12 Temmuz 2019 Cuma

Fernando Reges Sevilla'da


Liderdir, büyük maçların büyük futbolcusudur, karakterdir. Daha da önemlisi şampiyonluk haftalarının olmazsa olmazıdır. Yolu açık olsun, hakkım sonuna kadar helal. Her iki taraf adına da hayırlı ayrılık. Daha doğrusu 'zamanlı' olanından. Herkesi böyle uğurlamak isterim.

Fernando'nun kalitesinden şüphem olmasa da istikrarına güvenmiyordum. Sık sakatlık yaşar oldu ve her sakatlık dönemi sonrası da daha da düşüyordu. Sakatlık süreçleri de uzun ayrıca, Fernando'nun olmadığı haftalar çok zorlandık.

Galatasaray'a ilk geldiği dönem çok iyi durumdaydı, hatta Fatih Hoca imza atarken de en büyük güvencelerinden biri olacaktı. Ne yazık ki hocanın ilk maçında sakatlandı ve uzun bir ayrılık yaşadı. Bu hikayeyi de 2 sezon içinde birçok kez izledik.

Şu da var. Şampiyonluk yaşadığımız son 2 sezonda katkısı çok büyük. Özellikle de "final haftaları" diye nitelendireceğimiz son 6-7 haftada. Bir şekilde geri döndü, belki temposu düştü ama kalitesi ve tecrübesiyle büyük katkı verdi.

Bugün Fernando'yu alkışlarla uğurluyoruz. Nedeni de "zamanlı ayrılık" olmasından kaynaklı. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı, yaş 32 ve 4.5 milyon avro gibi bir bonservis kazanıyorsun. İstikrarını ve temposunu kaybetmeye yüz tutmuş bir futbolcudan bahsediyorum.

O bölgeyi daha garanti ve istikrarlı bir isimle geçmek zorundayız. 34 haftalık lig maratonunun hemen hemen hepsinde sahada kalacak bir 6 numara gerekecek. Fernando'nun kalitesi yüksekti, mutlaka yerini doldurmak zor olacak ama bu satış çok doğru bir hareket.

Fernando adına Sevilla da müthiş bir tercih. Kalite ve tecrübesini gösterir. Derin bir rotasyonları var, Fernando'yu mutlaka ekonomik kullanacaklar. Monchi'yle transfer konusunda baş etmek de zordu, Banega diye düşünürken Fernando'yu da kaybetmiş olduk.

34 yorum:

  1. Banega-Fernando orta sahasını bizde beklerken Sevilla’da izleyeceğiz. Monchi resmen suya götürüp susuz getirdi bizim iş bilmezleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zararlı çıkmadın ki, 4.5 milyon Fernando için müthiş rakam. Kimsenin kimseyi bir yere getirdiği yok :)

      Sil
  2. Satışına tek sözüm yok yahu, sözleşmesi bitmesine 1 yıl kalan ve yeterinde faydalandığın adamı 4.5 Milyona satıyorsun ama yerini dolduramayacakları için zararlı çıkan biz olacağız uzun vadede :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi Gomis örneği vereceksin ama 6 gün değil, 1.5 ay var. Bekleyelim bakalım.. Olur, yeri dolar, plan hazırdır falan. Üzülmeye gerek yok.

      Sil
  3. Fernando'nun gidişi doğru karar. Kör ölür badem gözlü olur. Fernando kalsa 1 yıllık maliyeti 8.5m euro.

    Banega olmayacak gibi duruyor. Josef Fejsa Mensah isimleri geçiyor. Mensah'ı A.Madrid'ten almak daha kolay olurdu Kayseri yerine.

    Yine aynı hatayı yaptık aylarca Banega peşinde vakit kaybettik. 8 için J.Ferri'yi uygun fiyata alabilirdik yaşı da genç. Şimdi yine panik transferleri bekliyorum. Beklersekte yine kamp yalan olacak.

    Transferi sakız yapıyoruz. Bunu kabul etmesen de her hareketimiz görüşmemiz medyada. Bu bize zarar veriyor. Terim ipleri sıkı tutamıyor köstebek var bi yerlerde...

    Fernando'nun gidişi doğru 6 ve 8 için scout hamlesi beklerken gelmiyor can sıkıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyonu vardı demek ki, Kayseri devrede olduğu an sen alamazdın. Transfer konusundaki düşüncen doğru, katılıyorum.

      Sil
    2. Emre Mor transferinde sorun çıkmasının sebebi iş bitmeden basına sızması. Kulup içinden medyaya söyleniyor ve birileri tutamıyor koca çenesini. Hain olan bilgiyi dışarı veren sözde galatasaraylılar... yeter artık...

      Sil
    3. Katılıyorum, orada yöneticilere suç bulurum..

      Sil
  4. 1.5m alacaklarını bıtaktı mı acaba? KAP açıklamasında detay yok Serdar Aziz' de vardı. Serdar'ı elimizle zararına verip Ahmet Çalık'a kaldık ya ne diyeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz'de zarar etmedin, Fernando'da da etmedin. Çalık'a kalmadın, mis gibi Luyindama / Marcao yaptın. Sen 2 sene önce aldığın rakamı paylaşacaksın da 2 yıl sende oynadı, yaş 32 oldu. Bu etmenleri görmen gerekir.

      Sil
    2. Serdar'dan gayette zarar ettik, adam 2017-18 sezonunda ligin en iyi stoper performansını göstermişti bedava yere çıktı elden. O da yönetim ve hocaya yazar.

      Sil
    3. Hocaya oradan yazsa yazsa çok büyük bir artı yazar.

      Sil
  5. Ben de dediğin gibi olmasını umuyorum elbette. Ama yönetime dair gram umudum yok... Diagne'nin satışı bile o kadar kötü planlı ki tüm dünya satacağımızı biliyor ve değersizleşti. İstenen paralar gelmiyor, el kol bağlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne kötü adam değil alacağımız adam Diagne kalitesinde ve yaşında olmaz herhalde. İyi bir Diagne biz faydalı olur sonra yine 10m civarına satarız. Diagne'yi tamamlayacak tehdit edecek 2.forvet yok Mitroglu dan ümidim yok.

      Sil
    2. Kafa olarak koptu Diagne, sorun bu. Satıyoruz diye ilk günden bu yana bangır bangır bağırırsan tablo bu olur, artık tutma şansın olmaz.

      Sil
  6. Statik 6 almayalım yeter. M.Topal Josef tarzı bize 1.80-1.85 arası 6.5 numara oynayacak bir adam lazım.

    YanıtlaSil
  7. Fejsa gundeme gelmis,eger bu transfer olursa fernando nun gidisinin hicbir anlami olmayacak cunku bu oyuncuda yasi 31,fernando kadar iyi midir pek sanmiyorum,maas olarak 2.5 bandinda falan olur yani hicbir anlami kalmadi fernando nun gidisinin,bonservisi 3 m konusuluyor bu arada, umarim hoca karsi cikar,gelecegin galatasarayi insa ediyoruz sozu bosuna soylenmis olmamali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gündemde olduğunu hiç düşünmüyorum, iyi iş olmaz.

      Sil
  8. Diagne'yi 13 e sattık diyelim parayı ne yapacagız? Transfer yapma becerimiz yok ki. Oyuncu/kulup ikna etmekte çok zorlanıyoruz. Trezeguet Mensah vs alırız ancak. Banega vs oyuncu alamıyorsun paranda olsa...

    D.Kiev'in kadroda düşünmediği Belhanda'yı West Ham'ın gözden çıkardığı Feghouli'yi çok zorlanarak aldık unutmayalım.

    Sonuç: isim oyuncu peşinde koşmayalım orta seviye ama doğru adamları almak seçmek asıl iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman olursa beceri beraberinde gelir, yeter ki zaman olsun.

      Sil
  9. Darısı Mariano'nun başına diyelim... Nuri Şahin alsak keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 anlamında pek güvenemiyorum Nuri Şahin'e :(

      Sil
  10. İyi satış oldu. Sözleşmesinin bitmesine 1 sene kalmış 32 yaşındaki adamdan 4.5 milyon euro kazanmak iyidir. Üstelik maaşı da yüksekti.

    YanıtlaSil
  11. İsmi geçenlerden ziyade; Marcao gibi ismi hiç duyulmadık, yaşı genç maaşı düşük scout hamleleri bekliyorum orta saha ve forvete. Diagne hatta Linnes de satılsın para ediyorsa. Bu FFP sarmalı dan ancak bu şekilde kurtulabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forveti belki daha garanti isimlerle geçeriz de, orta saha için ben de dediğin gibi düşünüyorum.

      Sil
  12. Gün itibariyle transferde geç kalmaya başlıyoruz 12 temmuz yurtdışı kampona gitmeden transferkerin buyuk çogunluğu bitmeli diyorduk yine şaşırtmadılar.

    Mariano ve Yunus gibi para edip olmasa olur diyebileceğimiz oyuncuları satabilsek. Telles de satılmadı gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satış olsa transfer gerçekleşebilirdi. Maalesef Diagne süreci çok kötü yönetiliyor.

      Sil
  13. Yazinin son cumlesi her seyin ozeti Banega beklerken, Fernando'yu da kaybettik ve gercekci olacak olursak bu yönetimin scout ekibi tavsiyeler disinda transfer performansi gercekten rezalet, benim 2 tane kaliteli oyuncu alinacagina dair hic umudum yok gercekten, su an Fenerbahce bile bizden saglam ortasahaya sahip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando işi biraz bağımsız gelişti, o ayrılığa yapacak bir şey yok.

      Sil
  14. fernando aldığı maaş, 32 yaşına girecek olması, performansındaki düşüklük gibi sebeplerle satıldı. 4.5 milyon avro gelir elde edildi. akıllıca bir satış oldu. orta sahaya gerekli isimler alınacaktır. bilindiği gibi yönetimin elini kolunu bağlayan diagnedir. transfer işlerinde bitirici bi ismin olmaması da etkendir. geç kalınmasının da sebebi budur. diagne öyle veya böyle satılacaktır. hatta değerini bulursa belhanda da satılacaktır. yakın zamanda sağlam bi gelir elde edip gerekli isimlerin ardı ardına alınacağı gün yakındır. genç galatasaraya hazır olalım.

    YanıtlaSil
  15. Kazanılan bonservis gayet makul bu yaşta bir adamdan

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir