13 Temmuz 2019 Cumartesi

Josef de Souza & Galatasaray, bu hamleye pek de inanmıyorum


Suudi Arabistan'a giden çoğu futbolcunun 1 sezon sonraki durağı "geldikleri ülke" olabiliyor. Krizden bahsediliyor, transfer konusunda sorgulanıyorlar da. Josef de Souza'nın Suudi Arabistan günleri de istediği gibi şekillenmedi. Fenerbahçe onu Al-Ahli'ye 12 milyon avro'ya satmıştı ve o dönem sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmıştı. Çok iyi bir satış bu.

Suudi Arabistan kariyeri fena başlamasa da 2019 yılında pek sahne alamadı. Yaşadığı sakatlık yüzünden uzun süre formaya hasret kaldı ve geri döndüğünde de istediği şansı bulamadı. Orada da yabancı sınırı var ve kullanmadıkları isimleri rahatlıkla gözden çıkarabiliyorlar. Garry Rodrigues bir örnek işte, 10 milyon dolar bonservisle aldıkları ismi 6 ay sonra kiralık olarak yollayabiliyorlar.

Josef de Souza için de böyle bir şey bekliyorum. Fenerbahçe'yle özdeşleşen bir isim. Mehmet Topal / Josef hattında pek hakkı verilmemiş ve kendini gerçek anlamda gösterememişti. Buna rağmen belki de pozisyonunun Türkiye'deki en iyi futbolcusuydu. Josef de Souza'yı beğenirim, olası transferi halinde çok iyi iş çıkarır.

Galatasaray için bu hamleye inanmıyorum yalnız. Fenerbahçe'nin Garry Rodrigues transferinin ardından "misilleme" adı altında bir şeyler yazılıyor. Josef de Souza'nın Fenerbahçe aidiyeti var, her ne kadar Brezilyalılar parayı sevse de Türkiye'de Galatasaray forması giymek istemeyebilir. İstememesi kaynaklı da Galatasaray'a yeni bir çalım olayı mı yazacaklar.

Keşke ikna olsa ve gelse. Fernando'nun ardından bu tarz bir 6 numarayı isterim. 1.88 boyunda, Fernando'ya oranla daha pasör, tempolu, agresif ve sürpriz gollerin adamı olan bir futbolcu. Okay Yokuşlu için de buna yakın şeyler yazsam da onun teknik özelliği biraz daha kuvvetliydi. Josef'i ise biraz daha savunma özelliğiyle öne çıkarırım ama 6 numaraya göre de komple bir futbolcudur.

Fernando'yu istikrarı ve temposu üzerinden eleştirsek de eksikliği büyük. Kalite olarak üst seviyede bir futbolcuydu, o pozisyonu olabilecek en güçlü şekilde doldurmak gerekiyor. Tempolu, fizik özelliği olan ve geriden iyi oyun kuracak bir 6 numaraya ihtiyaç var. Josef bu tarzda bir isim olsa da Fenerbahçe durumundan ötürü Galatasaray'a gelmez diye düşünüyorum.

24 yorum:

  1. Fb lilere kirginligi vardi,fernando ve maicon her ne kadar takimdan gitselerde arkadasliklari da iyidi belki onlar referans olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırgınlığı yönetime bence, taraftara olmaz.

      Sil
  2. josef istediğimiz ön libero için doğru bi profil. pas yönü, fizik yönü ve defansif yönü güçlü bi ön libero. şartlar olgunlaşırsa transferinin gerçekleşmesi muhtemeldir. bu transferi de bu tarz işleri seven albayrak büyük bi istekle yapıcaktır. gelmese bile bu profilde bi isim alınmalıdır. dinamik genç bi isim alınması istikrar açısından daha faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Tipik 6 noya karşıyım sonra koca orta saha göbek 1-2 kisiye kaliyor mesafeler açılıyor. Ama çapa tipi statik 6 alacaksam josef iyi adam. Donk var elde statik 6 bu arada.

    S.Arabistan da bi sıkıntı var Diagne transferinin olmamasında ve rodrigues fb transferinde buna vurgu yapıldı. Böyle bir durum varsa Ahmed Musa kiralanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Josef tipik 6 değil aslında, 4-2-3-1'in de orta sahasında olurdu :(

      Sil
  4. Josef gelirse kiralık gelir unutmayalım ffp durumunda 6 no için iyi tercih olur

    YanıtlaSil
  5. Aykut hocanın sisteminden kaynaklı sahip olduğu ofansif yönü yeterince gösteremedi şayet gelirse Terim'le bolca skor yapar. Ancak ben istemem. Daha genç, tempolu ve uzun vadeli isimler almalıyız. Geçici çözümlerle günü kurtardığımızdan bir türlü istikrarlı kadro yapısını kuramadık. Misilleme veya gol olayına gelince; aslında olay medyanın klişesi. Ülke transferine kulüpler değil birkaç menajer yön verdiğinden bir liste kulüp kulüp dolaşıyor.Aslında en fazla parayı veren sanki diğerinin elinden kapmış gibi sunuluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topal'la birlikte oynadığında ister istemez dizginleniyor. Orta saha kurgusu biraz daha hücumcu olsa farkı ortaya çıkar. Josef'i doğru ve güçlü olduğu yerde kullanmış olurdunuz.

      Sil
  6. bu ne saçmalık abi.. araplara adam satıyoruz sonra geri alıyoruz. tüm kulüpler yani. başka isim mi yok?

    YanıtlaSil
  7. forvet her türlü idare edilir. orta saha futbolda en önemli mevki. esas transferleri buraya yapmalıyız. geç kalacağız yine!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Mevcut rotasyonla dahi yürürsün ama orta saha olmazsa olmaz.

      Sil
  8. Seri olmuyorsa 6 numara için Kiralanmalı.

    YanıtlaSil
  9. Ulan fener ne güzel transferler yaptı, ne kadar çok oyuncu aldı ve hala gelebilecek adı geçen yıldız oyuncular var. Bizim Galatasaray’da hala iş yok abi. Yok diagne gidecek mi, yok orta sahaya kim gelecek, hala eksiklerle şunla bunla uğraşıyoruz, bi banega da gelmedi zaten. Bu fenerde ffp yokmu, bunlar hangi parayla getiriyolar oyuncuları, ne paralara satıyorlar oyuncuları. Valla bizde iş yok, çıldıracam ya. Ne alabiliyoruz, me databiliyoruz. Şu diagne gitmezse erkenden, deliricdm ya. Gitse de para gelse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıyor da kontrolsüz gidiyorlar. Kupa gelsin de ne olursa olsun durumu var, Uefa falan pek düşünmüyorlar. Biz de alırız, sattığın kadar al kapında maalesef.

      Sil
  10. Kiralik gelicekse hayir demem zira ne verecegini az cok biliyoruz, tek eksigi Fernando gibi teknik olmamasi yani topu alip milleti siraya dizip mac alacak yapisi yok, Fernando ise büyük maclari istisnasiz iyi oynuyordu ben Joseph'un Fernando gibi mac aldigini hatirlamiyorum ama gelmesini isterim bu yoklukta bizim yönetimin daha iyisini bulmasini zaten beklemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekniği Fernando'dan iyidir, pas aksiyonu da. Yanlış izlemişsin.

      Sil
    2. Peki o halde Fernando'nun aldigi Besiktas maclari gibi Joseph'in iki örnek macini yazabilirseniz izlemek isterim.

      Sil
    3. Josef'in genel performansı ve istikrarı üzerine konuşuyorum ben. Fernando isim, kariyer ve kalite olarak daha iyi olabilir ama görüntü bu. Galatasaray maçını aldı mesela, bizim stadımızda. Tek başına. Al sana bir örnek, illa istediğin için yazıyorum.

      Sil
    4. Istikrarina yahut Fernando'nun istikrarsizligina katiliyorum ve Joseph'in ne vereceginin daha iyi kestirilebilecegine de ama teknik, oyun zekasi gibi konularda Joseph'in daha iyi oldugunu düsünmüyorum halen, cevabin icin tesekkurler ayrica.

      Sil
    5. Ben teşekkür ederim :) Bu tarz tartışmalar her zaman keyifli.

      Sil
  11. Senin de dediğin gibi medyanın Galatasaray'dan misilleme başlığıyla sırf tiraj için çıkardığı uydurma bir haber. Böyle bir ilgi olduğunu sanmıyorum. Arabistan'da iken ileri geri çok konuşmuştu. Futbolculuguna sözüm yok ama mümkün görünmüyor pek bu transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bundan şüphelendiğim için kuşkuyla yaklaşıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir