15 Temmuz 2019 Pazartesi

Ianis Hagi'nin Genk tercihini yadırgamamak lazım


Ianis Hagi bugünün değil, en az 2-3 yılın konusu. Hatta Ünal Aysal dönemine kadar inersiniz. Ünal Aysal başkan olduğu dönemde bu transferden bahsetse de hamle gelmemişti. Sonrasında Fiorentina'ya gittiği ve şans bulamadığı bir dönem var. Babası da bundan kaynaklı Fiorentina'nın ödediği bonservisi geri iade ederek Ianis Hagi'yi geri getirmişti.

O dönemden bu yana da önemli bir gelişim gösterdi. Çok küçük yaşlardan itibaren A takım seviyesinde forma giyiyor. FC Viitorul ve Romanya Milli Takım'ının çeşitli yaş kategorilerinde iyi iş çıkardı. Son U21 Avrupa Şampiyonası'nda da müthiş bir piyasa yaptı. Romanya yarı finalde Almanya'ya elense de o takımdan birçok isim büyük piyasa yaptı. Ianis Hagi de o isimlerin başında.

Ianis Hagi için Barcelona ve Sevilla gibi takımların adı dahi anıldı. Baba Hagi'nin ilk günden bu yana söylediği şey "düzenli olarak forma giymesi" olmuştu. Genk'e transfer olmasını bu anlamda yadırgamamak lazım. Henüz 20 yaşında ve bu yaşta bir futbolcunun "gelişebileceği bir ligde" düzenli olarak forma giymesi kıymetli. 

Genk, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak. Ianis Hagi'nin bu yaşta kazanacağı tecrübeyi hayal edebiliyor musunuz. Belçika Ligi de yeteneğini son noktaya kadar konuşturabileceği bir ortam. Haliyle bu tercihi çok doğru. 8 milyon avro gibi bir bonservise transfer ettiler, onlar adına da ciddi yatırım. Belçika Ligi'nde son dönemde bu tip bonservisleri görür olduk.

Galatasaray açısından bakarsak, bu treni geçen yıl kaçırmışız. Ianis Hagi'yi geçen sezon alıyor olsak 2-3 milyon avro gibi bir rakama iş bitebilirdi. Baba Hagi de Fatih Terim'e güvenir, futbolcunun gelişim göstereceğine inanırdı. Biz ise o dönem "acaba et mi balık mı" diye düşünüyorduk. O dönem Ianis Hagi ne oynuyor çok anlamıyordum. Potansiyelinin farkına bu sezon vardım diyeyim.

Babasıyla kıyaslansa da daha farklı. Şut, pas ve tekniği konusunda elbette iyi ama her yerde oynayabiliyor. Ağırlıklı olarak sağ kanatta izlediğimiz dönem de oluyor, sola da geçiyor, direkt forvet dahi kullanılabiliyor. Ya da merkeze çekiyorsun, 8 oluyor. Bu karmaşada da asıl pozisyonunu arıyorduk. Son dönemde net bir 10 numaraya döndü ve farkı ortaya çıktı.

6 yorum:

  1. Ianis fizik olarak babası gibi kemikli geniş bir yapisi yok. Fitness çalışmış ama ince kemikli belçika hollanda ligi ideal. 17 yaşında çocuk fizikli oyuncuyu italyaya göndermek baba haginin hatası bu sefer doğru lige gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikleri de başka aslında, babasıyla kıyaslamamak lazım :)

      Sil
  2. Biz 30 yaşında futbolcu severiz :)
    Gönül Florya'nın çimlerine alışık oğul Hagi'yi takımda görmek isterdi eminim Terim hoca da bi tartmıştır. Ancak kulüpte geleceğe yönelik hamle yapacak vizyon yok. Onu yapmadınız bari eldeki gençlerden bazılarını verin Hagi'ye oynatsın. Ümit Karan, Makedonya'da bir temas kurun. Gel bak diyin.

    Ianis'in Hollanda, Belçika tipi oyuncu olduğu görüşüne katılıyorum. Doğru yere gitmiş. babası da sağlam bonservis kazanmış. Umarım böyle kazan kazan devam eder futbol serüveni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ianis'i bugün alamazdın, dün ise almadın. Konu bu aslında. Belki de babasının ismi altında ezilme ihtimali düşünüldü, buna da saygı duyarım. Hagi ismi çok büyük bir profil.

      Sil
  3. Bir hücumcunun gidebileceği en iyi lige gitmiş. Bütün yeteneklerini orada konuşturacaktir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, fizik olarak da ayakta kalır, yeteneklerini daha da parlatır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir