4 Ağustos 2019 Pazar

Mehmet Özcan & Galatasaray, biraz da gençleşmenin altını çizelim


Gençleşmenin altını ısrarla çizmek gerekir. Transferde genellikle daha tecrübeli ve olmuş isimleri zorluyoruz. Bu biraz "ffp" kaynaklı olsa da olası bonservis geliri sonrası transferin tarzı değişmeli. Yerli / yabancı diye de ayırmamak lazım ama yetenekli, genç yerlileri transfer etme noktasında çok iyi durumda olmadığımızı söyleyebilirim.

Bu tarzda transferler için son yıllarda aklıma pek bir isim gelmiyor. Oysa Beşiktaş'a bakın, geçen sezon transfer ettikleri Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın'la müthiş iş yaptılar. Üstelik bu isimlerin bonservis bedelleri de yoktu. Ya da Trabzonspor diyelim, çok yetenekli yerlileri kadroya kattılar. Maliyet çok önemli olsa da bu tarz hareketlerin pek zararı olmaz, tam aksine kazanımı büyük olur.

Eskişehirspor forması giyen Mehmet Özcan da uzun zamandır konuşulan gençlerden biri. Eskişehirspor'un yaşadığı mali sorunlar ve transfer tahtasının kapalı olmasından kaynaklı bu tarz gençler önemli süreler bulmuştu. Önemli bir futbol şehri ve alttan gelen birçok isim var. Mehmet Özcan da o isimlerin en yeteneklilerinden biri. Eskişehirspor'un da kendisinden bonservis beklentisi var.

Tam bir merkez orta saha diyebiliriz. Bence 8 numara olsa da 6 gibi de oynayabiliyor. Oldukça tempolu, oyun zekası yüksek, pas / teknik özellikleriyle ön plana çıkan, mücadeleci bir futbolcu. Kıymetli bir potansiyel olduğunu düşünüyorum ve bu transferi gerçekleştiren takım da çok büyük iş başaracak.

Galatasaray'ın da 8 ve 6 numaraları alternatif altına alacak bir yerliye ihtiyacı var. Bu noktada Taylan Antalyalı'yı öne çıkarıyordum. Onun hücum tarafı çok kıymetliydi. Mehmet Özcan ise oyunun iki tarafını oynar. Selçuk İnan'ın dönüşmesini beklediğimiz ama dönüşemediği halini düşünün. Mehmet Özcan ciddi bir alternatif olur.

Gelecek için de önemli. Henüz 20 yaşında ve ilerisi adına çok büyük bir kazanım. Atalay Babacan ve Mustafa Kapı gibi gençlerimiz de var. Mustafa Kapı için biraz daha zaman var gerçi, Mehmet Özcan'ı rotasyonun içine direkt atabiliriz. Diagne'nin satışı bekleniyordur bu iş için, haber geldiği an gelecek bonservisin özellikle bu tarz yerliler için kullanılacağını düşünüyorum.

30.07.2019 tarihli yazı..

14 yorum:

  1. Diagne, Diagne, Diagne... Git artık, sal bizi kurban olayım git...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım da umarım Diagne okumaz bu yorumunu :)

      Sil
  2. Bilmem farkında mısın ama geçen sezonun ilk devresi transfer yasağı nedeniyle Eses gençlerle oynamak zorunda kaldı. Bir senelik süreçte Fıratcan, Trabzon'a, adını unuttuğum bir diğer genç Başakşehir'e transfer oldu. Mehmet de gözde durumda şu an. UEFA her sene 5-10 takıma yasak getirse de bunlar tesadüf mü görsek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaldı ama düşmekten de zor kurtuldu. O da 2. yarı alabildikleri isimler sayesinde.

      Sil
    2. Sonuçtan bağımsız yaptıkları aşama açısından vurgu yaptım. Şans buldular bir seviye yukarı çıktılar. Elbette genç, tecrübeli dengesi şart. Tamamen gençlerle olmaz. 21 yaş ortalamalı Ajax bile araya Huntelaar serpiştiriyor.

      Sil
    3. Fırsat oluyor bazı isimler için, onlar da büyüyor tabii :)

      Sil
  3. Bence 6 için gayet iyi önüne de iyi bir 6 ile götürürler orayı.Donk'un yaşı ilerledi ve temposu düştü stoper olarak kullanmak mantıklı Donk'u

    YanıtlaSil
  4. Taylan Antalyalı ve Mehmet Özcan uygun maliyetle biri gelmeli bari. Deniz Turuc'te hata ettik seneye anlayacagiz bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli bir 8, özellikle bu kalitede. Hayır demem. Deniz Türüç konusunda son yılların en doğru kararını ve duruşunu gösterdik.

      Sil
  5. Bu çocukla değilde Topal ile anlaşıldığı açıklanırsa şaşırmam.. Marcao - Luyindama sonrası şu transfer sezonu zaten ciddi bir hayal kırıklığı ama 33 lük Falcao ve Topal sonrası duvarlara çok kafa vurulur gibi geliyor hayırlısı diyelim.

    YanıtlaSil
  6. Yerli yedek 6 lazım. Elde sadece Donk var adam stoperi mi yedekleyecek 6 noyu mu? Isin kötüsü stoper ve 6 no asları yabancı. Ligde 11+1 geçerli.

    Mehmetlerden biri kesin gelmeli, hatta yerli 8 de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Özcan kesin gelmeli, Dorukhan Taköz'den de yetenekli olduğunu düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir