8 Temmuz 2019 Pazartesi

Galatasaray'a geldiğindeki sıkıntılı tarafı fizik kalitesiydi, iş bunu toparlamak


Transfer işi karıştı, ne düşündüğümüzü bilmiyorum. Hasan Şaş'ın bazı açıklamaları oldu, onun üzerine daha detaylı konuşuruz. Son günlerde çok fazla "forvet ağırlıklı" konuşacak olsak da konu ister istemez buradan dönüyor. Forvet sıkıntısı kaynaklı da yaşananları hatırlıyorsunuz. Garanti adım atmamız gereken bir pozisyon.

Vedat Muriqi için uğraştık ama olmadı. Kararına saygı duyuyorum, profesyonel dünyada şaşırmamak lazım. Galatasaray'ı işaret ettiğinde "sarı kırmızı rest" demiştim, duruş gösterebilirse bu formayı giyer diye düşünüyordum. Beklememeyi tercih etti ve Fenerbahçe'ye imza attı. Onun için mevcut teklifimizi arttırmamak doğru karardı, biz doğrusunu yaptık.

Aboubakar ve Falcao gibi iddialar ise yalanlanmış. İkisi için de dış basında çok ciddi kaynaklar topa girmişti. Belki de gerçekleşme ihtimalleri zor olduğu için böyle söylendi, bilmiyorum. Açıklamalardan yola çıkınca sanki "scout" adımları olabilir hissiyatı aldım. Marcao ve Onyekuru gibi, isimler medyaya düşmeden, bir anda açıklanabilecek futbolcular. Buna da varım.

Her şeyden önce Diagne gitmeli, eli kolu bu bağlıyor. Kalması halinde katkı alınması neredeyse imkansız hale geldi. Zaten zayıf olan bağ tamamen koptu diyebiliriz. Galatasaay'ın beklentisi yüksek, Diagne'nin düşünce yapısı tahmin edilemiyor arasında gidip geliyoruz. Bu transfer gerçekleşse daha hareketli bir dönem geçiririz. Durağanlığın nedeni kendisi.

Diagne'yi "ya kalırsa" üzerinden rotasyona dahil etmek imkansız. Mitroglou için ise durum farklı. Onun da ayrılığı beklense de şansı var, takımda kalması halinde "negatif" düşünce doğacağını sanmıyorum. Kaliteli bir isim, bundan da kimsenin kuşkusu yok. Galatasaray'a geldiğindeki sıkıntılı tarafı fizik kalitesiydi. İş bunu toparlamak.

Bu da iyi bir kamp dönemi geçirmesinden geçer. İlk gün geldi, takımla çalışıyor. Fatih Hoca da onun durumuna bakacaktık, en doğru karar verilir. Takımda kalması beni bozmaz. Sorunsuz bir yedek olabileceğine inanıyorum ve fizik kalitesini biraz olsun toparlarsa bu ülkede çok büyük oynar. Bu tarz forvetlerin Türkiye'de hemen hemen istisnasız şekilde iş yaptığını söylerim ya, bundan vazgeçmedim.

Mitroglou / Babel derken forvet tarafının rotasyonu hazır. İş 1. adamı bulmakta. O isim de hocanın kalemi olmalı. Aboubakar konuşulurken bu yüzden heyecanlanmıştım. Ya da Muriqi'yi bu yüzden istiyordum diyeyim. Zamanında Cornelius vardı, o da bu tarzda bir futbolcu ve istenilmesi bundandı. Tarzı biliyoruz, umarım o tarzın kalitelisi gelir.

16 yorum:

  1. Orta saha kan aglarken hala forvet konusuyoruz,yarin maca ciksan donk ve fernando olacak orta sahanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha da konuşuyoruz, isimler medyada çıkıyor.

      Sil
  2. Bence Mitroglou Babel Adem rotasyonu varken yıllık ücreti yüksek bilindik bir isim yerine maliyeti düşük bir scout hamlesine gitmek daha akıllıca olur. Tutarsa kazancı büyük olur. Tutmazsa arkadaki rotasyon da idare eder. Geçen yıl gibi sadece Eren e kalmış durumda değiliz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için bonservis girdisi lazım işte, yoksa ben de gençler tarafındayım :)

      Sil
  3. Diagne gitmeden hiçbir şey yapamayacağız ve maalesef Diagne gitmeyecek. Ayrıca yönetim mali anlamda ne kadar başarılı ise transferde o kadar başarısız. Hiçbir ümidim yok bu ekipten. Her transfer dönemi aynı şeyleri yaşamaktan sıkıldım, yıldım. Bi kere de bir planımız olsun, bir kere de akıllı ve hızlı hareket edelim. Her seferinde" Hele bi transfer sezonu başlasın da bakarız. " kafasıyla giriyoruz ve sonuç hüsran. 8 Temmuz ben bu yazıyı yazıyorum, 2 Eylül'de farklı şeyler olmuş olursa ben gerçek kimliğime çıkıp özür dileyeceğim bu transfer özürlüsü yönetimden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne gidecek ama istediğimizi alamayacağız diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Diagne'nin Araplardan baska alıcısı yok oralarda da işler karışık dediğimiz paralara gideceğini sanmıyorum çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa olur ama istediğimiz bonservisi almamız imkansız.

      Sil
  5. Umarim toparlar cunku transfer yapma gibi bir niyetimiz cok yok gibi,belki 1 forvet ve 1 orta saha ile transferi kapatma dusuncemiz var gibi gozukuyor(hasan sasin aciklamalarindan dolayi o bile olmayabilir),yonetime kalsa zaten transfer falan olmaz ama hoca umarim bir sekilde transfer yaptirir, eger yapmazsak s.liginde her zaman oldugu gibi 0 cekerek kapatir sampiyonlugu da kaptiririz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne satılmadan bir şey olmaz. Herkesin bildiği acı gerçek bu.

      Sil
  6. muriqi transferini "sarı kırmızı rest" konusunda yorumladım. fenerbahçeyi zarara sokmak için albayrak tarafından yapılmış bir hamledir. netice de alındı. bu tarz işleri sevmem. biz kendimize bakmalıyız. zaten halihazırda alınan oyunculara bakarsak santrafora böyle bi isim alınmayacağı da çok belliydi. terim pas yapan santrafor istemektedir. bu tarz santraforlara ihtimal verilmelidir. falcao yazısında da falcaoyu yorumladım. gelse iyi olurdu. çok da iyi uyum sağlardı. yalnız göz var nizam var. kulübün şu anki mali durumunda böylesi bir yıldız oyuncu alınamaz.

    YanıtlaSil
  7. hasan şaşın açıklamalarını yorumlamayı unuttum. açıklamasında "gelecek" ibaresinin ısrarla üzerinde durdu. yani genç isimler alınması muhtemeldir. olmayan diagneye bile 11 gol attırdığımız ortamda hızlı, driblingi iyi, pas yönü güçlü genç bi santrafor daha da iyi parlayacaktır. ileride getirisi de bi hayli fazla olacaktır. hücum anlamında son bikaç sezondur parlattığımız isimler ortadayken hücumda tecrübe yerine genç yetenekli isimlere yönelmek daha faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
  8. Diagne'yi 10 milyon euro ve üzeri yapılacak herhangi bir teklifte yollamak lazım çünkü zaman geçtikçe iş daha da zorlaşıyor.Mitroglou eğer kalırsa kesinlikle hareketli bir forvet alıp Mitroglou'nu onun yedeği olarak kullanmalıyız.Çünkü Mitroglou saha içinde hareketsiz kaldığı için bu durum hocanın işine gelmez.Hoca daha hareketli birini ister mutlaka.Ayrıca umarım 3. forvet olarak Mevlüt'ü alabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yollarım, beklemek de değeri arttırmıyor ve bizi geciktiriyor. 3. forvet gibi Babel'i falan düşünebiliriz, çok mühim görmüyorum.

      Sil
    2. Şu durumda Mitroglou kalıyor gibi gözüküyor.Elde 2 forvet var ve birini göndermeden transfer yapmamız imkansız.Babel evet forvet oynayabiliyor ama Mevlüt gibi ne alacağını bildiğin birini en azından hamle oyuncusu olarak kulübede tutmak iyi olur.Yıllardır sezonları 2 forvetle götürmeye çalışıyoruz.Mevlüt bonservisini alır almaz gelmeli bence.Yüksek ücret de alacağını sanmıyorum zaten ve hocanın sevdiği bir isim.Gelirse de Umut etkisi yapar bence

      Sil
    3. 2. ya da 3. forvet olarak kalabilir, bu beni bozmaz. Mevlüt Erdinç kontra oyununda büyür, Babel ise komple santrafor olur. Babel'den de ne alacağını biliyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir