28 Temmuz 2019 Pazar

Galatasaray 3-1 Bordeaux, denemeden biraz daha uzak ve iştahlı futbol


Mevcut kamp kadrosunda çok fazla eksiğimiz var. Bir yandan transfer bekliyoruz, bir yandan da Feghouli, Belhanda, Luyindama ve Seri gibi omurga olacak isimlerden de yoksunuz. Bu eksiklerin de temel noktası orta sahada. Fatih Hoca da deneme / yanılma yöntemine başvurdu. Kaybedilen ilk 2 hazırlık maçının ortak noktası da bu denemeler. Birçok futbolcu, kendisiyle alakasız mevkilerde oynamak durumunda kaldı.

Bu mevki değişimlerine de pozitif yanıt verebilen tek isim Ömer Bayram. Belki geçici bir görüntü, uzun vadede iş de yapmayabilir ama iyi performansın altı çizilmeli. İlk 2 hazırlık maçında orta sahadaki görüntüsü fena değildi, Bordeaux karşısında ise zirvesini gördü. Çok çalışıyor, tempolu, sürekli mücadele içinde ve öne topu müthiş taşıdı. Gidecekler listesinin ilk 3 sırasında yer alıyorken, takımda kalmayı (en azından şu aşamada) garantilediğini düşünüyorum.

Bordeaux karşısında iyi ve iştahlı bir futbol oynandı. Nedeni de futbolcuların kendi pozisyonlarında oynaması ve denemeden biraz daha uzak olmak. Babel'in forvet oynaması kalite ve ön alana hareketlilik getiriyor. Adem Büyük solda daha iyi, kendi pozisyonu ve bence yetenekli. Jimmy Durmaz'ı da 8 numara övsek bile asıl orjini kanatlar. Sağ kanatta o da iyi iş çıkardı.

Orta sahada da Atalay Babacan / Ömer Bayram ve Donk üçlüsü doğru yapıyı oluşturdu. Tabii bunda Ömer Bayram'ın ekstra performansı etken. Atalay Babacan da Augsburg karşısındaki oyunun ödülünü bu maça 11 çıkarak aldı. O maç sonunda "hoş geldin mi diyoruz" demiştim, Bordeaux maçının sonrası ise rotasyon içindeki yerini garantiledi diyorum. Rakip ceza sahasına yaklaştıkça etkisi büyüyor, özellikle bitiriciliğiyle.

İştahımızın iyi olması güzel. Bartali etkisiyle kamp dönemi sert geçiyor, ilk etaptaki düşüş doğal. Zaman geçtikçe daha iyi olacağız. Transferler ve mevcut diğer isimler de eklenince kalite ortaya çıkar. Galibiyeti de özlemişiz, özellikle iyi oyunla. Kamp dönemini iyi bitirdiğimizi söyleyebilirim. Özellikle de gençler açısından.

Erencan Yardımcı'yı ilk maçta da övmüştüm, Bordeaux karşısında da sağ kanat performansı iyiydi. Ali Yavuz Kol'un gücünü görüyorsunuz, yıkılmıyor. Fakir Aguero'su gibi bir görüntü. Mustafa Kapı desek fiziği kaynaklı konuşulur ama o da mücadelenin her an içinde ve çok yetenekli. En az beklenti duyulan Metehan Mertöz'ü dahi sol kanadı oldukça iyi kullanıyor ve çok mücadeleci. Yunus Akgün oyuna dahil olmadı mesela, bu çok büyük bir mesaj.

6 yorum:

  1. Yunus bonservis getirecekse satilmali Ali Yavuz kadroda tutulmalı bence fizik gücü yüksek çalışkan forvet lazım. Mitroglu 'nun maaşının 1m eurosunu veren varsa üstünü biz verelim gönderelim.

    Ahmet Çalık iyiydi ama ertuğrul alınmalı seneye kontenjan ne olacak Luyindamaya Marcao gider mi belli olmaz.

    Marcao biraz dağınık ve aşırı güvenli oynamaya devam ediyor elit stoper olmaz ederi 10-12 ancak olur. Luyindama asıl potansiyel.

    Deniz Emre Mor Ertuğrul alınmalı bu hafta Falcao ile birlikte. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao'nun da ederi yüksek, bu hazırlık maçlarında iyi bir görüntüsü yoktu. O da partneri ile değerlendirilir, adam Ahmet Çalık'la oynadı.

      Sil
  2. Gençler kendilerine duyduğum güvenin hakkını verdi. Adem Büyük gibi çöpler keşke alinmasaydi da Ali Yavuz Kol Yunus Akgün ilk alternatif olsaydı daha mutlu olurdum ama buda güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çöpler kelimesini sevmiyorum, yayımlamam normalde bu yorumu :(

      Sil
    2. Ben çöp olduğunu düşünmüyorum..hatta aksine bu seviye takımda oynamaya geç kalmış bir oyuncu desek bence daha doğru olur. Daha erken yaşlarda transfer edilebilirdi ve fazlasıyla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Türkiye şartlarında kadroda bulundurabileceğimiz en iyi oyunculardan.

      Sil
    3. Uzun vadede yararı olacak mutlaka, yetenekli bir adam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir