31 Temmuz 2019 Çarşamba

Emre Mor Galatasaray'da


Son yılların en karmaşık transfer hikayelerinden biri. Emre Mor ismini "olur mu olmaz mı" üzerinden konuşsak da genel algı olumsuzdu. Bir gün sürpriz şekilde Emre Mor'un İstanbul'a geldiğini öğrendik, Fatih Hoca'yla görüşmüş, ikna etmiş ve başkanın da açıklamalarıyla iş bitti gözüyle bakmaya başlamıştık.

Karmaşıklık bu noktadan sonra başlıyor. O gün itibarıyla bu işi bonservissiz çözüyorduk ve sonraki satıştan yüzde 50'lik bir pay vardı. İş medyaya düşünce taraftarlar olarak yükseldik, Galatasaray da bu iş için çok istekli görününce de Celta Vigo'nun bonservis isteği ortaya çıktı. Transferin uzama nedeni bu.

Menajer hikayelerine inanmıyorum. O iş de enteresan. Tarihin en kolay ulaşılan menajeri sanki. DM atmanız yeterli, herkese cevap veriyorlar ama muhatap alınmıyorlar. Dün Emre Mor da yazdı, bu kim? İş tamamen Celta Vigo'nun talepleriyle alakalıydı. Neyse ki kiralama + satın alma opsiyonu karşılığında transfer bitti.

Maddi detaylar henüz açıklanmadı, o konuya ayrı değiniriz. Kira süresi de önemli, keşke 2 yıllık olsa. Kira bedeline takılmıyorum, mühim olan satın alma bedeli. 5.5 - 6 milyon avro arası gibi bir satın alma bedeli de transfer adına uygun. Emre Mor'un kazanılması durumunda çok daha ötesi düşünülebilir. Emre Mor'u da biri kazandıracaksa o isim Fatih Terim olacak.

Henüz 22 yaşında olsa da son şansı çünkü. Dortmund'da olmadı, Celta Vigo'da tonla teknik adam gördü ama hepsiyle ayrı ayrı sorun yaşadı derken son çare burası. Fatih Hoca onu çocuk yaşına rağmen Euro 2016'da Dünya sahnesine sunmuştu. O gün de potansiyelini görmüş, heyecanlanmıştık. Emre Mor'un da bu konuda güzel bir açıklaması var, beni Dünya sahnesine sunan teknik adamın yanına gideceğim diyordu.

Feghouli geç dönecek, ilk etapta forma da onun gibi görünüyor. Ağustos ayı kendisini kanıtlaması adına büyük bir şans. Patlayıcı özelliği çok yüksek, yetenek eşiği yukarıda, takıma hız katacak bir isim. Gençleşiyoruz da, henüz 22 yaşında ve ayağa kalkmaması adına hiçbir sebep yok. Galatasaray'ın yerli havuzu iyi bir isme sahip oldu. 

16 yorum:

  1. Yeri gelir sag kanada emreyi atip feghouliyi merkeze kaydirip belhanda ile birlikte derinde seri yapip ozellikle kilidi acmamiz gereken maclar da bu plan ile oynanabilir,emre nin hizi,inanilmaz hareketliligi ve delici ozellikleti cok kiymetli,garry,onyekurudan sonra o tip oyuncu eksikligi vardi gelmesi iyi oldu,pep guardiola bile sol ayakli sag kanat da oynayan delici bir kanat oyuncum yok deyip mahrezi aldirmisti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif ürettin işte, kulüben, kadron güçlendi. Geçen sezon hücum alternatifi yoktu, bu sezon güçlüsün.

      Sil
  2. Herkes müsterih olsun. Bu sene de şampiyon olacağız çok şükür. Bu lige kimler geldi, kimler ne paralar aldı. Bakınız negredo. Falcao için 5M maaş çok iyi.

    YanıtlaSil
  3. Hücum hattında alternatif oluşturmus olduk. Olur da iş yaparsa önemli bir geri dönüşü olur. Risksiz bir hamle doğru iş

    YanıtlaSil
  4. Bakalım kimler şampiyonlar ligi listesinin dışında kalacak. Kontenjan bu sene artmıyordu değil mi? 14 normal 8 tane yerer ligde yetişmiş olması bunlardan 4 tanesi alt yapıdan yetişme olması gerekiyordu değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle değil işte. Sanırım 22 kişi bildireceğiz. Kişi sayısı düştükçe altyapı ve ülke kontenjan sayıları da düşüyor.

      Sil
    2. Daha mı iyi daha mı kötü ? Ayrıca bu sezon sınır yükseliyor mu?

      Sil
  5. Her iki taraf için şans bu transfer ama daha çok Emre için. Terim geçmişte Okan, Hakan Ünsal ve Ergün'ü ipten almıştı. Bakalım bunlardan çok daha zor birini de futbola kazandırabilecek mi? Beklentiyi düşük tutuyorum. Umarım hayırlı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Mor dediğin gibi çok daha zor bir karakter ama daha yetenekli. Merakla bekliyorum.

      Sil
  6. Bruma, Garry ve Onyekuru'dan sonra patlayıcı özelliği olan biri daha.Emre saydığım 3 isim gibi as oyuncu olmayacak belki ama kontra oyununa döndüğümüz anlar oyuna girip hızıyla takımı çok çabuk rakip yarı sahaya taşıyacaktır.Umarım kafasını futbola verir çünkü son şansı ve bizde de olmazsa bıraksın zaten futbolu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üçünden de yetenekli ama üçünden de mental açıdan çok geride. Zor bir kazanım olacak.

      Sil
  7. Galatasaray'ın bu transferden zararlı çıkmasına imkan yok. Tutarsa satın alma opsiyonunu kullanıp yüksek paraya satarız, tutmazsa da opsiyonu kullanmayız olur biter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da sorun şu. Hadi opsiyonu aldık, 2. sezon sorun olmayacağının yine garantisi yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir