7 Temmuz 2019 Pazar

2 isimden umutluyum, Atalay Babacan ve Mustafa Kapı


Bu dönemde de kampta yer alacak ve rotasyona eklenecek gençler olacak. "Gençler neden şans bulmuyor" sorusu çok gelse de emin olun Fatih Hoca hepimizden daha çok izliyor ve tanıyor. Kime ne zaman şans vereceğini ya da kimi rotasyona dahil edeceğinin planları hazırdır. Bu noktada da 2 isimden umutluyum, Atalay Babacan ve Mustafa Kapı.

Orta saha rotasyonunda problem var gibi görünüyor. İlk 11 için bazı isimleri düşünüyoruz ama rotasyon hala boş. Özellikle de yerli tarafında. İlk etapta bu boşluğun nedeni alttan gelmesi muhtemel isimler olabilir. Fatih Hoca kendi söylemişti, her sezon en az 1 olmak üzere altyapıdan futbolcular A takıma yükselecekti. 

Geçen sezon o isimler Ozan Kabak ve Yunus Akgün'dü. Bu dönem ise Atalay Babacan ve Mustafa Kapı'dan umutluyum. Atalay Babacan'ın fizik gelişimi beni mutlu ediyor, en sorunlu olduğu noktaydı. Yeteneğinden kimsenin kuşkusu olmasa da iş fizikte bitiyor, bu seviyede ayakta kalmak gerekir.

Atalay Babacan'ın biraz daha 8'e evrilmesini bekleyeceğiz ki U21 ve U19'da da 4-3-3 oynanıyordu. Bu maçlarda da orta sahanın ortasındaydı. 2000'li grubun bana göre en yetenekli 2. ismi. Harika bir sol ayağı var, şut, pas ve teknik özellikleri yüksek. İyi bir oyun kurucu ve oldukça da hareketli. Rotasyonda ciddi şans bulması benim için sürpriz olmaz.


Mustafa Kapı da çok özel yetenek. 17 yaşına yeni girecek, belki onun adına erken diyenler olabilir ama Emre Belözoğlu'nun ilk olarak şans bulduğu günlere gidiyorum. O da bu yaşlardaydı ve Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere ciddi şans buluyordu. Fatih Hoca bu işte, anlamayanlar adına yazıyorum. İnandığı genci gördüğünde şans verir ve ısrar da eder. Maçın seviyesi de fark etmez.

Mustafa Kapı da böyle bir şans bulsa şaşırmam. Özel bir yetenek. Orta sahanın ortasında oynuyor ve inanılmaz hareketli bir futbolcu. Yaratıcılığı, dripling özelliği, çok seri olması ve o serilikle rakiplerini geçmesi, şutu, duran top kullanabilmesi derken ofansif kabiliyetleri üst düzeyde. O da aslında ilk etapta kanatlara yakın oynuyordu ama 8'e evrildi.

Bu tarzda yaratıcı isimlerin merkezde, saha serbest oynaması çok daha doğru bir karar. Abdülkadir Ömür de böyleydi, kanatlardan doğru merkeze alındı. Aslında Yunus Akgün için de doğrusu bu olacak, biraz daha forvete yakın oynaması. Böylelikle kanatlarda sıkışmıyorlar ve yaratıcılıkları serbest kalıyor.

04.07.2019 tarihli yazı..

19 yorum:

  1. Abdulsamet karnucu eğer sakatlık geçirmeseydi bu kamp onun için çok iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum.Hatta olası bir fernando-Banega takasında,eğer o ışık alınıyorsa Fernando'nun yerine direk o bile oynayabilir.Böyle bir potansiyeli fazlasıyla var.

      Sil
    2. Ciddi alternatif olacaktı. Çok yetenekli bir 6. Bugün Mehmet Topal falan düşünmemiş olacaktın.

      Sil
  2. benim bir maçta izleyip gördüğüm harika yetenek selman faruk dibek

    https://www.transfermarkt.de/selman-faruk-dibek/detaillierteleistungsdaten/spieler/655900

    umarım bu sezon kamp kadrosunda yer alır.

    stoper emin bayram da dikkat çekti.

    genel olarak u16 kadrosu gayat iyi. 2003 jenerasyonu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbiri yer almadı. Zamanları var demek ki.

      Sil
  3. tabi atalayla mustafa kapı özel yetenekler. yalnız umut anlamında ayrım yapılmamalı. hepsinde de umut var. mesela yunus. bazı kesimler tarafından verilen şansı değerlendiremedi diyip hor görülse de ben umutluyum. doğru bi 4-3-3te parlıyıcaktır. eğer öyle bi imkan bulursa görücez de. emirhan. tam bi görev adamı. sağ bekte iyi işler yaptı. abdussamed. şanssızlık yaşadı. bence ön liberoya alternatif olabilicek kapasitede. çekdar mesela. ilk kez bu sitede olmaz dendiğini gördüm. youtubeta maçları izlediğim kadarıyla tekniği iyi, adam eksiltebilen, hücum yönü kuvvetli bi orta sahaydı. yani 10 asist yaptığına bakmamalı. bisürü kilit pası var her maç. yani çok yetenekli gençlerimiz var. hepsinden de umutluyum. varsın aidiyet olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrım yapmıyorum, şu an kimin şansı daha yüksek onu yazıyorum. Doğru 4-3-3'e çok takıldın ama doğru 4-3-3'ü eminim ki Fatih Hoca hepimizden iyi biliyordur :) Bahsettiğim isimler uluslararası yetenekler. Herkes olağanüstü yıldız olmak zorunda değil.

      Sil
    2. bak yine aynı şeyi yapıyosun :) terim doğru 4-3-3 bilmiyo demedim ki. hatta gidip soralım ona. o da diyecektir oynamak istedik doğru oynayamadık diye. zaten maç sonu açıklamalarında da bu sinyalleri alıyoduk. yani gerizekalıysam ve yanlış anladıysam o zaman ben hatalıyım ne diyim. mesela diagne ve mitronun gitmesi isteniyo ya taraftarca. bence terim herkesten çok istiyor. çünkü santraforda pas yapan adam istiyor. pas oyununu seven bi biri kendisi. sürekli geçmişi öne sürerek geçmişte öyle böyle demek de yanlış. geçmişteki kanatlar kanattı. şimdikiler kanat forvet. geçmişte 4-2-3-1di sistem. şimdi günümüzün yeni sistemi 4-3-3 defans ofans arası sistemler. ajaxın ten hagla gelen başarısında bu sistemin iyi işlemesi yatıyor. terim de yapılan transferlere bakınca adım gibi eminim bu sistemi deniyecek. bunu yakın zamanda hep birlikte görücez. yunusun da eğer doğru 4-3-3te şans bulursa yükselişine şahit olucaz hep birlikte :)

      Sil
    3. Diyemezsin zaten, o had bence kimsede olamaz. Eleştiri olur sadece. Orada da hoca en iyisini bilir deme nedenim hocanın Galatasaray'daki tüm td'lik kariyerine hakim olmam, ortaya çıkardığı isimler ve bu konudaki ısrarları :)

      Yunus Akgün'ü de uzun zamandır tanıyorum, izliyorum, takip ediyorum. Benim fikrim bu, senin fikrin o :) Saygı duyarım ama daha 4-3-3 muhabbetinin üzerine bir şey yazmam :)

      Sil
  4. yani sürekli de fatih hoca şans verir fatih hoca bilirin arkasına sığınmak da hoş değil bence. fatih terim için cesur davranmalı dediğin zamanlardan buraya nasıl gelindi bilmiyorum. mesela marcao ile luyindama sezon başı olsaydı ozan kabak şu an bu değerlerde olur muydu diye düşünüyorum. yani olmazdı bence. bu sezon geçen sezona göre ayrı olucaktır tabi. u21in kapanması sonrası bayaa bi gençlere yüklenecektir terim. yani öyle tahmin ediyorum. olan alınacak olmayana elveda veya u19a uygunsa oraya. gençler de elinden geleni yapıcaktır kalmak için görücez. bu gençler u21 liginin sıkı takipçisi olarak söylüyorum. trabzonun gençlerinden çok yetenekli. mecbur kalmadan cesur hamlelerle şans verilmeli. bunu da bu yaz ve gelicek sezon görüceğimizi umuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkasına sığınmıyorum, 32 yıllık tecrübemden öğrendiklerimi yazıyorum. Gün sonunda daima hoca kazanır :) Ben de takip ediyorum, takip edenleri de tanıyorum, bugün değil, 10 yıldır bu çocukları tanıyanları da biliyorum :)

      Sil
    2. 32 yıllık tecrübe nedir :) bebekken de mi futbol takip ediyodun. nese işin şakası terime inanırım güvenirim. yalnız gençler konusunda da eleştiririm. o kurdu o yaptı o bilir o şans verir. bunların arkasına sığınmamalı. 10 yıldır ozanı tanıyanlara sormalı. mesela ozan geçen sezonu yaşamasa ve altyapıda olsa değeri de yine 150 bin falan. gelecek sezon marcao luyindama arasından sıyrılır mıydı? yine gider miydi o fiyatlara. o halde onlar 10 sene boşa tanımışlar. o zaman gençler de gitmek de haklı ne diyim.

      Sil
    3. Anne karnında da takip ediyordum :)

      Geçen sezonu yaşamasa dedin de kim o oyuncuya şans vermişti, Maicon'u yedek bırakarak. Cidden sıkıldım bu konuyu anlatmaktan :)

      Ben soruyorum 10 yıldır tanıyanlara, e ben de 4-5 yıldır tanıyorum. Ozan kalsa Luyindama gelir miydi, niye o kıyas :) Marcao / Ozan devam ederdi.

      Kimse boşa tanımadı, sadece sen Fatih Hoca'nın son 1-2 yılına hakimsin gibi geliyor bana :)

      Sil
  5. Atalay'ı yakın zamanda izlememiştim. Fizikal gelişim gördüğüne sen izlemişsin. Bu sevindirici bir durum. Bunu yaptıysa kritik eşiği geçti demektir. Bu sene izleriz kendisini. Yazını okuyunca dikkatimi çekti; 5 transfer yaptık. Hiçbiri orta sahaya değil. İlla 1-2 yabancı yapılacak olası gidişlere göre belki daha fazla ama hâlâ rotasyon için eksik var. Acaba hoca Abdussamed, Yunus, Atalay, Mustafa'dan biri belki daha fazlası için bir kontenjan mı ayırdı diye düşünmeden edemedim. İnşallah öyledir ve bu yazınla o müjdeyi sen önceden sen vermiş ol( Bir de sözleşme uzatmama konusu var ama Yunus'un ardından diğer evlatlar da imzalar inşallah)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskisine görenle çok daha iyi. Ozan Kabak gibi bir kas kütlesi beklememek lazım tabii. Düşmüyor diyelim, ayakta kalabilecek.

      Sil
  6. Eğer bu gençler oynayacaksa yanlarında bir usta olmalı.Emre bu noktalara geldiyse bu Hagi sayesinde oldu çünkü.Atalay ve Mustafa için de böyle usta biri lazım ve umarım o usta bi an önce gelir

    YanıtlaSil
  7. Bu cocuklari kazanmanin tek şartı oynatmak artık yoksa kayıp gidecekler elimizden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyonda ciddi şans bulacaklarını düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir