21 Temmuz 2019 Pazar

Muhteşem sezonun finalini de Afrika Uluslar Kupası'nı kazanarak yapmak


Galatasaray'a transferi "düşüşü" neticesinde gerçekleşti. Valencia günlerinde çok daha iddialı bir isimdi mesela. O dönem ciddi taliplerini hatırlasam da sözleşme yenilemediği için sezon sonunu bekledi. Sezon sonunda da o dönem için iddialı isimleri kadrosuna katan West Ham United'a imza attı ama işler beklediği gibi gitmedi.

West Ham United'dan Galatasaray'a geçişi de "yeniden ayağa kalkabilir miyim" üzerine. Galatasaray'a imza attığında 27 yaşındaydı, böyle bir futbolcunun düşüşü adına çok erken değil mi? Galatasaray'daki ilk sezonu da beklenildiği gibi geçti diyemeyiz. Düşen temposunu ve istikrarsızlığını konuştuk durduk.

2. sezonu öncesinde ise "iyi bir kamp görürse takımın yıldızı olur diye" düşünürken takımdan kesildi. Bu sürprizdi mesela, fazlasıyla da lükstü. Zaten alternatifli bir kadron yok, Feghouli olmadığında sağ tarafta ya Onyekuru öldürüldü ya da Sinan Gümüş'le sabır sınavları. Hocayla aralarında ne geçtiğini de bilmiyorum, belki de Fatih Hoca Feghouli'yi bu sayede kazanmıştır.

Kendi sahamızda kaybettiğimiz Porto maçını hatırlayın. Belki yenildik ama sadece Feghouli için değil, tüm takım adına kırılma noktası o oldu. İsyan vardı o gün, kaybederken dahi mücadelenin verdiği gururu izledik. Feghouli de o maçın yıldızıydı işte. Devamında da kendi sahamızda kazanılan Sivasspor maçı, yine Feghouli sahnede.

Ligin ilk yarısına böyle bir final yaptıktan sonra da ligin 2. yarısı adına umutlanmamız Feghouli sayesindeydi. Ben tartışmam, ligin en iyi futbolcusuydu. Galatasaray'ın kazandığı 2 kupada da 1 numaralı pay sahibidir. O Feghouli yeniden doğdu işte, eski kalitesini yakaladı. Temposu da fizik kalitesi de geri döndü. Feghouli kalitesine sahip olan bir takımın taraftarı olmak inanın çok keyifli.

Sezonun finalini de Afrika Uluslar Kupası finalini kazanarak yaptı. Ligin 2. yarısındaki bu yükselişin yansıması Milli Takım'a oldu. Kariyeri boyunca hiç kupa kazanamayan Feghouli'nin de Galatasaray'a geldiğinden bu yana 4 tane kupası var. 2 Lig Şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası, bir de Afrika Uluslar Kupası. Galatasaray'ın bu kazanan karakterinin de hastasıyız.

6 yorum:

  1. O düşüş dediğin şey olmasa bu kalibrede bir oyuncu ile yolların kesişmesi zor malesef. Porto demişsin cümlelerini okurken hissettim inan 2 maçı kombine parası biraz çıksın diye satmıştım porto maçına gittim yenilirken kazanmak ne demek inan tarif edilir bişey değil hem yenilmek üzüyor hem o isyan o başkaldırı büyülüyor 2si bir arada garip bir duygu, dediğin gibi de oldu sonrası o gün umutlanışımızın adıydı fegouli mahçupta etmedi sağolsun onun adına Cezayir in şampiyonluğuna çok sevindim. Son olarak umarım yollar ayrılmaz sürpriz bir para sebebiyle bağlılık ve gayreti kaptanlar arasına yazılacak kadar değerli var olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, o vakit hayal dahi edemeyiz. Bizde de 1.5 sezon çıkış yakalayamadı, ben oradaydım aslında :)

      Sil
  2. Başakşehir'e attığı gol sezonun fotoğrafı kesinlikle

    YanıtlaSil
  3. ilk sezon kendi kalitesinin altındaydi ama bana göre iyi bi sezon geçirmişti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü değildi ama beklenti de bambaşkaydı :) Gerçek Feghouli'yi bugünlerde izliyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir