19 Temmuz 2019 Cuma

6'ya da Josef gibi bir isim gelecekse, 9'un Falcao olması mantıklı


Falcao ve Josef de Souza konusunda haberler artmaya başladı. Her ikisinde de ortak nokta bonservis / kira maliyetlerinin 0 olmasının hedeflenmesi. Sattığın kadar al sarmalında da hem sorun olmuyor, hem de bu tarz isimleri transfer edebilirseniz kaliteyi koruyacaksınız. Ayrıca Galatasaray'ın orta saha / forvet arayışında da birbirini tamamlayacak isimler.

Sürekli aynı yorumu yapar oldum. Seri'nin transferinin ardından Galatasaray'ın orta saha tercihini merak ediyorum. Yeni bir 8 mi alınacak yoksa 6 mı? Bu tercih forvet transferini de etkileyecek. Yeni bir 8 daha alınması halinde forvetin daha hareketli ve mücadeleci olmasını beklerim. 6 alınması halinde ise Falcao gibi net bir bitirici.

6 numara için kafamdaki düşünceyi de yazmıştım. Orada da profiller birbirinden ayrılıyor. Cuellar biraz daha kısa bir isimdi mesela ama 6 numaraya göre pas / teknik özelliğiyle ön plana çıkıyordu. Dourado ise pas özelliği olarak Cuellar'ın 1 tık gerisinde olsa da yine iyi isimdi. Onun avantajı ise boyu kaynaklı fizik avantajıydı. 

Josef de Souza da fizik avantajıyla ön plana çıkacak. Dourado'ya benziyor, zaten bildiğimiz bir isim. Türkiye'de oynadığı dönemde bana göre pozisyonunun en iyisiydi. Fernando'nun varlığına rağmen söylüyorum bunu. Mehmet Topal'la birlikte oynaması ve bu yüzden biraz daha 8'e kayması onun performansını düşürüyordu. 6'da ise önünde Seri / Belhanda ikilisiyle müthiş iş çıkarır.

Hızlı ya da olağanüstü tempolu bir isim demesem de orayı yükseltecektir. Kiralama ihtimalinin de "bedava" üzerinden gelişmesi bu transferi değerli kılar. Suudi Arabistan'a çok gönüllü gitmemişti, Ocak ayında yaşadığı sıkıntıda da çabuk geri dönmemesi bundan kaynaklı. Bu transferi olası görüyorum, umarım gerçekleşir.

Falcao konusunda ise rakamlar çok şişiriliyor. Elbette maliyetli bir iş olacak ama bahsi geçen 7-8 milyon avro'ları vermemiz imkansız. Falcao'nun da bunu istediğini düşünmüyorum. Monaco'dan ayrılmak istediği söyleniyor, Çin / Suudi Arabistan gibi liglere de gitmek istiyor ve buraya gelmesi fedakarlık gerektirecek.

3.5 - 4 milyon avro arasında bir yıllık ücret ve sözleşme yılının da 2'yi geçmemesi halinde iyi iş derim. Ben de daha genç, mücadele özelliği olan bir isim istesem de Falcao büyük kalite, kayıtsız kalamıyorsun. Ülkeye gelmiş en büyük yabancılardan biri olacak ve 33 yaşına rağmen hala fit, iyi durumda. 6'ya da Josef gibi bir isim gelecekse, 9'un Falcao olması mantıklı.

16 yorum:

  1. Ne kadar dogru bilmiyorum ama genellikle futbol arena nin ozel haberleri dogru cikiyor(sebebi yonetime yakin olan ali naci kucuk)onlarin haberine gore hoca nin ilk tercihi samatta imis,ben normal karsiladim cunku 25 yasindaki oyuncunun gelecegi var ama 33 luk falcao nun yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk tercihim Samatta olurdu. Bu tarz geri dönüşü olabilecek futbolcuyu almak her zaman daha iyi.

      Sil
  2. Önce orta saha halledilip daha sonra golcü transferi için çalışılmalı halihazirda iki oyuncumuz var zaten orda orta saha ise halen daha eksik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ama forvet ihtimali de doğduğu an alırsın, bekletmezsin :)

      Sil
    2. Fulham'la aramız iyiken Mitroviç patlatsak. Mitroglu 'nu da verelim yanında üstüne ne isterlerse

      Sil
    3. Maliyet yüksek, herkesi kiralayacaklar diye bir şey yok :)

      Sil
  3. Josef gelirse fazla dolaşan bir oyuncu olmadığından tıpkı sneijderli takım gibi mesafeler açılır.

    Alınabilecek en iyi oyuncular Youssef Ait Bennaser Mohamed Elneny ve Danilo Barbosa bana göre.

    Samatta iyi ama asla 10m etmez. Yasi 23-24 olsa eder. Samatta'yı 10 a alıp 2 yıl sonra 28-29 yaşında Turkiyeden kaça satabilirsin. Almak için biraz geç kaldık. Samatta nın bir sonraki sezon bu kadar gol atması zor.

    Bonservis gomeceksek daha genç bir oyuncuya yatırım yapmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Josef'ın pozisyon bilgisi çok iyidir, o konuda sorun olmaz. Ama daha tempolu ve atlet biri aranıyorsa ayrı.

      Sil
  4. Josef ve falcao sıfır bonservisle gelecekse diagneden gelecek olan +10m nereye gidecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Josef olmaz o vakit, farklı bir 6 düşünülür.

      Sil
  5. Diagneden gelecek bonservis orta sahaya baglanacak gibi doğru da olur. Seri kiralık zaten diğer oyuncu bari bonseervisli olsun.

    YanıtlaSil
  6. Bizde Falcao ve Samatta dışında şimdilik başka isim geçmiyor.

    Oldukça iyi pazarlık yapan ve düşük profil oyuncuları iyi tarayan trabzon bakalım önümüzdeki hafta forvete kimi getirecek? Isım belli anlaşma sağlanmış ama hiçbir yerde isim geçmiyor. Barış Yurduseven bile ismi bilmediğini söylüyor. Biliyor ama açıklamıyor bence ya. Galatasaray bu konuda örnek almalı.

    Uygun maliyet olursa Falcao umarım olur. Falcao dışındaki diğer forvetimiz Mitroglu olmayacak gibi duruyor. Samatta da pek oluru olan bir hedef değil. Trabzon gibi bir scout transferi yada 8 ağustos sonrası fırsat transferi yapabiliriz. Pukki gibi...

    Tabi 2.6m alan Mitroglu ne olacak o da ayrı bir konu Olimpiyakos ne verirse kabul edicez artık. Mitroglu 'nun 2-3 haftası var kendini ispat etmek için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli ki hedefler belli ya da basında yer almayan bir isimle ters köşeye de kimse hayır demezdi :)

      Sil
  7. Mehmet Topal da alınmalı. Aytaç Kara kasimpasaya gitti Okay 'ın oluru yok. Kadroda Donk ve gelecek 6.5 dışında yerli oyunculardan 6 numara yok.

    Stoper için de tartışılan Ahmet Çalık var. Donk hem stoperin hem 6 numaranın yedeği ama yabancı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topal hala imza atmadı ve imza atmadığı her gün de yaklaşıyor buralara aslında :) Yalnız Topal bize gelirse ağırlıklı olarak stoper düşünülür.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir