29 Temmuz 2019 Pazartesi

İyiler arasında ilk konuşacağım isim Babel olur


Kamp dönemine daha çok "hazırlık maçları" kaynaklı bakabiliyoruz. İdmanları genel olarak izleme şansımız yok ve hazırlık maçlarında gösterilen performanslar ışığında yorum yapıyoruz. Hazırlık maçlarında da öne çıkan ya da beklentiyi karşılayamayan isimler oldu. Kendimce o isimleri konuşmak isterim. Gençleri ayrı olarak yazdığım için onları ayırıyorum.

İyiler arasında ilk konuşacağım isim Babel olur. Kalitesinden kuşkumuz yok ve çok da iştahlı başladı. İlk 2 hazırlık maçında sol taraftaydı, Bordeaux karşısında ise forvet oynadı. Temposuyla, tekniğiyle, fizik avantajlarıyla ve gol yollarındaki etkisiyle en büyük farkı oluşturdu. Babel'i bir de olası 9, Belhanda ve Feghouli gibi isimlerle izleyelim. 

Mariano da oldukça iyi durumda. Burada ben de "satılsın" diye durmadan yazanlardan biri olsam da fikrim değişiyor. Kamp yemesi ona istikrar kattı gibi, fizik olarak da çok iyi durumda. Şu an bütün mevcut beklerimize oranla çok daha güçlü. Mariano'daki sorun istikrarsızlığı ve maçları yürüme temposuyla oynamasıydı. Kalitesine lafımız yok, yürüyor hali dahi teknik tarafta çok farklı. Şu an özüne dönme ışığı veren bir Mariano var.

Jimmy Durmaz'ı da es geçemeyiz. İlk 2 hazırlık maçında 8 numara, Bordeaux karşısında ise sağ kanattaydı. Orjini kanat olan bir futbolcu, her iki kanatta da oynayabilir. Son dönemde ise ağırlıklı olarak "sağ tarafa" yöneldi. Her iki kanatta oynama alışkanlığı kaynaklı da kat edebiliyor veya çizgi üzerinden de oynayabiliyor. 8 numara olduğunda da özellikle pas tarafından çok iyi. Tertemiz transfer işte, hangi koşuldan bakarsanız bakın.

Ömer Bayram'ı da detaylıca konuştuk. Kamp döneminin sürpriz katkısı oldu. Bunu da orta sahada yapması sürprizin boyutunu çok daha arttırdı. Pas ve top tekniği düşük olsa da temposu, mücadelesi ve topla çıkışlarıyla etkisi büyüktü. Sürpriz bir yerli alternatife kimse hayır demez. Özellikle de orta saha gibi sorun yaşanan bir pozisyonda.

2 yorum:

  1. babel ve feghouli rakipleri deli edecek. böyle ikili daha bir araya gelmedi. falcao da gelince rakip taraftarlar hastaneye yatacak.

    ancak iyi bi 6 numara şart. madem falcao geliyor ön libero da şu kolombiyalı cuellar olsun. kolombiya aşısı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda ve Seri'yi de say, hücum kalitesi var bu isimlerin ve ülke standartında da yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir