16 Temmuz 2019 Salı

Monchi'nin Sevilla'ya geri dönüşünün ardından bir şeyler denediği kesin


Monchi'nin Sevilla'ya geri dönüşünün ardından bir şeyler denediği kesin. Şu ana kadar 10 transfer yaptı ve 123.5 milyon avro'luk bonservis harcadılar. Günümüz piyasasını düşününce, 10 futbolcu adına büyük bir rakam olmayabilir. Bunu da Sevilla ayarındaki takımlar için yazıyorum. Galatasaray söz konusu olsa 3-4 milyon avro'nun hesabını yapar durumdayız.

Hala da transfer yapmaya devam edecekleri konuşuluyor ve toplam bedel 160 milyon avro'ları bulacak gibi. Bu transferlerin odağı da orta saha. Son olarak Porto'dan Oliver Torres'i 12 milyon avro karşılığında aldılar. Bunun yanında Fekir'in dahi yazıldığını gördüm. Başka isimler de var, bu konuda Sevilla ne deniyor bilmiyorum.

Bizi ilgilendiren kısım elbette Banega. Bu transferi son ana kadar zorlayacağımıza inanıyorum. Şu aşamada Sevilla'da devam edecek gibi görünse de merkez orta sahada bolluk oluşmaya başladı. Özellikle de Oliver Torres transferinin ardından Banega'nın durumu tartışılacaktır. Direkt olarak onun pozisyonuna alınmış bir isim.

Banega'nın sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı ve yaşı da 31 oldu. Ciddi bir kontrat almak için son senesi olabilir. 1 yıl daha Sevilla'da kalsa yaş 32 olacak ve bu orta saha bolluğunda mutlaka rotasyon içine girecek, eskisi gibi "olmazsa olmaz" olmayacak. Piyasasını, alabileceği ücreti de düşürebilecek bir durum.

Bugün Galatasaray onun için iştahlı olsa da yarın ne olur bilinmez. Galatasaray'ın Banega'yla 3 yıllık sözleşme karşılığı yıllık 3.5 milyon avro'ya anlaştığı yazılıyordu. Banega için çok ciddi bir rakam bu, Sevilla'da kazandığının çok üzerinde. Bugün Sevilla'yla sözleşme uzatsa dahi daha az bir rakam alacak, haliyle de ayrılmak istiyor.

Bu transferin gerçekleşmesi imkansız değil. Belli ki hala orta saha hamlesi gelecek ve Banega'yla alakalı gelişmeler yeniden doğabilir. Teknik direktörünün ondan vazgeçmemesi, Monchi'nin tok satıcıyı oynaması gibi durumlar bir noktadan sonra geçerli olmayabilir. Oliver Torres hamlesiyle de bunu gördük.

10 yorum:

  1. Peki oyuncu ayrılmak isteseydi Fernando'nun yaptığı gibi ''ben gitmek istiyorum'' diye müdahil olmaz mıydı duruma? Hepimiz biliyoruz ki Fernando da gitmek istemese bu kadar hızlı gelişmezdi transferi. Sanki Banega da kararsız... İşin Banega tarafını objektif olarak düşündüğümde Galatasaray transferi kendisi için daha mantıklı olur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence müdahil ama fark şu. Biz Sevilla kadar güçlü değiliz maalesef. + Fernando da istenmediğinin farkındaydı. Zaten gitmesi gereken isimler arasında anıyorduk.

      Sil
  2. Seri gelirse yanına kim alınır? Seri 6-8 arası bir adam ayağı top yapan aurelio atiba tarzı. 6 için çok sert değil boyu kısa 8 için yaratıcılığı sınırlı.

    Benim tercihim Seri yanına yine 6-8 arası ayağı top yapan biri olurdu. Banega da olur Banega'dan daha genç dinamik biri de en kötü Mensah bile. Ki Mensah kesin olmaz bence makul fiyata bırakmaz Kayseri.

    Seri yanına düz tipik 6 no yaratıcılığı öldürür Belhandayi yine yalnız kalır. Josef Seri Belhanda??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu daha detaylı yazacağım. Eğer forvetin mücadele edecek bir isim olacaksa Banega ile orası iyi olur. Forvetin ne bitirici olacaksa da orta saha bir hamal, mücadele unsuru ister.

      Sil
    2. Josef vs Nakamba ikisi de 6 numara. Nakamba daha hareketli olması nedeniyle tercihim olurdu.

      Nihai tercihim ayağı düzgün hareketli 1.80 civarı bir 6.5 olurdu. Bekler kısa orta saha ikiliside kısa olursa kornerlerde eşleşme sıkıntısı yaşarız.

      Sil
    3. Nakamba güçlü de, fizik kaliteyi yükseltirdi.

      Sil
  3. Banega çok istese bu kadar uzamazdı. Alternatiflere yonelmek lazim. Zaten 31 yaşında 6m bonservisin dönüşü olmayabilir. Daha düşük profil daha genç ama dogru tipte birini bulabilirsek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstiyor, Sevilla güçlü. İlk yorumda yazdığım gibi.

      Sil
  4. Sevilla Valencia gibi takımlar da güçlensinler de La Liga'ya da heyecan gelsin biraz doğru yoldalar bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. La Liga'da o heyecan uzun zamandır var aslında, makas daraldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir