30 Temmuz 2019 Salı

Falcao bekleyişi, gün geçtikçe heyecan artmıyor mu?


İnsan ister istemez heyecanlanıyor. Büyük de bir beklenti oluştu, bu saatten sonra bu işin olmaması "başarısızlık" olarak nitelendirilir. Gündeme ne şekilde girdiği hakkında bilgim olmasa da, en azından bu yazıyı yazdığım an itibarıyla 1 numaralı gündem gibi. Umarım gerçekleşir diyelim. İlk etapta maddi anlamda soğuk olsam da Falcao ismine heyecanlanmamak mümkün olmuyor.

Büyük bir düşüş içinde değil. Yaşının ilerlemesi kaynaklı "doğal" bir gerileme olsa da fizik ve kalite olarak çok geride diyemezsiniz. Yeni bir Van Persie hikayesi yazılmaz, onu söyleyelim. Monaco zirveyi gördüğü sezondan bu yana her geçen sezon biraz daha güçsüzleşiyor. Belki çok büyük paralar kazandılar ama an itibarıyla da küme düşmekten zor kurtuluyorlar.

Monaco'nun dün açıkladı kamp kadrosunda da bu görüntü değişmiş değil. Ellerinde kötü bir kadro var ve bu kötü yapı içinde Falcao ayakta kalabilen isimlerdendi. Geçen sezon 39 maçta 16 gol 2 asisti vardı, Monaco gibi bir takımda gayet iyi bir istatistik. Cavani'nin ligde 18 golü var mesela, uçanı kaçanı atan bir takımda. 

Yıllık ücreti elbette yüksek olacak. Transfer olması durumunda belki de Türk futbol tarihinin yıllık ücret rekorunu da kırabilir. Bu işin bir maliyeti var. Maliyeti göze almak istemeyen ya bu topa hiç girmeyecek, giriyorsa da çok fazla maddiyat kaynaklı hareket etmeyecek. Falcao'yu gün itibarıyla ben de "dev" diyeceğimiz takımlarda hayal etmiyorum ama hala iyi bir piyasası var.

Bonservis durumunu da bilmiyorum. İlk etapta bu iş "bonservissiz" olacak deniyordu, şu an ise bazı rakamlar medyada yer alıyor. Her şeye rağmen, bu iş fırsat niteliğinde Galatasaray'ın önüne düştü. İddialı bir yıldızı, transfer edebileceğin kıvama da gelmişken kadrona katabilirsin. Falcao'nun sadece futbolculuğu değil, lider karakteri de büyük etki yapar. Drogba'yı hatırlayın.

Şampiyonlar Ligi'nde de bulacağınız kısıtlı pozisyonları gole çevirecek bir isim önemli. Geçen sezona gidelim, oynadığımız deplasmanlar akıllarda. Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok'la oynamak zorunda kalmıştık, şu an Falcao'ya dönme imkanı var. Eğer transferi gerçekleşirse "maddi" noktayı bir kenara bırakacağım. Çünkü bu işi hoca istemese olmaz, ısrar da edilmez.

24.07.2019 tarihli yazı..

15 yorum:

  1. Adi uzun sure bizimle gecen oyunculari genellikle alamiyoruz bunun bircok ornegi var malesef(alan,banega,leiva,l.diarra,aasamoah) 6 numara ihtiyacimiz da cok buyuk,luyindama nin bonservisi alinmadi diyen de var alindiysa aciklanamiyor yani falcao ya odaklandik ama stoper ve dos isini de cozmek gerekiyor

    YanıtlaSil
  2. durup dururken adamı aklımıza soktular. gaza geldik. gelmezse yıkım olacak. ve bu tip durumlarda genelde gelmiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenti olduğu doğru, gerçekleşmezse de yönetime handikap yazacak.

      Sil
  3. Gelmezse yinrtimr eksi yazmaz bence.Şartlarda şu an anlasna aranıyor ama olmazsa da bunun sebebi vebce Falcao'nun isteyeceği maaş ve diğer detaykar olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar beklenti olduktan sonra eksi çok büyük yazar.

      Sil
    2. Falcao çok zor transfer ben o yüzden eksi yazmaz dedim.Evet şu an beklenti çok yüksek ama b kadar önemli bir ismin transferi de ha diyince olmuyor

      Sil
  4. Bize geri dönüşü sadece gol olarak olabilir.satisindan para kazanmamiz çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol demek başarı ve kupalar demek. Maddi geri dönüş yani :)

      Sil
  5. Maliyeti itibariyle zor transfer. Gelmese de eksi yazmaz normalde ama yönetim gelecek havası estirdi, olmazsa beceremediler olur ayrıca taraftar hayal kırıklığına uğrar. Bu ihtimali artıya çevirecek tek hamle yedekte klas bir ismin örneğin Samatta bekliyor olması ve çarçabuk transferin tamamlanması. Bu beceriyi yönetimden daha önce görmedik. Umarım bu defa görebiliriz. Ben maliyetinin dengeleri altüst edeceği gerekçesiyle Falcao'ya soğuk bakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an yakın görünüyor bence. Nedeni de dış basının bu topa girmesi, ülke içini takip etmiyorum ben.

      Sil
  6. Drogba ve Sneijder'den sonra ilk kez Dünya yıldızı göreceğiz. Heyecanlanmamak elde mi ?

    YanıtlaSil
  7. Gına getirdi bu transfer. Monaco asiri ilgimizi kullanıyor sanki. 5m bonservis istiyormuş olmazsa 2 eylüle kadar uzatacak süreci sanki. Valla bonservis 5 olmasa da verilecek gibi imza ücreti menajerlik ücreti vs.

    Şeytan diyor bulsunlar bit forvet alıp getirsinler. Falcao ve monacoda ne yapıyorsa yapsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda sabır lazım, olumsuz bir durum olmadığını düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir