27 Temmuz 2019 Cumartesi

Ertuğrul Ersoy & Galatasaray, yerli stoper transferi gerekiyor mu emin değilim


Yerli bir stoper hamlesi yapmamız gerekiyor mu emin değilim. Olmazsa olmaz bir ihtiyaç değil. O konuda sanki fırsat kovalamak daha mantıklı. Transfer etmemiz halinde "fark yaratacak" bir yerli stoper de yok. Genç, potansiyel sahibi isimler olsa da Galatasaray'ın altyapısında da bu isimler var. Şu an A takımla çalışmasa da Ogün Çalışkan ve Işık Kaan Arslan gibi isimler denemek daha mantıklı.

Israrla Ertuğrul Ersoy adı yazılıyor. 22 yaşında ve bu yaşına rağmen önemli bir lig tecrübesi var. Hikmet Karaman onu Rizespor döneminde kazandığı günden bu yana formayı bırakmadı. Rizespor'da kiralık döneminde daha ışık saçsa da Bursaspor günleri o kadar parlak değil. Geçen sezon Bursaspor formasıyla 30 maça çıktı, üstelik takımın da kaptanı.

Çok erken yaşta önemli bir sorumluluğu vardı. Serdar Aziz de böyleydi, o da çok genç yaşlarda takım kaptanlığına kadar yükselmişti. Serdar Aziz de gerçi müthiş parlamıyordu ama lider özelliğini belli ediyordu ve ayakları yere daha sağlam basıyordu. Ertuğrul Ersoy ise bana çok güvensiz geliyor, ayakları yere sağlam basmıyor.

Bir stoperde arayabileceğiniz her özellik olduğu gibi aslında hiçbir özellik de yok. Ayağı temizdir, ağır değil, kesiciliği ya da hava topları hiç fena değildir. Agresif de bir stoper ayrıca. Kontrolsüz tabii, pozisyon alması zayıf, çok fazla odak kaybı yaşıyor. Topla ilişkisi kaynaklı "alternatif" olarak düşünebilirsiniz ancak, tabii gelişim sağlayabileceğine inanıyorsanız.

Geçtiğimiz günlerde Lecce'nin onu istediği söyleniyordu. O gün de çok tutmadığımı söylesem de transferi onun gelişimi adına iyi olabilirdi. Şu an daha düşük transfer bedelleri konuşuluyor. Bursaspor'un küme düşmesi ve yaşadığı maddi sorunlar elindeki bazı değerleri rahatlıkla kaybetmelerine yol açacak. Ertuğrul Ersoy, Okan Kocuk, Burak Kapacak ve Muhammed Şengezer gibi isimlerden iyi kötü bonservis bedelleri kazanılabilirdi.

14.07.2019 tarihli yazı..

11 yorum:

  1. Nijeryalıyı kiraya vereceğimiz varsayıyorum. Luyindama'nın karta yakın bir oyuncu olması ve 3 kulvarda 50 civarı maç oynayacağımızı düşünürsek yerli stoper gerekli. Takım içinden o bölgeye kaydırılacak Donk var sadece. O da ideal çözüm olmuyor. Bu arada Ogün ve Kaan'ı izlemedim. Sen izledin oynayacak seviyede diyorsan sana katılırım. Gerçi bu kadar genç futbolcunun çok az oynayarak gelişmesi ne derece mümkün o da ayrı konu. Emre Aşık türü tecrübeli, her daim hazır olacak, üst düzey 15 maç çıkaracak yerli stoper yok. Olanlar da avrupada. Yerli olmalı diyorum ama o yerli Ertuğrul mu kuşkum var. Yazdığın gibi ciddi mental sorunları var. O pozisyonda bu odak sorunu olan futbolcuyla oynayamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altta çok potansiyelli isimler var, ben onlara güveniyorum. Ertuğrul Ersoy'un Ahmet Çalık'a oranla çok fazla katabileceği bir şey yok mesela. Düşününce alabileceğimiz bir yerli stoper de yok. Sorun bu. Kaan Ayhan gibi isimlere maalesef paramız yetmez.

      Sil
  2. ertuğrul bursada ayrı bi yere konulmalıdır. daha genç yaşta uefanın listesine giren bi oyuncudur. yaşına rağmen oldukça iyi bi süper lig tecrübesi vardır. yerli stopere tabi ki ihtiyaç var. her ne kadar alt yapıda yetenekli oyuncular olsa da. ertuğrul gibi tecrübeli ve değerli bi isim mutlaka alınmalıdır.

    YanıtlaSil
  3. Burak tamam da normalde bugunku ekonomik şartlar olmasa Bursa küme düşmese Ertuğrul için 4-5m dan kapı açılırdı. 1.5m civarına bonservisi alınacaksa kesinlikle alınmalı derim.

    Semih geri gelebilir ama Agustos sonunda olur ancak. Semih mi Ertugrul mu Ertugrul şu an daha iyi. Ahmet Çalık olmadı. Diğer genç oyuncular henüz oldukça ham. Oynayabilecekleri bir kulube mumkunse 1.lige kiralanmalı.

    Seneye kontenjan geri geliyor elde 1 tane bile idare eder düzeyse yerli stoper yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.5 milyon avro diyorsan eğer almam, tl ise rakam düşünülür. Ertuğrul Ersoy'u Galatasarau kalitesinde görmüyorum sorun o. Semih Kaya net daha iyi stoper ve S.Prag'da da oynamaya başladı. Alamayız artık.

      Sil
    2. Semih seneye bize döner buyuk ihtimal, sözleşmesi bitiyor sanırım. Direkt 8+3 e geçilirse şaşırmam fenerasyon dan beklenir.

      Sil
    3. Sözleşmesi biterse dönebilir tabii.

      Sil
  4. Bu çocuk belki üst düzey stoper olamayacak belki ama en azından (oyun olarak karakteri benzemesin) Serdar Aziz olabilir.Yaşı da henüz 22 bayadır da oynuyor.Zaten çok fazla alternatif yok Mert Çetin,Fatih Kurucuk başka iyi stoper yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olabilir tabii, ilerleyen yıllar ne getirir bilmiyorum.

      Sil
  5. Mert Çetin oldukça ham. Biz biraz olmuş gençleri almalıyız Ertuğrul ve Okan iyidir sözü edilen maliyetlere.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir