11 Temmuz 2019 Perşembe

O dönem neredeyse sıfırdan kurulan ve bugünlere kadar gelen bir çekirdek vardı


Tarih 24 Eylül 2017. O dönem neredeyse sıfırdan kurulan ve bugünlere kadar gelen bir çekirdek vardı. O çekirdek de Fatih Hoca katkısıyla 2 yıl şampiyonluk yaşadı. Bugün ise o ekipten herkes birer birer gidiyor. İyi de para kazanıyoruz. Buradan şu sonuç çıkar, küçülerek büyüyemezsiniz. 

O dönemin bonservislerini ve maaşlarını ben de eleştiririm. Hatta öyle bir transfer bütçesiyle de bu takımı kurmak zor değil. Maaşlar çok yüksek, futbolcuyu ikna etmek çok büyük bir başarı değil. Yine de bir hedef var, o uğurda da kesenin ağzı açılmış.

Tabii Fatih Hoca'ya dua etmek lazım. O olmasa bu takımın şampiyon olması çok zor, hatta imkansızdı. Tudor o sezon kovulmamış olsa takım 4.lük 5.lik bandına doğru ilerliyordu. Fatih Hoca sonrası ayaklandık ve kadronun hakkını gerçek anlamda verdik.

24 Eylül 2017'e dönelim. O gün Feghouli yedekti ve sonradan oyuna dahil olup kader değiştirmişti. 11'deki isimlerden ise sadece 3 isim takımda, Mariano'nun da ayrılık ihtimali var. Muslera zaten bizim futbolcumuzdu, Belhanda ise tek kalan isim gibi görünüyor.

Çok garip bir olay var. Tolga Ciğerci ve Serdar Aziz Fenerbahçe forması giyiyor, Badou Ndiaye ve Garry Rodrigues'in de eli kulağında. Şu 11'den tam 4 isim Fenerbahçe forması giymiş olacak. Transfer listeleri oldukça enteresan ve çok uzağa gitmemişler.

Badou Ndiaye'den 16 milyon avro kazandık, Garry Rodrigues 10 milyon dolar'a gitti, Gomis'den 6 milyon avro geldi ve Fernando'dan da 4.5 milyon avro gelecek. Tolga Ciğerci, Serdar Aziz ve Latovlevici ise bedelsiz olarak ayrılanlar.

Bugün ise yepyeni bir yapı karşımızda. Marcao, Luyindama, Nagatomo, Babel gibi isimler olacak ve değişmesi muhtemel başka isimler de var. Kadro iyi kurulmuştu, amacına da ulaştı ama 2-3 sezonluk atım oldu. Gün itibarıyla değişmesi doğal.

13 yorum:

  1. Pep guardiola 3 sene de bir ya takim da degisimler olmali ya da t.d de degisiklik olmali ama tabi bizim 96-00 doneminde istikrardi asil olay,yinede artik degisimler fazla olmamali takim da,marcao-luyindama gibi genc oyuncular iskelette olmali,simdi fernando gitti mesela yerine 25-26 yaslarinda oyuncu alinmali ki istikrar yakalayalim o bolgelerde,savunma,kale,dos da sureklilik onemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da öyle yapıyor. İlk etapta ciddi harcadı ve temel attı. 2 yıldır ise 1-2 transfer dışına çıkmıyor.

      Sil
  2. Medya 2 senedir Belhanda'yi he gøndermeye calisti. 2 senenin sonunda o haric hepsi gitmis nerdeyse. Iyiki gitmemis.

    YanıtlaSil
  3. Hamit Sneijder Drogba Amrabat geldi çoğunu satamadık. Adı olup bitik adam almayacaksin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldiklerinde bitik değillerdi ki. Bazı ismi kullan, satma zaten.

      Sil
  4. özbek yönetiminin koltuğu kurtarmak uğruna gemileri yaktığı kadroydu. terim gelmeseydi sezon sonu hiç olacak da bi kadroydu. şampiyonluk olmayacak gelirlerden muaf olunacak ve akabinde uefadan cezalar alınacaktı. bu yüzden terim katkısıyla değil terimin bizzat dümeni ele almasıyla şampiyon olunmuştur. o dönem gelecek dönemdeki kadronun temeli atılmadı. bu yüzden çekirdek değildir. sıkımlık kadroydu sıkıldı ve bitti. aksine şimdiden sonra gelecek dönemlerdeki kadronun temelleri atılacaktır. bu da başta terim, cengiz yönetimi ve scoutun iş birliğiyle bi sistem belirlenip o sisteme uygun oyuncular alınarak yapılacaktır. hatta belirlenmiş ve alınmaya başlanmıştır.

    YanıtlaSil
  5. o dönem bi anda büyük para harcandı, ama takımı 3 sene taşıyacak bir 11 oluşturuldu. düşünün bi de asamoah gelecekti sol beke!

    özbek'ten nefret ederim ama iki sezonluk hüsran üzerine yapması gerekeni yaptı. ancak tudor ile şampiyon olunamazdı. terim şarttı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumardı, hatta atımlık kurşun. Neyse ki Fatih Hoca sayesinde tuttu.

      Sil
  6. O sene kurulan kadro, geçen birkaç başarısız yılın acısını çıkarttı adeta. Tudor'un olduğu dönemin en iyi hatırlayacağım kısmı özellikle ilk zamanlarında (aslında dengesiz olsa da) yapılan müthiş pres, uzun zaman sonra kazanılan fizik gücü ve gol attıkça takımın daha da coşması idi. Tabi bu momentum çok sürmedi belki de çok sürdürülebilir değildi, ama neyse ki Fatih hoca geldi de toparladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor takımı iyi çalıştırdı ve tempo kattı. Fatih Hoca da döndüğünde hazır bir takım buldu. Ama Tudor devam etse bu takım en iyi ihtimalle 4. olacaktı.

      Sil
  7. Herkesin tartıştığı bir soru var senin de fikrini alayım. Sence 2011-2012 sezonundaki yaz transfer dönemi mi daha iyi geçti yoksa 2017-2018 sezonundaki mi ?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir