takıma gitmesi daha doğruydu. Almanya'da takım kötü sonuçlar alsa da oynanan oyun standart oluyor ve bu da oyuncuyu geliştiriyor. Bayern yerine Schalke'yi tercih ederek doğru adım atti. Tek dezavantajı samoiyonlar liginde olmaması ama orada kendini geçtiğimiz sene kanıtlamıştı zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Bayern'i bekliyorum ısrarla, Bundesliga'da devam edecektir :)

      Sil
  2. İyi transfer garanti transfer Ozan için. Münih'te çıta yüksek henüz erken o seviyede değil. Schalke hem sabırsız bir kulup değildir. Stuttgart'tan daha iyi bir kulube gitti 6 aydır alışmış ve başarılı olduğu ligden ülkeden kopmamak doğru bir yol. Henüz çok genç çunku. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 senesi daha var diye düşünüyorum. Sonrasında çok daha güçlü bir şekilde Bayern'e gidecek.

      Sil
  3. Fatih hocaya bazen neden yerli oynatmıyor neden onu oynatmıyor diyorum ancak fatih hoca aynı anda 3 kulvarı düşündüğünü hatırlayınca hak veriyorum ozanın gelişimiyle ve o mevkideki boşluk sayesinde ozan yer buldu ve kendini gösterdi schalke onun için çok iyi bir ortam yarışacak vaziyet var oradaki ortam onun için çok adaletli olacağına inanıyorum. adam merdiveni bir bir çıkıyor bir bir çıkarsan iyi çıkarsın birden çıkan birden devrilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işığı veren olsa oynatır, neden oynatmasın :)

      Sil
  4. Ozandan bizde pay aldık mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dayanışma payı o, lig içinde kaldığı için alamadık. Ama Bruma'dan aldık mesela.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir