27 Temmuz 2019 Cumartesi

Alternatifli bir kadro oluşturduk desek de alternatifsizlik içinde yüzüyoruz


Gerçekleşen yerli transferlerin ardından "alternatifli" bir kadro oluşturduk desek de durum öyle değil. Maalesef oynanan hazırlık maçları acı gerçeği yüzümüze vurdu. Alternatifli görünen ama hala yerli alternatif açısından sorun yaşayan bir takımız. Haliyle de Diagne'den gelecek paranın yerli alternatif üretmek için kullanılabileceğine inanıyorum.

Mevcut kadroda 14 yabancı var. Diagne ve Mitroglou'nu çıksak, yerlerine yazacağımız mutlaka 2 yabancı olacak. 6 numara için yabancı kontenjanı da olası bir Ozornwafor kiralaması sonrasında açılır. Ozornwafor'u keşke imkan olsa da takımda tutsak. Gayet iyi ve potansiyel bir sahibi bir stoper. Onu da devreden çıkarınca stoper alternatifi kalmıyor mesela.

Luyindama / Marcao tamam ama arkasına yazabileceğiniz yedekler kim? Donk oynar diyoruz, 2. bir isim ise yok. Daha da önemlisi yerli yok. Ahmet Çalık'dan olmayacak mesela, kesin gitmeli. Geçen sezon beğenin ya da beğenmeyin Semih Kaya vardı, artık o da yok. Haliyle de en az 2 yerli stoper hamlesi bekliyorum. Ertuğrul Ersoy ve Mert Çetin gibi isimler burada ön plana çıkar.

Mariano da kaldı. Planlarda "gider" diye düşünsek de kabul edelim ki takımın en hazır beki. Linnes'i bu durumda her iki bek için alternatif yazacağız. Şener Özbayraklı ve Emre Taşdemir de yeterli yerli bek alternatifleri. Orada neyse ki sorun yok. Yedek kaleci için de Okan Kocuk güzel hamle oldu. Burayı düşünmeye gerek kalmayacak.

Orta sahada da büyük bir problem var. 11 için hala 6 arıyoruz. 6'nın yedeği için Donk iyi desek de bu takımın 2 tane yerli 8 numaraya ihtiyacı olabilir. Hoca gençleri çok düşünmüyor gibi, o ışığı alamadı maalesef. Atalay Babacan'ın süre alabileceğini düşünüyorum her şeye rağmen. Burada da Taylan Antalyalı ve Mehmet Özcan gibi ihtimaller konuşulur. Selçuk İnan kaldı, bakarsınız Deniz Türüç de bu pozisyon için alternatif olabilir. Jimmy Durmaz da deneniyor bu pozisyonda.

Kanatlara da bir dokunuş lazım. Solda Babel, sağda Feghouli tamam. Kulübeye bakınca her iki kanat için Jimmy Durmaz alternatif, yine Adem Büyük'ü sol tarafta düşünmek mümkün. Maalesef yabancı durumu Onyekuru ihtimalinin önünü tıkıyor, bu kötü oldu. Haliyle de Emre Mor konuşuluyordu, hala büyük bir bilinmez. Deniz Türüç'ü bekliyorum ben, belki iddialı bir bonservis gidecek ama önemli bir ihtiyaç halini aldı. Yunus Akgün gibi isimler ise bence orada olmayacak.

Forveti konuşmayalım bile. Diagne'nin ayrılığını bekliyoruz, maalesef Mitroglou da fizik olarak iyi görüntü vermedi. Bu ikilinin yerine 2 yeni yabancı forvet hamlesi gelecektir. Yerli için Cenk Tosun ya da Halil Dervişoğlu gibi isimler düşünülür ve hamle yapılır mı bilmiyorum. O zaman farklı bir strateji de gelişebilirdi mesela.

6 yorum:

  1. takımımıza negatif eleştiriler yapmaya devam edeceğim. Bakalım ne kadarını düzeltebileceğiz. Ya transfer satışında bu kadar mı bahtsız, bu kadar mı beceriksiz olur bir takım. Hala ergen diagne ile uğraşıyoruz ya. Zamanında Alacaklardı okaka’yı diagne yerine, takım sevgisi daha çok olurdu. Ulan vedat muriç, gittin zalımın oğlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okaka o dönem kiralıktı, nasıl alacaktın?

      Sil
  2. Deniz ve Emre Mor birbirinin alternatifiymis gibi yazılıyor bazen hiç katılmıyorum. Biri sag kanat diğeri sol biri hızlı sayılmaz iç oynama özelliği var emre nin kısa mesafede surati var ama oyun aklı zayıf.

    Emre için bonservisli zorlamak yerine sadece 2 yıl kiralama için zorlansa sanki daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alakaları çok yok. Farklı tipte de futbolcular. Deniz Türüç'ü orta sahalaştırmak mümkün, kenar oyun kurucu gibi. Emre Mor ise direkt olarak kanat.

      Sil
  3. Stoper rotasyonu için neden Gökay güney hiç düşünülmüyor. Oynadığı kısa sürelerde bende umut uyandırdı. Bu tarz potansiyeli olan oyuncuları oynatıp parlatmazsak her sene Diagne satılırsa alacaz Belhanda satilirsa alacaz muhabbetleri bitmez.Elindeki oyuncunun potansiyeli 10 ancak mevcut hali 4 ise 5 lik yabancıyı ya da yerliyi transferle oynatmaktansa potansiyeli ortaya çıkartmak ana politikamız olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyu ile alakalı yorumlar var, kısa kalabiliyor. Bana sorarsan bence de Ahmet Çalık'dan çok daha iyi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir