26 Temmuz 2019 Cuma

Hoş geldin Atalay Babacan mı diyoruz


Leipzig maçı sonrası konuştuğum yerdeyim. Geçen sezonun ilk yarısında oynanan Malatyaspor deplasmanı örneğini de vermiştim. Belhanda sakatlanıp kenara geldiğinde yerine Ahmet Çalık girmişti ve maça stoper başlayan Donk'u orta sahaya kaydırmıştık. Sakatlık ve cezalı futbolcular kaynaklı dar bir rotasyonla maça çıkmıştık. Kulübeyi ağırlıklı olarak gençler oluşturuyordu.

Elbette hoca daha iyisini biliyor. Fatih Hoca'nın ülke futboluna kazandırdığı gençleri izleyerek ömrümü geçirdim. Şans vermiyorsa, düşünmüyorsa mutlaka bildiği vardır diyorum. Yine de bu kısmı anlamıyorum işte. O gün Belhanda kenara gelirken, oyuna giren isim Atalay Babacan olmalıydı. Maalesef bu hazırlık maçlarında da benzer görüntüler var.

Özellikle orta saha tarafında dar bir rotasyon var. Alternatifli kadro desek de durum böyle değil. Kampta yer alan isimler özelinden yorumluyorum bunu. Ömer Bayram, Adem Büyük ya da Mariano gibi isimleri orta sahada izliyoruz. Bu isimlerin orta sahada aldıkları şanslar Atalay Babacan ve Mustafa Kapı gibi isimlerin çok daha üzerinde.

Belki de hoca mesaj veriyor, bilmiyorum. İmkan bu diyor ve yeni sezonda kadroda düşünmediği isimlerden "transfer" diyor. Yoksa Fatih Hoca'nın da Ömer Bayram'ı takımda tutup, orta sahada şans verme ihtimali yok. Adem Büyük, Yunus Akgün gibi isimleri orta sahanın sağ içinde denedi, Mariano'yu da oyun kurucu yapmaya çalıştı.

Leipzig karşısında Selçuk İnan'ı övmüştüm. İyi bir 45 dakika çıkardı ve o oyundayken de orta sahada oyunu istediğimiz gibi yönlendirdik. Augsburg karşısında ise Donk / Jimmy Durmaz / Adem Büyük üçlüsüyle maça başladık ve herhangi bir üstünlüğümüzden söz edilemez. 2. yarı başlarken daha da karıştı iş derken maç 4-0 oldu.

Atalay Babacan oyuna girdikten sonra ise Selçuk İnan'in Leipzig karşısında yaptığını yaptı. Oyunu yönlendirdi, kurdu, tempoyu ayarladı. Temel ifadeyle "pas yaptı". Yetenekli isim, bundan kimsenin kuşkusu yok. Oysa biz Atalay Babacan'a Leipzig karşısında süre dahi vermedik. Ömer Bayram'ın orta sahada aldığı süre çok daha fazla.

Gençler bir şekilde şans buluyor ve göze çarpan isimler var. Emrecan Yardımcı, Atalay Babacan, Ali Yavuz Kol, Mustafa Kapı ve Gökay Güney'i bekliyorum. 2. kamp kadrosunda farklı isimleri de görebiliriz. Gidecek futbolcular hemen hemen belli, umarım Bordeaux karşısında da onları görmeyiz. Mevcut kamp kadrosu maalesef çok eksik, en azından gençleri görmeye devam diyelim.

4 yorum:

  1. Umarım genç oyuncularımız (buna sadece altyapı değil Emre Taşdemir'i de dahil ediyorum) özel çalışmalar da yapıyorlardır. Bazılarının oynadığı futbolu görünce hayret ediyorum. Biz onlardan daha çok heyecanlanıyoruz, hevesleniyoruz. Adam eline geçen fırsatın farkında değil sanki. Merak ettiğim bir diğer şey, Bartali kampa katılamayacak ve çalışmalara katıldıkları turnuvalar yüzünden geç başlayacak oyuncular için illa ki bireysel programlar hazırlıyordur ama lige ne kadar hazır olabilecekler? Ne kadar kısa sürede toparlayabilecekler? Lig temposunda sezon başı kampı eksikliği onları ne kadar etkileyecek? Şampiyonlar ligi de var. Nispeten sürdürülebilir tempo kazanabilecekler mi? Transferleri de geçtim öncelikli endişem bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şekilde toparlarlar, sonuçta herkes için geçerli bu durum. Ağustos ayı hazırlanmalarıyla geçer.

      Sil
  2. Fatih hoca gençlere birden şans vermiyor elbette var bir sebebi mevcut kadroda tecrübe arıyor herhalde ancak bu kamp maçlarında görünen alın size şans ya değerlendirin ya da gerisini anladiniz hesabı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da gençleri tutmuyorsa bu dünyada kimse tutmuyordur. Bence de hatalı hareket ettiği noktalar var ama büyük yangın koparmam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir