30 Haziran 2019 Pazar

Rafinha & Galatasaray, transfer etmek mesele değil de sağlıklı tutmak sorun


Kalite arıyor ve "bonservis" noktasında sıkıntı yaşıyorsak, risk kaçınılmaz. O risk de genellikle sakatlık geçmişiyle alakalı olur. Futbolcunun kalitesinden şüphe etmezsiniz ama son yıllardaki sakatlık geçmişinin kabarık olmasından ötürü gündeminize girebilir. Bu isimlerin de genellikle mevcut kulüpleriyle bağlayıcı sözleşmeleri olur. O kulüpler de futbolcuyla bağı koparmak için ödün verirler.

Kira ya da bonservis bedeli almamak gibi. Rafinha için de bu konuşulur. 26 yaşında, kalitesinden asla şüphem yok ama son yıllardaki sakatlık geçmişini kim inkar edebilir ki? Bu sezon çıktığı maç sayısı sadece 8, Kasım ayından bu yana sakat. 2017'li yıllara indiğimizde de uzun ayrılıkları var. Rafinha'yı almak mesele değil de, sağlıklı tutmak büyük sorun.

2017 / 2018 sezonunda Barcelona'da geçirdiği dönemde sakattı, Ocak ayında Inter'e kiralandığında ise neredeyse her maç 90 dakika izledik. Sahada kaldığında fark yaratır zaten, bundan kimsenin şüphesi yok. Pas ve teknik özelliği iyi olduğu kadar, işin savunma tarafında da çok etkilidir. Biraz daha pas ve teknik özelliği öne çıkarıp, tam bir iki yönlü orta saha diyebiliriz.

Tarzı Belhanda'ya benzetirim ama çok daha iyisi tabii. Temposu, pas ve teknik özellikleri, işin savunma tarafındaki etkisi ya da topla dripling özelliği. Daha iyi 8 ve 10 numara performansları alabilirdiniz, tabii onu sağlıklı tutmayı başarabilirsiniz. Bunu da zor görüyorum, Barcelona dahi başaramıyor. Kim alırsa alsın, Rafinha'ya güvenip yola çıkmak imkansız.

Galatasaray'da Fernando ayrılacak gibi görünüyor. Belhanda / Banega hattının arkasına mı yoksa arasına mı birinin alınacağını bilmiyorum. Bu ikilinin arkasına, görev adamı diye nitelendireceğimiz bir 6 da gelebilir, Banega'yı derine almak ve Rafinha gibi iki yönlü bir orta sahayı almak da düşünülebilir. Mensah adı geçiyordu, hem tempo hem de bu ikilinin arasına bir isim.

Rafinha riskine girileceğine ise ihtimal vermiyorum. Bu kalitede bir ismin Galatasaray gündemine girmesi ancak bu "sakatlık" durumuyla olsa da garanti adımlar gerekiyor. Barcelona'nın pilot kulübü Valencia düşünür belki, onlara bir güzellik yapılır. Sözleşmesinin son yılına giriyor ve belli ki Barcelona'yla bir geleceği kalmadı.

4 yorum:

  1. O pozisyonda alternatif de yok kadroda bu yüzden sakatlık riski olan oyuncu tercih edilmemeli. Başka riskler alınabilir ama süreklilik isteyen mevkide sakatlık riski alınmamalı.

    Salih Uçan ne oldu risk alincaksa Salih denenebilir alternatif yok Birhan Doğan Can Selçuk var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salih Uçan veto edildi sanırım, onun kumarı büyük. Denersin ama maliyet yükseliyor, Yusuf Erdoğan gibi değil :)

      Sil
  2. Fernando yerine dusuk bedelli bir dmc alinabilirse, bence belhandayi satip skor etkinligi daha yuksek bir 10 numara transferi (onyekuru kalacaksa) ya da onyekuru yerine trezeguet transferi isimizi kolaylastiracaktir..
    Bu durumda Rafinha yerine Ianis Hagi ismi beni daha fazla heyecanlandirir.. Tabii Rahinha muthis bir isim ama su durumda bizim icin luks..
    11-12 sezonundakine benzer sekilde, ileride Vedat arkasinda Babel; kenarlarda Fegouli ve Trezeguet, ortada Banega ve Falcao, Yuto-Marcao-Dama-Guga dortlusu; ya da Henry-Babel-Feghouli arkalarinda Ianis ve Banega, sanki daha kolay oturacak, kisa surede yanit verrcek ve surdurulebilir bir sistem olurdu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın satılacağına hiç ihtimal vermiyorum, Ianis Hagi için de an itibarıyla paramız yetmez :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir