29 Temmuz 2019 Pazartesi

Christian Luyindama 'yeniden' Galatasaray'da


Bekleyiş "bilinmezliğe" yol açıyor. Satın alma opsiyonu olduğunu ve bunu kesin olarak kullanacağımızı bilmemize rağmen tedirgindik. Bir türlü açıklanmadı çünkü. Galatasaray'ın da bu tarz işlerde çok parlak bir mazisi yoktur. Neden bu kadar geç açıklandığını bilmesem de bu işin nihayete ermesi mutlu etti. 

Özellikle de rakamlarıyla. Satın alma opsiyonu 5 milyon avro ve geçen sezon da 3 milyon avro'luk kira ücreti vardı. Kazanacağı yıllık ücret ise 1 milyon 50 bin dolar olacak, 3 yıllık sözleşme yapıldı. Ahmet Çalık'ın da aldığı rakam bu. Ya da Serdar Aziz + Maicon'un toplam yıllık ücret maliyeti 4.2 milyon avro'ydu. Luyindama + Marcao ikilisi ise 1.95 milyon avro kazanacak.

2 sezon önceki zihniyet Luyindama'yla sözleşme yapıyor olsa en az 2 milyon avro'luk yıllık ücreti gözden çıkarmıştı. İyi şeyler oluyor, özellikle maaş disiplini noktasında. Panikle adım atılmadığı takdirde güzel hareketler gelmeye başladı. Eleştiri tamam da, iyi şeyleri de görmek, takdir etmek lazım. Luyindama ve Marcao gibi transferlerin çoğalmasını dilerim. Kurtuluş yolu bu.

Bugünden transferi konuşuluyor ve Aston Villa'nın 12 milyon avro'yu gözden çıkardığı yazılıyor. Geçen gün de söylediğim gibi, Luyindama için olası Şampiyonlar Ligi performansının ardından 20 milyon avro ve üzeri bir rakamı görmek imkansız değil. Marcao adına da bu geçerli. Şimdiden böyle bir değerimi niye satayım, parayı gördüğüm an "sat sat sat" gibi saçma sapan şeyler söyleyeyim.

Luyindama / Marcao tandemi oldukça güçlü de. Zaman geçtikçe daha da iyi olacaklar, genç isimler. Birbirini tamamlıyor bu adamlar ve omurganın en güçlü ayaklarından. Luyindama için "fakir Van Djik'i" diyebilirsiniz. Fatih Hoca'nın planları arasında olmazsa olmaz diye işaretlediği isimlerden. Seri hamlesi ve alınması düşünülen 6 numarayla birlikte de çok daha güçlü, ayakları yere sağlam basan bir hat oluşacak.

4 yorum:

  1. Malesef gunumuzdeki gencler futbolu fm saniyor,x oyuncuyu su kadara sat sunu sunu al sonra hemen katki versin istiyor ama bu gercek hayat fifa,fm falan degil,luyindama ve marcao gs nin gelecegi,bu tip hamleler olmasina izin vermiyor ama su uefanin sacma sapan ffp si,samatta yi alacak iznim yok ki gidip bonservisi elinde 33 luk falcaoya hayvan gibi para verecegim ee ekonomi boyle mi duzelir zaten takimina gore bu ffp,millet 25-30 lari cerez parasi niyetine verebiliyor bizde diagne yi satacazda eksik bolgelere oyuncu alacagiz,uefa nin bu ffp olayini adam gibi tekrardan duzenlemedikce isi zor bizim gibi takimlarin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl olsa yeri dolar, bulunur diye eldeki değeri olmadık rakamlara bırakmaya razılar. Büyük hata bu.

      Sil
  2. Eğer iyi bir sezon geçirir şampiyonlar liginde kalitesini gösterirse gayet güzel bir avantaj olacak fatih hoca bunu yapacak düzeyde bir teknik direktör ve futbolculuk yapmış biri Ozonwaforn genç ve sağlam geleceğim geleceği düşünülmüş scaut ekibi hala çalışıyor zannımca defans hattı üzerinden gençleşmedevam edecek Galatasaray defans hattıyla iyi bir hava erdirecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek sezon da beklere bu tarz hamleler gelir mesela :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir