27 Temmuz 2019 Cumartesi

Luyindama için olası Aston Villa iddiasını gündeme dahi almam


Luyindama'yla alakalı da bilinmezliğe sahibiz. Zorunlu bir opsiyon olduğunu bilsek de (kap açıklamasında zorunlu ifadesi ya da opsiyon miktarı belirtilmese de) hala bir açıklama gelmedi. Haliyle de taraftarlar soruyor, kafalarda bir "acaba" sorusu doğuyor. Ben ise bu işin de Diagne kaynaklı bekletildiğini düşünüyorum. Bütçeyi denk tutmak adına.

Diagne'de çakılıp kalıyoruz. Satamadık bir türlü. Satamadığımız için de bütçe oluşmuyor, beklenen transferler gerçekleşmiyor. Luyindama'yı dahi bu yüzden açıklayamıyoruz. Luyindama'nın İstanbul'a geldiği ve idmanlara başladığı söyleniyordu. Hatta fotoğraf da vardı. Opsiyon konusunda sorun yok, kendisi her koşulda Galatasaray'ın futbolcusu.

Luyindama'yla alakalı asıl konuşmak istediğim konu başka. Kendisi, Galatasaray'ın yatırım transferlerinden biri ve gelecekte büyük bonservis beklentisi var. Ne yazık ki "sat sat sat" diye bekleyen bir kesimi de görüyoruz. Aston Villa'nın 12 milyon avro'luk bir teklif yaptığı söyleniyordu. Ben böyle bir teklifi gündeme dahi almam.

Luyindama, 25 yaşında ve gayet iddialı bir stoper. Bazı noksanları bence de var ama gelişmeyecek noktalar değil. Öz güvenle alakalı problem yaşıyordu, bunlar aşılır. Hatta o öz güvenin de Luyindama'yı özel kıldığına inanıyorum. Marcao'yla birbirlerini tamamlıyorlar, geçen sezon gelen şampiyonlukta pay sahibiler ve Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecekler. 

Piyasası da rahatlıkla 20 milyon avro'yu bulabilir. Neden 12 milyon avro'ya tav olayım veya neden bu paraya tav olunuyor? Luyindama'nın bazı özelliklerini beğenmemek bir yana, maalesef bir kesim var ki kendisini tarihin en kötü stoperlerden biri gibi anıyor. Katılmadığım bir yorum, Galatasaray için olmazsa olmazlardan.

13 yorum:

  1. Bu fizikde hizli stoper bulmak neredeyse imkansiz,sat sat diyen arkadaslar neden bunu soyluyorlar yillardir vasat stoperleri izliye izliye heralde iyi stopere alerjileri var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesi satıyorlar işte. Tamam sat da, gücünü kaybetme de.

      Sil
  2. Marcao'nun defolarını kapatan adamı göndermek başlı başına hata, çerez parasına göndermek bambaşka bir hata olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İleride çok daha fazlasına gidecek adamı yollamak da yine aynı şekilde :)

      Sil
  3. Yazına sonuna kadar katılıyorum. Şüpheli bir satış olsa da Elif Elmas'ın 16, Cenk Tosun'un 28 ettiği yerde Luyindama 12'ye bırakılmaz. Ayrıca en az 1-2 sene beraber oynamalı Marcao ile. Bütün bunların yanınsa Diagne'nin satış operasyonu öylesi hatalar zincirine sahne oldu ki satılabilecek ilk futbolcuyu haraç mezat satabilr Abdır. Nu isimler Belhanda, Marcao ve Luyindama. "Onların yeri nasıl dolar" konusu yeni kaosumuzun adı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 milyondan aşağı gitmez, oraları da görecek bu potansiyel.

      Sil
  4. Yıllık ücreti 1.2m€

    Gelişime açık

    Bonservisi şimdiden 12-15m€ bandında

    Hiçbir şeyi beğenmeyen tayfa Ahmet Çalık, Semih Kaya vb stoperleri çabuk unutuyor

    YanıtlaSil
  5. Marcao'dan stoperlik vasıfları daha iyi bir isim 20 den aşağı verilmemeli. Maicon'un bonservisini alması için arapları zorlasak bir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke alsalar ama o iş yaza kalır, yeni sezonun bütçesi oluşur.

      Sil
  6. Eljif Elmasın 16 milyon ettiği yerde luyindama için bahsi geçen para çok komik olur

    YanıtlaSil
  7. Durum ne inan bilmiyorum, belki de farklı bir gelişmedir. Kimseden ses de çıkmıyor, bu garip.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir