24 Haziran 2019 Pazartesi

Son yıllara bakınca istikrarlı ve iyi sol kanatlara sahibiz


Son yıllara bakınca istikrarlı ve iyi sol kanatlara sahibiz. "7 numarayı" lanetli görsek de en büyük katkıları aldığımız pozisyon da orası olabilir. Güzel paralar da kazanıyoruz bu arada, genci ya da tecrübelisi fark etmeden sol kanattan güzel katkılar aldık.

Yasin Öztekin'le başlatırım bunu. Hamza Hamzaoğlu'yla kazanılan şampiyonluğun x faktörüydü. Beklemediğimiz bir katkı aldık. Riekerink döneminde de Bruma'yla devam etti bu, devamında da Fatih Hoca'nın Garry Rodrigues'i. Geçen sezon da Onyekuru'yu konuşuruz.

Bruma ve Garry Rodrigues'den ciddi rakamlar kazandığımızı da belirtmek lazım. Onyekuru ise kısa vadeli bir çözüm olsa da etkisi büyüktü. Yeni sezonda yine o pozisyonda mecburi bir değişim olacak. Onyekuru'nun kiralık sözleşmesi bitti ve alternatifi olmadan oynuyordu.

Onyekuru'nun yeniden kiralanması gündem olabilir, Babel'in transferinin gerçekleştiği söyleniyor. Son günlerde Trezeguet ismi de geçiyordu. O pozisyon için isim bulmakta sorun yaşanmaz, elimizde bonservis geliri olsa "scout ekibinin" işaret edeceği isimleri de konuşabilirdik.

Son yılların geleneği oldu gibi. O pozisyondan bir şekilde gol / asist katkısını yüksek alıyoruz. Genelde kreatif isimler oluyorlar ve hücumu sürüklüyorlar. Babel ise solda oynaması durumunda geçmiş yıllardaki isimlere göre daha farklı bir profil.

Bence ağırlıklı olarak forvette kullanılacak ve Vedat Muriqi / Babel rotasyonu hedefleniyor. Babel biraz daha fiziğiyle ön plana çıkan bir futbolcu, açık alandan ziyade set hücumlarını sever. Onyekuru'yu zaten biliyoruz, forvet özelliğiyle ön plana çıkacaktır. Trezeguet ise kenar oyun kurucu gibi, 2. bir Feghouli.

Bruma da Leipzig'den ayrılacak. Leipzig'in Galatasaray'a ödediği rakam olan 15 milyon avro'yu istediği söyleniyor. PSV'nin ciddi teklifi olsa da Bruma'nın tercihi Porto. Telles ayrılmayacaksa, Telles / Bruma kanadı da geri dönebilir. Galatasaray'ın 2 genç değeriydi ama hayal edilen de eminim ki bu değildi.

2 yorum:

  1. Onyekuru olsa bile kanatta ayağında top tutabilecek bir sol açığa ihtiyacımız yine de var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir