12 Temmuz 2019 Cuma

Taylan Antalyalı & Galatasaray, şu an fırsat var ve kaçırılmamalı


Taylan Antalyalı'yı bir süredir konuşmuyorduk ki adının yeniden anılıyor olmasından dolayı mutluyum. Erzurumspor düşse de ligde kalmayı hak eden bir futbolcuydu. Potansiyelini de yeni yeni yansıtmaya başladığını düşünüyorum, henüz 24 yaşında. Çok daha öncesinde konuştuğumuz ve beklenti duyulan bir futbolcuydu.

Gençlerbirliği'nde kendini hatırlattı, Erzurumspor'da da devam ediyor. Süper Lig sezonu oldukça iyiydi. İstikrarlı bir görüntüsü vardı, 31 lig maçına çıktı. Özellikle de Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesinden sonra Erzurumspor'un 1 numaralı ismi oldu. Ligde kalmak için imkansızı zorladılar, sonra o imkansızlık "imkanlı" durumuna evriliyordu ki son haftada yapamadılar.

Taylan Antalyalı için "Selçuk İnan" yorumu yapılır. Buna da katılırım, özellikle de Selçuk İnan'ın Galatasaray'a ilk geldiği dönemi hatırlayın. Taylan Antalyalı kalite olarak o seviyenin gerisinde olsa da tarz olarak çok benziyor. Net bir 8 ve oyunun hücum tarafında tabela yapacak isim. Topu taşır, şut atar, pas ve teknik özelliği çok iyidir, fiziği de bir orta saha için iyi.

10 özellikli bir 8 diyelim hatta. Selçuk İnan'ı 10'a koyduğumuzda sırıtır ama 6'da yapabilirdi. Taylan Antalyalı ise 10'da yapabilir, özellikle de hocanın 4-1-4-1 gibi düzenleri adına ideal alternatif. Karakter olarak da çok övülür ve herkesin Galatasaray'a yakıştırdığı bir isim. Medyada bahsi geçen "1.5 milyon avro + Emirhan Civelek" gibi bir teklifi de kabul edecekler diye düşünüyorum.

Taylan Antalyalı'nın da sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı ve PTT 1.Lig'e fazla bir isim. Şu aşamada Erzurumspor'un ondan para kazanmaktan başka çaresi yok. Sözleşme uzatmaz, o ligde devam etmesi imkansız. Haziran ayının başlarında adı daha sık anılsa da bugünlerde hiç konuşulmuyor. Bu sessizlikten faydalanmak ve bu transferi bitirmek gerekir.

Galatasaray'ın orta sahasında koca bir boşluk var. İlk 11 için 8 ve 6 gerekirken, kulübeye bakınca da alternatif üretmek zorundayız. Donk ve Selçuk İnan'ı yazabilirsiniz bir tek. Jimmy Durmaz'ın da geçen sezon 8 oynamışlığı var, hadi onu da alternatifler arasına katalım. Atalay Babacan ve Mustafa Kapı gibi gençlere iniyoruz sonrasında. Bu isimlere oranla Taylan Antalyalı çok daha net bir alternatif olacak.

Bazı alternatifler 11'i de zorlayacak. Jimmy Durmaz böyle mesela, şu aşamada kulübenin en güçlü kozu. Adem Büyük gibi futbolcuları maçına göre düşünebilirsiniz ama çok sık forma şansı bulamaz. Jimmy Durmaz gibi alternatifler de gerekiyor, Taylan Antalyalı da böyle bir isim. Yaşı 24, gelecek adına da iyi bir adım. Fırsat varken kaçırılmamalı.

7 yorum:

  1. Taylanı beğenirim, iyi oyuncudur. Lafım da asla kendisine değil. Ama bu yönetimin alabileceği maksimum topçu Taylan olur. Hayatımda bunlar kadar iş bilmez, vasıfsız, beceriksizini görmedim. Tam bir transfer özürlüsü her biri. Hiçbir beklentim yok, ŞL’de 0 çeker ligde 4.oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunsuz bir futbolcu. Keşke alınabilse. Transfer için enseyi karartmayalım. Fatih Hocanın olduğu yerde umut vardır. Bu panik havasını anlamıyorum.

      Sil
    2. Mesele Fatih hocanın olması zaten. Bu adam her şeyin en iyisini hakediyor ama her seferinde şapkadan tavşan çıkarmak zorunda kalıyor. Yazık değil mi?

      Sil
    3. Maliyeti düşük potansiyelli genç arıyorsak U21 takımımızdan Çekdar Ferhan veya Mutlu(on numara aslında) neden kampa dahi götürülmedi
      Ayrıca kamp kadrosunda neden Ogün Ahmet sivri malik vb yok

      Sil
    4. Yeterli görülmedi demek, bu konuyu Fatih Hoca herkesten iyi bilip takip ediyordur. TV karşısında yorumluyoruz ama hoca tüm idman raporlarına sahip.

      Sil
  2. 1.5m taylan'a fazla bence 1 iyidir.

    Banega diyip Mensah'a 6m ödemek. Mensah iyi oyuncu ama 6m verip almak beceri değil. Mensah playmaker tipte biri değil tempo katar vs ok ama Belhanda ya kalırız yine. 6 için statik çapa tipli josef değil daha topla arası biri lazım eğer 8 e Mensah gelecekse.

    Deniz + Mensah 8.5 verelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.5 da verirsin, ederi var. Sonra çok üzülürsün.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir