8 Temmuz 2019 Pazartesi

Tom Holland en iyi ve doğru Spiderman, artık bunun tartışmasını yapmam


3. faz'ı da böylelikle bitirmiş bulunmaktayız. Faz'ın finali olarak Avengers End Game'nin değil de, Spider-Man: Far From Home'un seçilmesini de doğru buluyorum. End Game sonrası neler olduğunu, yok olan ama geri dönen ve Dünya'da kalan insanların ne yapacağını merak ediyorduk. Hala akla yatmayan noktalar olsa da genel anlamda orayı iyi bağladılar. Devamında spoiler olacak, uyarımızı yapalım.

Sinema evreninin bundan sonrası adına da güçlü tohumlar attılar. Filmin after credit sahneleri en az End Game kadar önemli. Spider-Man'ın bundan sonrası için sinema evrenindeki önemini ya da olası yeni Avengers dönemi adına güzel mesajlar var. Bunu bir bağlantı filmi olarak görüyorum ki onu da iyi başardılar. 

Ayrıca çok da etkili bir kötü karaktere sahip olduk. Misterio'nun hakkı ancak bu kadar verilirdi, Jake Gyllenhaal muazzam iş çıkardı. Fragmanlarda daha çok "acaba iyi adam mı" mesajı verilmeye çalışılsa da Misterio'yu tanıyanlar zaten neler olacağını tahmin ediyordu. Onu da Tony Stark'a bağladılar ve yeniden "eski bir çalışan üzerinden" doğan bir kötüyü izledik.

Plan hoşuma gitti. İlizyon üzerinden bir "kahramanlık" hikayesi yaratmak istedi ve bunu da başardı. Hatta günün sonunda Peter Parker'ın kimliğini açıklayarak da sinema evrenini bambaşka bir noktaya taşıdı. Güçlü bir kötü karakterdi, o savaşta da Peter Parker'ın Tony Stark'ın yolundan gidebileceğini ve kendi yolunu çizdiğini görmek güzeldi.

Sürekli onun için "gerçek bir Avenger" oldu, olacak desek de o iş bu filmde başarıldı. Haliyle hikaye çok fazla Tony Stark'la bağlantılı gidiyor. Peter Parker'ın kendisinden çok daha iyisi olmasını istiyordu ve ona müthiş bir miras bıraktı. Dünya'da Iron Man ve Captain America sonrasında büyük bir boşluk doğdu. Kahramanların lideri farklı olabilir ama hikayeyi sürükleyecek isim belli ki Spider-Man olacak.

Tom Holland da benim için hem en iyi, hem de en doğru Spider-Man diyebilirim. Evren içinde Peter Parker henüz 16 yaşında ve bu iyi yansıtılıyor. Kahraman zaman içinde büyüyor, belki de süper kahraman filmlerinin solo film serisinin 3'ü aşması onunla olacak. İlk Spider-Man serisi "ilk" olduğu için duygusal görülüyor ama bu serinin keyfi, tadı benim için bambaşka.

Skrull detayı da güzel. Nick Fury'nin yerine filmin başından itibaren onlar bakıyor ve Misterio'nun da bu kadar çabuk kabullenilmesinin nedeni o. After credits'de görüyoruz ki belki de yeni bir Avengers ekibinin göreve gelmesi Fury'nin geri dönüşüyle olacak. Fury'i aktif olarak izlemeye devam edeceğiz. Ondan vazgeçmemek doğru karar.

Filmin temposu da güzel bu arada. Bir anda aksiyonun içine giriyoruz. İlk seansta Misterio'nun Elementals planı, 2. seansında da gerçek planının ortaya çıkmasıyla ortaya çıkan iyi bir aksiyon var. Doğal olarak bol bol Tony Stark göndermesi de oldu, Spider-Man'ı onun boşluğu adına hazırlıyorlar. Evrenin geleceği için de umutluyum, kayıplar büyük olsa da keyifli işler gelmeye devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir