18 Temmuz 2019 Perşembe

Radamel Falcao & Galatasaray, başka bir boyut olunca insan hayır diyemiyor


Son dönemlerin ortak noktalarını konuşur dururuz. Adı üstünde, ortak nokta. Yine önümüze geldi ve konuşacağız. Bu sefer biraz daha farklı tabii. Belki de şartların olgunlaşması ilk kez bu kadar ciddi bir ihtimal. Falcao adı Galatasaray'la yine anılıyor ve haberin kaynakları da oldukça ciddi. Yaş 33 olsa da heyecanlanmamak elde değil.

Monaco'nun Falcao için bonservis beklentisinin olmadığı yazılmış. Monaco'yla da 1 yıllık sözleşmesi kaldı ve yollar ayrılacak. Bu yüzden de Falcao'nun Monaco'daki maaşı üzerinden konuşmamak lazım. Elbette yüksek kazanacak ama bu rakam da Monaco'dan aldığıyla bir olmayacak. 2 yıllık sözleşme, 3.5 milyon avro maaş + bonuslarla bu işin gerçekleşme ihtimali olabilir.

Suudi Arabistan, Çin ve Brezilya'dan gelen tekliflere sıcak bakmıyormuş. Galatasaray'a da Şampiyonlar Ligi dolayısıyla sıcak baktığı söyleniyor. Bu da hedefi olduğunu gösterir. Kariyerinin son döneminde mutlaka ciddi bir rakam kazanmak istiyor ama hedeflerinden de vazgeçmiyor. Böyle bir kariyeri de kimsenin tartışacağını sanmıyorum.

Gençleşelim diyenler mutlaka haklı, yaş haddi bir şekilde yükseliyor. Maliyet diyenlere de hak veririm, Falcao'yu getirmek kolay iş değil. Yine de Falcao işte, ihtimal varsa kayıtsız kalamıyorsunuz. Buradaki kilit nokta "0 bonservis". Henüz kimseyi de satamadık ve forvet hamlesi için sattığın kadar al konusunda sorun yaşamayacağız.

Falcao'nun en düşüşte hali dahi Ligue 1'de 33 maçta 15 gol 2 asist. Monaco'nun ligde kalmasında da emeği geçen futbolculardan. Bir süredir kendisiyle yolların ayrılması düşünülse de "kaptan" bir şekilde sahne alıyor ve takımı için işini yapıyor. Drogba da genç gelmedi, gösterdiği etki akıllarda. Falcao da yaşı ne olursa olsun iyi durumda gelecek ve Galatasaray'ın çehresini mutlaka değiştirir.

Üzerinde çok konuşmaya da gerek yok. Müthiş bitirici, rakip ceza sahası içinde büyük hakimiyet, kısacası golün her türlüsü. Falcao transferi olacaksa da ona odaklı bir hücum kurgusu gerekir. Falcao'yu ön alanda koşturup, savunma yaptıramazsınız. Hücum tarafında da odak o olmalı, 25 - 30 golün altına düşeceğine inanmıyorum.

Rakip ceza sahası etrafında golün her türlüsü gelir, ona yakın oynayan hücumcu da Falcao'nun oyun aklından yararlanır. Falcao'lu bir düzen orta sahanın daha direnç göstermesini gerektirecek. Ya da Aboubakar gibi bir hamleyle de forveti ikilemek, ön alanda mücadele yaratmak da ihtimal. Hocanın planını çok merak ediyorum. Odak pas olacak ama formasyon değişebilir.

07.07.2019 tarihli yazı..

52 yorum:

  1. Falcao yaşı sakatlık geçmişi sahada çok çalışkan ekmeğini taştan çıkartan biri olmaması ve yüksek maliyeti sebebiyle pek heyecanlanmıyorum. Kiralik gelecektir gerçi kiralık çok daha mantıklı.

    Motive ve fit Diagne bizde iş yapar ama adamın dengesizliği başa bela.

    2.forvet bari iş yapcak çalışkan biri olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık geçmişi adı üzerinde, son Monaco döneminde istikrarı bayağı yüksekti.

      Sil
  2. Ne olacaksa artik bir an once olmali,bizim yapacagimiz 3 ya da 4 hamle makasi acmamiz icin yeterli olacak yani bu firsat bir kez daha geldi umarim yine sacma sapan bir sekilde harcamayiz,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakacağız artık, beklemekten başka çare yok.

      Sil
    2. Yonetim hoca ile fotograf cektirmekten zaman bulabilirse transferler olur gibi,vedati fenere kaptirdik,aboubakar icin de teklif olmadigi soyleniyor,falcao nun maliyeti ortada,banegayi da birakmiyor sevilla,isimiz zor acikcasi allah kolaylik versin hocaya

      Sil
    3. O kadar kolay değil yerli iskelet yok aldiklarimiz yaşlı ve idare edecek düzeyde yerliler. Havaya girilecek bir durum yok. Geçen sene nerdeyse her deplasman azapti.

      Sil
    4. BU sezon azap olmamasını diliyorum :)

      Sil
  3. Galatsaray Luyindama ve Marcao ile transferde çok doğru bir yola girdi. Nedir bu; maliyeti düşük yaşı 25den az potansiyelli geri dönüşü olabilecek scout transferi. Açıkcası bu yoldan gidilmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Her ne kadar şener, Jimmy, Adem gibi oyuncular bunun dışında kalsa da bunlara bonservisi elinde yedek maliyeti düşük olarak kabulüz -tabiki abartmamak kaydıyla-. ki burda bu arkadaşlardan ise genç oyuncular yinede tercih sebebi olmalı.
    Falcao ya gelirsek bonservis olmayacak ise, Maaş bütçesine uygun olarakta 2,5m yıllık 2m imza olabilir. Ancak bunun üstünde bir ücrete kesinlikle hayır denmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok doğru, buna bir şey demiyorum. Sorun şu, bahsettiğin iki isim toplamda 12 milyon bonservis. Avrupa'da para değil, bence de harcayalım ama şu an ödeyebileceğin 1 liran yok. Var da harcatmıyorlar işte. Falcao'yu değerli kılan 0 bonservis olması.

      Sil
  4. Banega-Falcao vs Sneijder-Drogba
    Tekrar aynı havayı yakalayabilir miyiz yeni ikiliyle?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder ve Burak bütün dizilişi değiştirmeye neden olmuştu oyun olarak geriye gittik aslında o sezon. Oyuncu kalitesiyle ite kaka iş yaptı yine takım.

      Bu sefer kimyaya da dikkat ediliyor.

      Sil
  5. yok muriç yok deniz türüç bunları alsın fener bize ne yahu. falcao, banega, aboubakar bizim seviyemiz bu olmalı.

    YanıtlaSil
  6. Falcao yu alacaksan arkasini komple oturtman lazım. Biz daha pas oyunu topsuz oyun ve pres sertlik tempo gibi konularda eksiğiz kadromuzda buna uygun değil.

    Falcao tek başına iş yapabilecek adam sayılmaz. Dediğin gibi savunmayı yıpratmaz vs.

    Hakan Şükür gidip Findamental özürleri bulunan Jardel gelince hücum gücü artar sananlar Strum Graz deplasmaninda topu ileriye tasiyamadigimizi unutmasinlar. Herşeyin tam olur oturmuş olur o zaman klasik ceza sahası 9 nosu alırsın. Falcoa Gomis kadar agresif değil onun kadar pres de yapmaz. Orta sahayi görmeden Falcao yu almazdım. Okaka Elmander Muriç in bir gömlek iyisi lazım bize Falcao değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülüyorsa o oturtulabilir işte, anlatmak istediğim oydu. Tabii isim yalanlandı, artık konuşmamız anlamsız :)

      Sil
    2. Dediginiz gibi Falcao ya uygun bir düzen olursa Falcao çok faydalı olur.

      Alinacak ortasaha sert tempolu ve pas yapan biri olmalı. Yani ne Esiti ne Banega. Fred olur belki. ))

      Falcao varsa diğer forvet güçsüz Mitroglu yada bencil Diagne olamaz. Pres yapan savunmayı yıpratan mümkünse hava hakimiyeti olan biri olmalı illa 1.90 olmasına gerek yok vücudunu kullanmayı bilmesi önemli. Mehmet Yıldız uzun değildi ama topu indirip saklardı. Isim istersen Kolombiyalı Borja derim. Çalışkandır hava hakimiyeti pas özelliği var.

      Orta saha için Kolombiya 8 numarası M.Uribe hem agresif hem teknik bir 8. Boy 1.82 28 yaşında keşke daha genç olsaydı.

      Güveniyorum ekibe iyi analizleri var.

      Yunus ve mariano satılsa elimiz rahatlardı.

      Sil
    3. Fred zor, o iş Seri'ye benzemez :)

      Sil
  7. falcao için gerçekçi olunmalıdır. oynadığı ligler ortada. oynadığı takımlar ortada. çıktığı seviye ortada. kariyerinin son dönemlerinde en az 5 milyon avro isteyecektir. bu da şu anki maaş politikasında karşılanamaz. gelseydi pozisyon yaratmakta sıkıntı çekilmez, terimin istediği pas yapan santrafora sahip olunurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum kulübe yakın bir isim olman ihtimalin nedir? Önce Muriç, şimdi Falcao. Çok garip bir durum. Hocanın düşünceleri hakkında da çok net bir tavrın var. Şüpheye düştüm

      Sil
    2. sıfırdır :) ben de sizler gibi sıradan bi taraftarım. burdaki herkesten yaşımın küçük olması da muhtemel :) son blog yazısında yorumladım. eğer sansüre takılmazsam bakabilirsin o yoruma. yani falcaoyu zaten çoğu kişi imkansız görüyodur. o maharet değil. yalnız muriqi konusu tabi oldu bittiye getirildi. özellikle medyada. eğer şu an aldığımız isimleri almasak ihtimal verirdim. yalnız babel başta alınan isimlere bakınca pas yönü kuvvetli bi santrafor alıcağımız belli yani. sonuçta da fenerbahçeyi zarara sokmak için bi hamle oldu. netice de alındı. hem rize hem albayrak hem muriqi istediğini aldı.

      Sil
    3. Sansür değil, o kelimeyi yanlış kullandım. Edep, tavır, üslup. Bunlara uymayan yorumu yayımlamam.

      Sil
    4. Yapmayın Burak Bey... Kimi yorumlarımı göremiyorum :) Edep, tavır, üslupta medeni ölçülerde kalmama rağmen. Sorun etmiyorum çünkü burası sizin. Ancak bir süre sonra sadece sizin olur. kimse gelmez. Sadece bir kişi var ve onun ölçüleri... Haksız mıyım? Yine de sizi çok iyi anladığımı bilmenizi isterim.

      Sil
    5. Liverpoolfan isimli arkadaşın yorumlarini yayinlamiyorum sadece.

      Sil
  8. Yangin yapmak tam zamani artik,rakibin avrupada yok ve son kursununu atiyor ama sen oyle degilsin,2 senedir sampiyonluk ve sampiyonlar ligi gelirleri elde ediyorsun ama ortada daha oyuncu yok,satis yapamiyorsun,seneri ademi bende alirim asil banega ve onun kalitesinde adami almak mesele,herkes cok rahat ama bence rahat olunmamali gecen sene unutulmadi hala,hocayla gidip foto cekinmek ayaklarini biraksinlar artik bu sene yine bir transfer felaketi yasarsak kimse bun altindan kalkamaz hic kimse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yangın değil de biraz sorgulamak gerekiyor durumu. İş yine son günlere kalacak çünkü.

      Sil
  9. Falcao ismini görünce içimi bi huzursuzluk kapladı ve yönetimin bizi yine geçen dönemki gibi sinir edeceğini düşünüyorum.Açıkçası ben ilginin olduğuna bile inanmıyorum her ne kadar kaynak Lequipe olsa dahi.Bizim yönetimde bu tarz bi ismi alabilecek biri yok.Hepsi yurtiçine odaklı çünkü.Şu transferin başına Haldun Üstünel gibi biri lazım

    YanıtlaSil
  10. Gomis'e yakın bir tarz daha az nerede duracağını bir tık daha iyi bilir ceza sahası içinde. Mitroglou da yedeği olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'e göre daha komple bir forvet aslında.

      Sil
  11. Futbolculuğuna lafım yok ama gelmesin. Adam 8 milyon avro maaş alıyor. Yok sponsor yarısını verecek vb batarız. Sen Marcao, Luyindama gibilere anlatamazsın sponsoru onlar da zam ister. ŞL'nde iyi oynasınlar el mecbur 3 yaparsın maaşları. Hatırlayalım, Drobga, Sneijder geldi, para saçtık. Bu süreç bizi Avrupa'dan men cezasına ardından da UEFA ile anlaşma yapmak zorunda bıraktı bizi. Sponsorun mu var? Samatta vb makul transfere sponsor olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sponsor olayına inanmıyorum, Türkiye'de maaş için sponsor olunduğuna hiç denk gelmedim. Bu konuda daha detaylı yazdım aslında, gün içinde yayında :)

      Sil
    2. Aynen sponsor diğer oyuncuların tepkisi ve ffp den kaçınmak için ortaya atıldı sanki. 7m da çok para vermezdim.

      Sil
    3. Falcao'dan bahsediyoruz. Bir kaç sene önce Avrupa'nın en iyi santroforu olarak gösterilen bir oyuncu kendisi. Ne 3'ü ne 4'ü. Getiremezsin bu maaşa. En az 6 ister ki hakkıdır. Buna ne Marcao bişey diyebilir ne Luyinduma ne de başka bir oyuncu. Kariyer diye birşey var. Falcao CL için gereklidir vizyon için gereklidir. Babel-Feghouli-Falcao üçlüsüne bı de yetenekli ofansif orta saha ekledik mi çok iyi bir hücum gücümüz olur. f
      Falcao ile ilgili olumsuz yorumları gördükçe aklıma Jardel geldi. O da geldiğinde tonla laf edildi bu kadar para verilir mi diye. İlk maçı St Gallen deplasmaniydi. Cl ön eleme maçı. Şahane 2 gol attı ve herkes susup alkışlamaya başladı. Aynı durumu gelirse Falcaoda da yasayacaz

      Sil
    4. 4'e getirebilirsin, ben o kadar da imkansız görmüyorum. Jardel farklı, o da genç geldi ve zirve dönemiydi. Falcao'nun Atletico'dan Monaco'ya gittiği dönem gibi.

      Sil
    5. adsız ben gerçeklerden söz ediyorum. Ülkenin ürettiği futbol ekonomisi bu kadar yüksek maaş ödemene yetmez. Yerelsin çünkü. Ligin 1-2 ülke dışında izlenmiyor. Edirne dışında forma satamıyorsun, içinde sattığın da bir oyuncu maaşı ödeyecek kadar. En büyük gelir kalemin naklen yayın hakkı, kombine ve şampiyon için ŞL gelirleri. ŞL hariç diğer kalemler sabit kur veya TL. Bu şartlarda Falcao hayali görmezsin. Bir çılgınlık yapar o paraları ödersen zaten kayyumun bir adım ötesinde ekonomin, tapuyu bankalara verirsin. Ayrıca Marcao, Luyindama örneğini ücret dengesi açısından verdim. Onlar da ister. Asgari ücretin olur 3 milyon avro. Ondan sonra da o oyuncuları avrupaya satamazsın. Örnek model Lyon, Porto. Al yetiştir, parlat, sat. Daha taze yaşanmış Ünal Aysal gerçeği var. Ne oldu çilekler? lale devri yaşandı ardından UEFA kucağı.

      Sil
    6. Dawkins ben de sana şöyle cevap vereyim. Belhanda ve Feghouli'ye hangi Avrupa kulübü 4m euro maaş verir. Hiç bir kulüp vermez. Eğer bunların ücretini cekebilirsen 2.5'e, o zaman Falcao'ya bu maaş verilmez derim.Ama onların 4 aldığı yerde Falcao 6 ister ve hakkıdır. Lyon Porto örneklerine tamamen katılmakla beraber sence bu konuda her hangi bir ışık veriyor muyuz? Altyapıdan çıkacak oyuncu adayımız var mı şu anda? Trabzonspor'un şu anki maddi durumu bizden kötü olmasına rağmen toparlayacaklar. Çünkü risk aldılar, bana göre çok kaliteli 4-5 tane genç ver ellerinden ve bunlardan durumları düzelecek. Ya bizde durum ne?

      Sil
    7. Belhanda ve Feghouli'ye verilen paraları hatta bonusları da eleştiriyorum zaten. Biz futbolcuyu ikna için bir proje sunmuyoruz, daha fazla para veriyoruz. Bunun bir nedeni kulübü soymak. Bu nedenle gelenek halini aldı ama artık deniz bitti. Ya akılcı bir yol ya da bankaların el koyması. Seninle aşağı yukarı aynı noktadayız. Benim itirazım onlara verdin, buna da ver anlamına gelecek görüşün. Yoksa sorun Falcao'nun istemesi değil. O paraları verecek takım da bulur.
      Lyon, Porto aklını göremiyorum maalesef ama bunun altyapısı ülkede sadece bizde var. Bu yola girersek elimizde Jason Denayer, Gary Rodriguez ve Henry Onyekuru örnekleri var. Geldiler, bizde kariyerleri tavan yaptı. Bu yoldan gidelim isterim.
      Bu arada Trabzon bizim arzuladığımız mali disiplin yolunda sağlam adımlar attı. Burak, Onur, Kucka, Olcay gibi gereğinden fazla alanları birer birer yolladı. Burak dışında yerlerine oynayanlar da kat kat iyi performans verdi. Şu anda Jose Sosa dışında maaş tavanı 1.5 oldu ki olması gereken bu. Bunları yaparken de gayet iyi kadro kurdular. Bir stoper ve golcüyle ligin gizli favorisi Trabzon. Ünal Karaman çok doğru yolda.

      Sil
    8. Falcao'nun maaşı karşılanabilir. Şöyle düşünün, geçen sezon Eren Derdiyok'un aldığı para + Selçuk İnan'ın rakamı. Dawkins'e de şu açıdan katılırım, sürekli bu tarz isimleri alarak gelecek kurgulanamaz. Luyindama ve Marcao doğru yoldu, bizim değer üretmemiz de gerekiyor.

      Sil
  12. Falcao artık çin ligine yakışır.

    YanıtlaSil
  13. Özel bir sebebi var mı bu başlığın öne çekilmesinin Burak hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medyada adı geçen bir isim olunca öne çekiyorum. Eğer bu konuda daha önce yazdıysam.

      Sil
  14. Boşver falcaoyu kaleci aldık ya sonunda ölsek de gam yemem.

    YanıtlaSil
  15. -0- bonservis önemli üstüne maaşın 4 üstüne çıkmaması lazım ve 2 yıldan uzun kontrat yapilmamali. Iyi pazarlık yapabilirsek gelsin derim.

    Falcao uygun şartlarda gelirse Diagne de Mitroglu da kesin gitmeli. Mitroglu enerjisi düşük biri Falcao'yu tamamlayamaz. Daha agresif enerjik birini alırdım Mitroglu yerine isimli olmasa da olur.

    YanıtlaSil
  16. Büyük hedeflere büyük futbolcularla gidersin.Bir tane dahi olsa büyük oyuncu olmalı takımında.Bizim de hedefimiz büyük.Bu hedef bir gün mutlaka gerçekleşecek buna eminim ama ne zaman olur bilemem tabi.İşte bu yüzden Falcao gibi bir büyük isme daha ihtiyacımız var.Falcao geldiği takdirde yedeğe de max 1.5 kazanacak bi scout transferi yaptık mı iş bitmiştir.Yaşı ve maaşı konuşmak ayıptır burda x bir futbolcudan değil, kendini kanıtlamış Kolombiya'nın gelmiş geçmiş en iyi golcüsünden bahsediyoruz.Sadece Kolombiya'nın değil dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden birinden bahsediyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de Feghouli gibi isimler var aslında :) Falcao daha farklı bir lider ve karakter tabii.

      Sil
  17. Burak bey Falcao nun monacodan aldığı 7m net mi brüt mü? Avrupada kimse bu yaşta falcaoya 7m net vermez.

    Yıllık 5m 2 yıllık anlaşma teklif edip son tarıh belirleyip çekilmeli istiyorsa gelir olmazsa başkasına bakılır.

    YanıtlaSil
  18. 3m bonservis yıllık 6m dan 2+1 yıllık anlaşma bu şartlarda gelecekse almayalım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir