31 Temmuz 2019 Çarşamba

Hazır bir görüntüsü var ve bu durum Galatasaray’a oldukça iyi etki edecek


Transferleri teker teker konuşmaya devam ediyoruz. Bu konuda belirli bir sıra belirlemedim, karışık ilerliyoruz. Sıra da bu sezonun belki de şu ana kadar "en önemli hamlesi" olan Ryan Babel'in olsun. Bildiğimiz, tanıdığımız bir futbolcu. Sevgili Furkan Buğra Yolcu'yla da Babel'in kısa ve uzun vadede Galatasaray'a katabilecekleri üzerine konuştuk.

Bugünün değil, 6 ay öncesinin konusu deniliyordu onun için. Galatasaray'a transferi uzun zamandır konuşuluyordu ve plan dahilinde gerçekleşti. İlk olarak bu transferin Galatasaray için önemini sorarak başlayayım?

Furkan Buğra Yolcu: Babel Premier Lig’de bence gayet iyi bir performans gösterdi, her ne kadar takımı küme düşse de bireysel olarak kısa sürede ben burdayım dedi. Galatasaray adına çok değerli bir hamle olarak görüyorum ki hazırlık maçlarında, kampta ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Bonservis ödenmemiş olması da ayrıca değerli kılıyor bu hamleyi. Ben Galatasaray’ın çok önemli ve doğru bir hamle yaptığını düşünüyorum.

Ağırlıklı olarak sol tarafta izlesek de forvet olarak da iyi bir isim. Her koşulda gol etkisi çok yüksek ve bu tarz bir forvet özellikli kanadımız uzun zamandır yoktu. Fatih Hoca sence Babel'i ağırlıklı olarak nasıl kullanacak?

Furkan Buğra Yolcu: Bence bu biraz da yapılacak forvet hamlesine göre değişecek gibi duruyor. Ancak sol tarafta oynadığında ben daha çok beğeniyorum. Soldan sık sık içeri girmesi, ceza sahasından ve etrafından etkili şutları ve en önemlisi istediği oyun alanını orada daha rahat bulacak gibi görünüyor. Santrafor tarafında çok zorlamaz bence hoca onu.

"The old man Babel" dedim. Nedeni de olgunluk dönemine denk gelmemiz. 30'lu yaşlardan itibaren karakter olarak olgun bir havaya büründü ve geleli henüz 1 ay olsa da takım içinde lider gibi hareket ediyor. Bir de Beşiktaş döneminden kalan soru işaretleri de var. Babel'i etki anlamında nasıl değerlendiriyorsun ve beklentin nedir?

Furkan Buğra Yolcu: Babel karakter olarak geç de olsa olgunlaştı. Kampta genç isimlerle iletişimi olsun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar olsun takıma renk katacak bir karakter. Beşiktaş’a geldiği dönem de yine kaliteli bir isimdi. Onun öncesi kendisi açısından kötü bir süreçti bence. Beşiktaş’ta kendisini buldu ve Premier Lig’e yeniden dönmeyi başardı. Bu çok değerli bir durum bence. Artık yavaş yavaş silinen bir isim var olan yeteneğini çalışmayla birlikte baya üstte çıkarttı. Ben açıkçası ciddi bir beklentiye sahip olan kesimdenim. Hazır bir görüntüsü var ve bu durum ilk 5-6 haftada Galatasaray’a oldukça iyi etki edecek. Bu sezonun en değerli parçalarından biri olacaktır diye düşünüyorum.

Olası bir Onyekuru hamlesi sonrası hangi futbolcuyu daha ön plana koyarsın ya da Babel sonrası o pozisyona alternatif için ne tarz ve tür bir futbolcuya gidilmeli?

Furkan Buğra Yolcu: Tarz olarak farklı iki isim bence. Onyekuru hızıyla fark yaratırken Babel oyun aklıyla biraz daha öne çıkıyor. Bence Babel daha değerli bir isim orada. Çünkü oyun aklı üst seviye olan bir isim ligimizde her zaman elit katkı veriyor. Babel’in kalitesini tartışmaya gerek yok zaten. Orada Adem Büyük ismine pek sıcak değilim. Jimmy’de daha çok merkezde yada iç oyuncusu gibi kullanılacak o yüzden hamle düşünülüyorsa Babel’i yedekleyecek bir hamle yapılabilir. Bu da genç, potansiyeli olan ve mali açıdan zorlamayacak bir isim olabilir. Tarz olarak tekniği ile öne çıkan ve Avrupa futbolunda daha çok yer etmesi beklenen bir isim olabilir. Tekniği yüksek ve potansiyelli oyuncuların Avrupa’ya satışı da biraz daha kolay oluyor bence. O yüzden yedeğe genç ve gelecek beklentisi yüksek bir isim düşünülmeli diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir