17 Temmuz 2019 Çarşamba

Dortmund iyi satıcıdır, Diallo transferinde bu bedele razı olmaları beni şaşırttı


Bu sefer ayrılık beklemediğim yerden geldi. Abdou Diallo'yu Dortmund formasıyla tutuyordum ve ayrılığını düşünmüyordum. Hummels transferinin ardından Dortmund'da stoper rotasyonunun çok genişlediği doğru olsa da Hummels'in partneri olmasını beklediğim isimdi.

Hummels'in transferi önemliydi. Dortmund'un stoper yapısına baktığımızda biraz daha genç diyeceğimiz isimler vardı ve orada bir lidere ihtiyaç duyuldu. Hummels'in Bayern günleri pek parlak geçmese de Dortmund için kıymetli bir futbolcuydu. Oradaki lider ihtiyacı adına atılabilecek en iyi adımdı bile diyebilirdim.

Diallo ve Akanji ise yakın isimler. Diallo'nun farkı sol ayaklı olmasından geliyordu, bu yüzden de Hummels'le partner o olur diye düşünüyordum. Hızlı, geriden iyi oyun kuran, geçmişinden kaynaklı "bek" özelliği de olan bir stoper.

Akanji de hızlı, iyi bir stoper tabii. Eğer birbirinin alternatifi olarak görüldüler ve birinin yedek oturması lüks gibi göründüyse böyle bir karar almış olabilirler. Hummels / Akanji de gayet iyi bir tandem, Dortmund bu noktada 11 için değil de rotasyon adına güç kaybetmiş olabilir.

Gün itibarıyla Hummels, Akanji, Zagadou, Balerdi ve Ömer Toprak'lı bir stoper rotasyonu var. Geçen sezon yokluktan kaynaklı Weigl da zaman zaman stoper olarak kullanılmıştı. Bu rotasyonun üzerine transfer yapacaklarını düşünmüyorum. Ömer Toprak da takımda kalacaktır, ayrılığı konuşuluyordu. Bu rotasyon bozulmaz.

Diallo'nun PSG'e gidişinde biraz fiyat düşük geldi. Henüz 23 yaşında bir futbolcu ve ciddi kalite. Gelişimi de göz önüne alınınca, 32 milyon avro + 2 milyon avro bonus bedeli bana düşük geliyor. Günümüz piyasası malum, kimler ne fiyatlara gidiyor. Dortmund da iyi satıcıdır, bu bedele razı olmaları beni şaşırttı. 

28 milyon avro'ya almışlardı, 32 milyon avro'ya bırakmış oldular. Büyük bir kazanç da yok. Mainz 05 burada büyük kazandı. 5 milyon avro'ya aldıkları Diallo'dan 28 milyon avro kazanmışlardı. Dortmund adına şaşırdığım bir hamle oldu.

4 yorum:

  1. Hayırlı olsun. Diagne 15M Euro’ya satılıyor. Hadi gözümüz aydın. Seri de açıklandı. Allahım ne güzel gündür.

    YanıtlaSil
  2. Bu pahalılıkta Dortmund'dan hiç beklenmeyecek bir hamle. Maaş bütçesi veya bonservis gelir gider dengesi gibi durumlar etkili olmuştur belki de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperdeki kalabalık bence etken oldu ama çok ucuza gitti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir